Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Од Кеша је посебно добар Кокејн Блуз или Вен а мен камз араунд за широке народне масе, ако га и нису чули, заволеће га. (мрзи ме језик на тастатури да мењам)

Од кад постоји ова тема, како нисам раније видео?

2. E da Kokejn Bluz je keva, najbolji uvodni stihovi u muzici :)

Early one morning
    while making the rounds
    I took a shot of cocaine
    And I shot my woman down

3. Ево, опет сам се сетио, од Кеша, обрадио је то, али је његова верзија боља, не знам колико су ове песме познате, али изувају, нађите их обавезно:

Sixteen tons и I hung my head.

Као и све Кешово, много се лако свира и много је добро, само треба ухватити ритам.

4. Momci, može li da se nađe neki nekakav polovni bas ispod deset 'iljada dindži, i ako može, koji biste mi model preporučili? Želeo bih da počnem da sviram, a ne želim mnogo da uložim, rek'o možda odustanem kasnije. :)

5. А што би онда почињао са басом? Види на Лимунду, некада испадне и нека добра гитарица за фине паре, а да није много гажена.

6. Ma počni bas, više je tražen, ako ćeš kasnije da sviraš negde, gitarista ima pun kurac. A pogledaj po netu, ima dosta toga. A za 200 evra možeš i super da uzmeš nove, vidi na sajtu Mitrosa.

7. Алекс Андрос
    А што би онда почињао са басом? Види на Лимунду, некада испадне и нека добра гитарица за фине паре, а да није много гажена.

Zato sto hoce da svira bas i zajebi limundo, uvaljuju svakakva sranja. Lepo skupi jos malo para pa kupi novi ili idi na kupujemprodajem.

EDIT: http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-GSR180-BS-Soundgear-bas-gitara-890267-oglas.htm?filter_id=3619886 dusu dalo za 150€, moj brat ima isti model, samo crni.

8. Valja li šta od ovoga:
    http://www.kupujemprodajem.com/bas-gitara-action-made-in-germany-95evra-834230-oglas.htm?filter_id=1618092

http://www.kupujemprodajem.com/bas-gitara-bucklay-washburn-crna100-evra-834265-oglas.htm?filter_id=1618092

http://www.kupujemprodajem.com/Bas-gitara-Stagg-BC300-VT-PACK-854345-oglas.htm?filter_id=3799354

Ako ne, onda ću skupiti još para, pa kupiti model koji mi turtle preporučuje, ili neki novi.
    I nemojte misliti da sam totalni muzički duduk, kad sam rekao da želim da počnem da sviram, mislio sam samo na bas, svirao sam gitaru i još što šta, al' bas mi, čini mi se, super leži, bolje od gitare (svirao sam kod druga par puta), pa rek'o da pazarim neki jeftini, da probam, jer sam pomalo lenj i brzo odustajem, mada imam veliku želju da usavršim sviranje, veću nego za bilo koji drugi instrument. Golema rečenica :)

9. Овај што ти је турлте препоручио је веома добар. Свирао сам на таквом басу пар пута, звук је солидан, висина жица такође. Нема шумова и крчања. По сликама изгледа лепо очуван. Моје мишљење је да узмеш тај Ибанез бас за почетак, јер је повољна цена и сасвим је солидан. Једино је мало тело ружњикаво, али јбг...

10. A pazite ovo:

+ Catfish TRONOŽNI gitarski stalak i noname torbe

Ovo je znak!
    lolololo

11. Сталак је око 10 евра, торба око 15 евра, тако да ти се то исплати. Друг је купио Астер бас за 140 евра нов, који је голо говно, а кажем ти, свирао сам на оваквом басу, звук је страва.

12. Tronožac, evo bolje da skupiš još stotinjak evra i da uzmeš novi, a ne da se bakćeš sa polovnjacima. http://www.mitrosmusic.com/proizvod/10393-Ibanez-GSR180-BS/

13. Moj brat ima onakav samo crni. Debil je prestao da svira al' iz nekog razloga nece da ga proda. Zvuk je skroz do jaja, a i zgodan je za ruku(nije mnogo tezak). Zbog njega sam poceo da sviram gitaru :D

14. Još je 4 dana do onog našeg djavola. Imamo li studio? Ko sve dolazi? Koliko su kurtoni?
    INFORMACIJE!

15. Još je 4 dana do onog našeg djavola. Imamo li studio? Ko sve dolazi? Koliko su kurtoni?
    INFORMACIJE!

Dele dzabe kao i uvek :D

16. Imamo studio, čekam da mi Jezivi javi tačno. Verovatno ćemo tipa od 4 popodne do predveče da sviramo, pa onda oko 8-9 na BirFest. 700 dinara je 2 sata, a pošto nas ima buljuk, možemo i više da uzmemo, ipak je dva sata malo kad smo ovako neuvežbani i ima nas. Dolazimo ja, Jezivi, ti Chavez, Dio (verovatno), Darkman, dolaze i Uroš i Džimi čini mi se (tako mi reče Uroš), dolaze Darkman i Van Vićkomar, i valjda je to to.

EDIT: Turtleboy, videh sad da dolaziš na BirFest, pa ako ostaješ i subotu, možeš i ti ako oćeš.

17. Čače, na kojoj stanici čekaš Čaveza? Ako ga čekaš kod Vukovog spomenika, da i ja idem s vama, pošto se ni ja ne snalazim baš najbolje u Beogradu.

18. E to je prejako. Svidja mi se. Samo mi recite koliko para da ponesem? Da znam koliko da pokušam da pozajmim haha, pošto imam da dam odma 1000 za kartu do BG-a kukavnog, a ovo šta ostane da raspodelim.. I ja pojma nemam gde trebam da izadjem i tako to, to mora neko da mi objasni, realno sam glup za to.

19. Čekam i njega i Dia valjda na glavnoj, dolaze busom i vozom mislim. Dođi tamo, pa ćemo zajedno. Baci broj fona na pvt, da možemo da se čujemo.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.