Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Moon, odličan film, skoro monodrama. Kompaktan, uprkos malom budžetu ne izgleda jeftino. Kevin Spejsi ima neprimetnu ulogu glasa robota. Uzevši u obzir da traje 90 minuta, ne uzima mnogo vremena i treba ga pogledati.
Čini mi se da sam propustio pouku ovog filma, ako je neko gledao, može da mi kaže :)
Pa nece biti da svaki film nosi neku pouku, takvi filmovi su pre svega moralistickog tipa... Moon je vise problematicki film, takve filmove obozavam... Trenutno je realno nemoguce napraviti klonove kao sto su oni u "Moon", zato nema moralne dileme, medjutim, cinjenica je da je Sam Bell odradio svoje, vratio se na zemlju, a kompanija, vrv uz njegovu doznaku, napravila veliki broj njegovih klonova koji ce ga zamenjivati... Sada mi samo problematizujemo takvo stanje stvari... Svi ti klonovi imaju njegovu svest, afekcije, ipak, oni nisu on. Cinjenica da mozemo da napravimo nesto sto nosi 100% naseg genetskog koda je jako problematicka. Ideja da mi mozemo u bukvalnom smislu da ugradimo nasu dusu, memorije i strasti, nesto sto je tako licno, u telo koje je van naseg fizickog tela je uzasavajuca i radja mnoga pitanja. Takva pitanja su raznovrsne prirode.
Da li bih pravljenjem klonova mogao da usmerim svaki pojedinacni klon ka ispunjenju pojedinacnih ciljeva koje sam postavio u zivotu?
Da li je moralno iskoriscavati klonirani materijal radi obavljanja fizickog posla? Naime, i on je pojedinac, ima zelje, svest, a ipak ne bi uopste postojao da ga nismo stvorili za odredjeni zadatak...
E, to sto je stvoren za odredjeni zadatak i ususkan u tu pricu dovodi do sledeceg...
Ako je on stvoren kloniranjem i za odredjeni zadatak, zasto ne bismo mogli pretpostaviti da smo i mi svi stvoreni za neki zadatak? Mozda smo samo sitna anti-tela na nekoj bakteriji na koju izlucujemo mokracu da bi je ubili, a neko gore pije anti-biotike. Naime, mozda smo jako daleko od stvarnih metafizickih problema.
Poenta kod ovakvih, metafizickih filmova, kao sto je i Solaris, jeste da ponovo preispita fundamente na kojima cuci drustvena svest o osnovnim pitanjima prirode. bog, etc...
U Solarisu imamo jednu planetu koja ima odredjene manifestacije i ponasa se kao zivo bice. Sama mogucnost postojanja necega sto na neki nacin bivstvuje pored nas, a ipak poseduje svest je za nas fundamentalno potresna. Jos da je sposobna da zaobidje ono sto mi nazivamo fizickim zakonima je za nas jako... zaneo sam se.
Eto, dosta je. :)
Капирам да су хтели да је направе да изгледа безосећајно и некако хладно, стерилно, да буде нешто као сушта супротност од Елен Рипли.
http://www.imdb.com/title/tt1899353/ Pre neko vece gledao, indonezanski film valjda, akcija, ne mogu vam opisati koliko je dobar film.
Sjajna akcija, znaci ko voli filmove sa puno akcije, i sasvim solidne glume preporuka....
E ljudi, šta kažete na to da umesto ovoga što sad radimo, da se dogovorimo i svi skupa gledamo neki film i onda diskutujemo o tome?
Ne moramo svaki dan, negde jednom nedeljno da to radimo?
svidja mi se ideja :)
Može, počnite sa http://www.imdb.com/title/tt0277928/
Moj možda u skoroj ili daljoj budućnosti novi omiljeni glumac http://www.imdb.com/name/nm0362766/
Šta ''počnite'' ima i ti da gledaš... i nema da nam uvaljujes ove sa prosjekom 5-6...
Pa dao sam vam taj film za početak zato što podstiče na samoubistvo, tolko je težak i naporan za gledanje, čista depresija, pa reko dako posle njega bude manje gužve...
e da, moze da se napravi akcija da gledamo ove novije, koje niko ili skoro niko nije gledao. cim izadje dobar link (da nije kamera) podijeli se pvt-om, neko napravi kokice, odgledamo i svak napise utisak i ocjenu...
Meśa ti si (ocigledno) prezivio, tako da... jbg :)
Nisam ja s tobom ovce ručao, stoga me oslovljavaj sa Gospodine Autore Vrhunskih Postera Meśa. I napiši nešto u to polje O Sebi da znam ko si i što si.
Pa da, da se potrudimo da svakom to bude prvo gledanje filma.
EDIT:
http://www.imdb.com/title/tt0425210/
Ovaj film nisam (relativno) skoro gledao ali je odličan i rasplet je većinom neočekivan!
I super pesmicu ima
http://www.youtube.com/watch?v=AsXXChZzfXU
''Gospodine Autore Vrhunskih Postera Meśa'' ti mozes da pauziras dok ne bude neka romanticna komedija na repertoaru, znam da te najvise volis... :)
Zatrpaste vi moj post onako kvalitetno svojim oftopičenjem i, da ne kažem, spemovanjem.
Ne moramo svaki dan, negde jednom nedeljno da to radimo?
anarhija!
Gledah ovaj Raid, odličan akcioni film. To mu dođe to, nema baš ničeg drugog sem akcije, ali akcija je vrhunska!
U vrtlogu zločina, stalno se ponavljam, ali i ovo je odličan film, sad da li ja gledam samo kvalitet ili pak imam niske standarde, ne znam vam reći, ali film koji bih svakako preporučio!
Ima srba u njemu, čak su i najzajebanija mafija, glumci mumlaju nešto što bi valjda trebalo da bude srpski, ne bih znao reći.
Onaj lik iz lajanja na zvezde po ovim britanskim filmovima samo neke mafijaške egsekucioniste glumi
Хоћу да гледам неки филм, питам се шта је ово ,,У вртлогу злочина'' кад оно Лајер кејк. Много добар филм.
Него јел зна неко како да ми ИМДБ избацује имена филмова у оригиналу?