Dakle, filmovi

1. Одгледао сам баш јуче "The Guard", мало сам се разочарао. Предвидив хумор, класична прича, ништа специјално.

2. http://www.imdb.com/title/tt1392214/?ref_=nm_flmg_act_4 Odličan.

Fin psihološki momenat, unutrašnja borba i likovi su mi baš dobri.

3. Одгледао сам баш јуче "The Guard", мало сам се разочарао. Предвидив хумор, класична прича, ништа специјално.

Navedi specijalnu komediju po tvom mišljenju (ne prozivam, zanima me).

4. Ne moš ovo reći, jednostavno ne moš

Иначе, мени је "Waiting" добра комедија, чак ми је готиван и други део

Одгледао сам баш јуче "The Guard", мало сам се разочарао. Предвидив хумор, класична прича, ништа специјално.

Kontam ja ukusi se razlikuju ali ovo ne ide.

5. И нису баш филмови за поређење. То је други тип комедије, као нпр. да поредиш "Форест Гамп" и "Еуротрип". Или тако нешто.

"Waiting" је класична америчка комедија... знаш шта да очекујеш. Није добар као "Лоши узори", али је испред "Америчке пите". Ако ме разумеш.

"Чувар" је као нешто озбиљнији филм, уз тај ирско-енглески хумор. И мени је онако... баш просечан. Ако већ хоћеш сличне филмове, "Hot Fuzz", "Shaun", "7 психопата", итд, сви су ми бољи. Не кажем да филм није имао потенцијал, али јбг, на крају кад се све сабере и није оставио неки утисак. Моје мишљење.

Navedi specijalnu komediju po tvom mišljenju (ne prozivam, zanima me).

Који тип комедије 'оћеш?

6. Odgovorio si mi već u ovom postu, samo mi je bilo čudno što si ga onako opisao.

7. ako Forest Gamp treba okarakterisati kao komediju, ja sam Pamela

8. ako Forest Gamp treba okarakterisati kao komediju, ja sam Pamela

To je jedan od onih filmova kojima ne možeš tačno odrediti žanr. Najpre bih rekao da je drama, mada se filmovima tog tipa smejem više nego komedijama. Ja se nekom filmu koji se vodi pod komedija nisam nasmejao dobrih deset godina. Fazoni su krajnje debilni. Tu i tamo neki kez i to je to.

9. Stoji i to što si napisao. Al ja ne gledam to tako, ova je dobra za američke uslove a ova je dobra za britanske uslove. Nego brate komedija je komedija i film je film nema veze čiji bitno je da li je dobar ili loš. Jeste da je ovo crna komedija i da nije za poređenje sa američkim tralal komedijama al ne moš reći ovaj je loš razočarao me a Still waiting mi je gotivan. Ajd Waiting i nekako, nije loš toliko al drugi deo je snimljen po fazonu: Ajd da snimimo nastavak zaradili smo na prvom delu, znači uzmemo one glumce iz prvog dela koji su bili šupci i nebitni i oni će biti glavni glumci u drugom delu , razume se sad će da budu kul. Sve to jer glavni glumci iz prvog naravno neće da glume opet bez da ih debelo platimo. Onda ubacimo još jedno 30 dobrih pičoki u dopičnjacima i sisama na izvolte HEHE smešno kapiraš brate. Onda uzmemo 5-6 fora iz prvog dela ono kao ponovo se sve dešava a drugi ljudi rade tamo kontaš brate, HEHE UPIŠAVANJE JEBOTE HIOHIOHOHOHAHHAHA a onda ćemo da uzmemo još 5-6 fora iz drugih filmova koga briga sad svi kradu i plagiraju i eto imamo film.
    I ti za tako nešto kažeš gotivno a za film kao The Guard kažeš sranje. Zato kažem ne ide da se to kaže, nikako ne ide.

10. У праву си све за "Waiting", али такве су скоро све америчке тинејџ комедије, тј. новије америчке комедије уопште. Код њих ми је пре свега, битан тај фактор забаве, тј. да није досадан филм. Пошто их углавном и гледам кад хоћу да одморим мозак. Тако да је потпуно бесмислено расправљати, неком се свиди, неком не, нису то филозофски филмови, јбг.

А конкретно што си тиче "Чувара закона", можда је проблем и што сам много очекивао. Колико сам схватио, режисер је ваљда брат од лика што је одрадио "У Брижу", а то ми је сигурно међу 20, 30 омиљених филмова... тако да оно... нем' појма. Исто ми је мало отрцан, оне класичне форе за црнце и то, не знам да ли сам се насмејао 2 пута. То је то, да не тупим даље о филму.

11. Davno sam odustao od gledanja komedija ,nema ni trunke humora ,cepao sam se poslednji put na diktatoru ,mada sad da ga pogledam ne znam da li bi ista situacija bila ,od komedija vrhunski svakako Zohan i sve sa Leslijem Nelsonom(mada to je stariji humor ,filmovi iz 80-tih pitanje da li bi vam bilo smesno,ali glumac je legendaran)

12. Ja delim filmski humor na plitak i dubok. Dubok humor mi je onaj koji ostaje da se prepričava i citira godinama, kao npr. humor Dušana Kovačevića ili humor iz Mućki. Plitak je ovaj koji gledamo u današnjim komedijama kad se neko saplete i pobrlji nosem u pseće govno. Primer ''Mi nismo andjeli 2'' i ''This is the end''. Ajde da ne kenjam, možeš i tu da se nasmeješ ali te filmove odgledaš izbrišeš i zaboraviš da si gledao.

13. Inace Clerks toliko dizan film u nebo, mene je toliko ubio jedva sam cekao da se zavrsi,ocenio sam ga sesticom a i to mu je mnogo,nazovite me glupim ali meni taj humor ne prija nikako.

14. Ja pre ''Clear history'' ne pamtim kad sam gledao komediju, volim neku poentu da vidim. Ne gledam filmove iz zabave nešto preterano. Zato najviše gotivim drame.

15. "Clerks" nije toliko dizan u nebo zbog humora koji je nedvosmisleno dobar, nego zbog veoma malog budžeta i silnih muka kroz koji je prošao Kevin Smit kako bi ga snimio, počevši od toga da su mu drugari-amateri bili glumci, preko toga da je snimano u radnji kojoj je on radio i to isključivo noću, pa do toga da je on bio zadužen i za montažu, saundtrek i kameru, osim režije i scenarija. Osim humora, filmom se prožimaju zanimljive teme i dijalozi su više nego dobri.

16. Vidis to nisam znao :) Svejedno ja govorim za humor ,mozda sam jednom ono malo jace izdahnuo kroz nos i to je to ,ali razliciti su ukusi ,vise sam se puta nasmeja u 3 filma gaja ricija nego u svim komedijama koje sam gledao... E da, pogledah pre nedelju dana opet maratonce smejao sam se ko budala eto koliko nisam vec dugo naisao na kvalitetan(bar po meni) humor.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.