Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Šta ga znam, mene jete nasmejao u par momenata, kapiram ja to parodija, treš i tako to, ali prosto su ga nekako preterali. (Znam, kod takvog žanra to ne bi trebalo da je uopšte moguće, ali imam takav utisak i eto.)
Ja gotivim Rodrigeza pa mi ovo nije ni blizu preterivanja lolo
Takođe sam Rodrigezov fan, čak baš gotivim te treš-horor elemente ili kako se već to zove, ali filmovi poput hotfuzz-a jednostavno (za mene) nemaju taj neki balans da bi mi bio OK. Sama dinamika filma, povremeno insistiranje na detaljima i činjenicama, sprdnja, pa serija leševa, pa par gadnih scena, pa u krug meni u tom omeru ne paše, ne vredi.
Jel neko gledao 'God bless America' i ako jeste - sta misli o filmu?
Nije loš Hraste bar što se mene tiče, mož da se pogleda.
Šta znam Zero meni je Hot fuzz baš fino lego, nasmejao me dobro.
Meni je God bless America isfuran film koji šalje jednu mnogo bolesnu poruku, ali i pored toga mi nije bio smešan.
A Hot Fuzz mi jeste bio smešan, mada se slažem da su malo preterali. Shaun of the Dead mi je bolji film.
Gledao sam ga, dosta mi se dopao ceo koncept, ima dosta dobrih rečenica, par stvari mu je falilo/bilo višak da bude 10/10 u smislu kritike društva. Vrlo dobar film, neka sedmica od mene.
OK, skinuo sam ga davno, nikako da ga pogledam, nagomilalo mi se par stvari pa sam hteo da proverim vredi li. Hvala. Video sam isecak iz filma i delovalo je kao kritika drustva, a opet je tu bila i prikana scena prvog ubistva. Nisam vise u tom fazonu, devedesetih sam gutao Tarantinove filmove i tres filmove sa puno nasilja, ali nekako me je to proslo...
Pazi, ima ubistava, ali to mu dođe kao nekakva kulminacija nezadovoljstva društvom. Ima nepotrebnih momenta, kao što rekoh, ali okosnica je dobra. Mislim da vredi pogledati. A i nisu baš Tarantino ubistva, dosta je mekše.
Погледах, грл вит драгон тату, америчку верзију. Па нисам толико одушевљен колико су га хвалили, филм траје два ипо сата а препун је рупа и недозвољава гледаоцу да се укључи у решавање мистерије, премало је информација.
Далеко је од лошег али мени је за тај жанр стандард Мухоланд Драјв, он је 10/10 а остале оцењујем у односу на тај филм.
Овај ми је рецимо 5/10.
Thilmo Mulholand je žanr za sebe, tj. Linč. Teško možeš da ga porediš sa ''običnim'' trilerima. A bolje da si gledao švecku varijantu.
Bač, evo razloga
So, in conclusion, I would like to say that it is unpatriotic, stupid, anti-historical movie with very poor visual effects. Do not watch
Larry Underwood, добро, ту си у праву.
Али сам очекивао више, некако ми није задовољио ону "вау" потребу коју сваки поштовалац тог жанра жели да има на крају филма.
Хтео сам шведску верзију да гледам али ми ова налетела, ваљда су сличне барем?
U švedskoj verziji je kraj drugačiji, a i protagonistkinja je malo drugačije predstavljena, kao i dijalozi. Rekao bih da je švedska verzija malo dublja, i povezanija kao celina. Mada ako ti se baš nije svideo američki verovatno neće ni švedski. Bolje da gledaš nešto drugo, je l' si gledao ovo http://www.imdb.com/title/tt0099871/ ?
Ал се просро тај батица, Били.
Yeahbatch, nisam gledao film, ali sam uveren da je bolji od npr Plaćenika koji imaju skoro pa duplo bolju ocenu. Tamo ti se često glasa po sledećem sistemu: Jedan kaže da je vrh, iznese par činjenica i onda ga drugi u statru gledaju kao na super film.
EDIT: Pogledah Dark City, stvarno odličan film, možda bih ga svrstao u ona remek-dela, ali su kraj žešće usrali.
Once Upon a Time in America
Spremam se da gledam ovaj film.
Davno sam ga gledao na preskake pa hoću u potpunosti da ga pogledam ali treba izdvojiti 229 minuta za ovo. Odavno nisam vidio da neki film duže traje. Zajebao je čak i Ben Hura što se toga tiče.
zajebao sam se što sam odgledao ovaj film pred spavanje.
http://www.imdb.com/title/tt0830558/?ref_=sr_2
s obzirom na to da je baziran po istinitoj priči (valjda), film ič nije zajebancija. 'naš one trenutke, kad gledaš i razmišljaš i pomisiliš: jel moguće ovako nešto to u komšiluku? što nisam na mestu onog klinca, verujem da bih skupio muda bez jebemti i otišo kod ćaleta da kažem šta se dešeava u kmšiluku.
Što jebote se ja ne nađem nekad u takvoj situaciji, pa da im JA PRESUDIM SVIMA ODREDA! jebemumater, poželeo sam da se teleportujem u film s jednom bejzbolkom okićenom rđavim ekserima od 15 santima i svima po par udaraca u vugla. a kevu...e, kevi ne znam šta bih radio, ali onakvu milosnu smrt nije zaslužila. pa, mnooogo bih je mučio, bogami baš mnogo, makar proveo u zatvoru narednih 15 godina, vredelo bi.
kapirate šta oću da kažem valjda.
Larry Underwood, гледао сам тај. Добар је. Свиђа ми се кад ти на крају оставе прилику да сам размислиш.
Thilmo i meni se to sviđa. Pogledaj onda ovaj obavezno, ako nisi već. http://www.imdb.com/title/tt0366627/
Manijače i ja sam se tako osećao posle tog filma, kažu da jeste istinita priča.