Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Пфф, маћори, слушо сам ово уживо у Савином центру, инструментал варијанта, додуше. Негде сам писао већ, ал веома могуће да је то била најбоља свирка коју сам чуо. Џефа и екипу нема сврхе слушати на траци и на јућубу.

2. Џими

Е, најјачи су ми ти ликови што успеју да се упишу и заврше тако неки јак факс, типа као што је Беркли за музичаре, малтене отворе себи врата ка каријери у некој нормалној држави, а онда се врате у Србију, јер им ''недостаје породица''. Колико треба да ти недостаје породица, да би урадио тако дебилну ствар? 21. је век, имаш ваљда јебени скајп, сваки дан можеш да се гледаш с породицом. А ако нађеш озбиљан посао као музичар, сигурно ћеш имати пара да посећујеш родбину макар двапут годишње, ако ти је толико стало до физичког контакта.

Нејасно ми то скроз. А после се жале како су овде банкротирали...

Е то ни мени није јасно, оставили га да буде професор тамо, млатио кинту, купио стан овде и опремио га фул,. Звао брата да дође тамо, брат није хтео и врати се у Србију.

Пази ово, цео живот посветиш гитари, смуцаш се по свету и кад напокон завршиш ти се вратиш у ову вукојебину. http://www.pedjazz.com/bio/

3. Darkman i ja završismo još jednu autorsku. Meni se lično jako svidja kako smo uradili, iako imam naviku da kudim sve svoje generalno, ali ovo mi priraslo srcu. Nabo je neku kul groove bas liniju i super solo, ja se izdrkao na vokalu i tekstu pošteno i kontam da je ovo dobra stvar.
    Procenite sami. :)

http://www.youtube.com/watch?v=mUa6p2yJa9A

4. Nikome se ovo ne svidja Chaveze :P :)

5. Ma zamrla tema, ja sam slušao nije loše, al zaboravio da pišem :)

6. Свиђа се и мени, али маните се политике :П

7. menijesamodosadno
    Свиђа се и мени, али маните се политике :П

Ovo je tematski odradjena pesma zato sto je Chavez bio kivan na drzavu, zato sto ne moze da kupi novi komp, sada je kupio komp i sve je u redu :D

8. Imam akusticnu nepun mesec, naucio sam 16 akorda i znam crni leptir, tamo daleko i moji su drugovi pesmu preko finger pickinga(bas palcem, a EHG zice zajedno) 3,4 soloa i c-dur lestvicu. E sad neznam tacno strucno da objasnim, ali hocu da naucim ritam s trzalicom. Nesto sam gledao po you tubu, neke obrade nasih pesama, i ukapirao sam neki ritam DDGGDG iz komentara. E sad, kako da povezem ritam i akorde, to jest dali da idem DDGGDG u jednom akordu do kraja ritam, pa u drugom, ili kako?

9. То јесте ''популаран'' ритам, али далеко од тога да сваку песму можеш да свираш на тај фазон.
    Све ти зависи од песме, слушај кад мењаш акорде, не значи да цео круг (DDGGDG нпр.) мораш да окренеш на једном акорду.

Слушке у уши и џитру у руке, то је једини начин да скапираш.

10. Kao prvo, nije svaka pesma 4/4 takt, nad naletiš na 3/4 pesmu, tog ritma više nema, mora drugi. A to sa DGDGDGDGD sranjima zaboravi, lepo nadješ nekoga ko zna da svira, sednete i on ti lepo pojasni da ti to čuješ, vidiš, zajebaš pa budeš ispravljen i tako sve to. Mora manualno da se uči, nema instant pameti nigde.

11. Vezba i samo vezba, dok ti ne udje u uvo!
    Morash podosta da vezbas desnu ruku, posto ti je ona vaznija, leva ti je cista mehanika, dok za desnu moras da razvijes osecaj (ili obrnuto, ako svirash na levu stranu, kao gosn. Chavez) :)

12. A ako menjam akorde na pola ritma, jel pri pocinjem opet ispocetka ritam ili nastavljam gde sam stao? Koja je najlaksa yu rok pesma na gitari sa nekim takvim ritmom?

13. Zna neko akorde za Black Hole Sun, a da ne moram da dropujem djitar?

14. ‚Evo, da se pohvalim novim kompom i novom zvučnom karticom, milina snimati.

http://www.youtube.com/watch?v=onLKyWNuMV8

15. Најс чавез, најс.
    Планирам да почнем да свирам...

16. Uf Chavez ovo je mnogo bolje od ranije.

17. Ишчитавам човека који ми скине акорде, табове и шта све има у овој песми... :-Д
    Шалим се, био бих екстремно захвалан ако би неко могао да уради то! Рво песме:
    http://www.youtube.com/watch?v=KAGENje0zRk

18. Vrtiš:

A - 1x
    D - 1x
    E - x2

To su strofe.

Onda jedan deo ima kada samo lupaš A jedno 8 ili 16 krugova, to tamo kad priča.
    Solo isto vrtiš ta 3 akorda u krug, i to je to.

Sad iščitavaj! :D

I fala ljudi, drago mi je da vam se svidja kaver.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.