Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Ljudi, ja sklonio plastiku sa ledja mog Squier-a i kad tamo postoji neka crna masa razmazana po celoj šupljini. Ispod opruga i oko bloka. Čemu to? Skida se krpom i Mer-om uz malo brisanja, pa reko da pitam jel' da ostavljam ja to tako il' da ga uglancam? Vidi se boja tela ispod tog crnog.
    Inače, pošto sam ranije pitao ima li razlike sa ili bez ove plastike na ledjima, moje zapažanje je da kada je plastika na mestu, zvuk je kao iz kutije za zvučnike (plastične), a bez nje čujem samo tonove koje proizvode žice.

2. I meni je razmazana ta masa, al je nisam skidao.

3. Poslušajte ovog fenomenalnog lika, neviđen je talenat... inače trenutno živi-svira u Drvaru (BiH) i živi-studira u Banja Luci. Sve preporuke.

http://www.youtube.com/watch?v=sexOoZYqO-U

4. Свој 6666. пост пишем на секташкој теми.

5. Treba mi pomoć. Hteo bih da napravim gitaru (Ibanez Jem, kao Vaijev), pa mi trebaju dimenzije sve moguće. Ako neko ima u bilo kakvom obliku i voljan je da pomogne, bio bih mu jako zahvalan. Ima da se kupi na netu, al' sam u lošoj finansijskoj situaciji, razumete. :)

6. Пошаљи ми мејл на ПВТ, послаћу ти неке нацрте које имам, а имам свашта за многе гитаре, надам се да ће се наћи нешто потребно.

7. neka crna masa razmazana po celoj šupljini.

Мени се чини да она служи као заштита од магнетног поља које је кривац за шуштање и зујање. Нешто као она бакарна фолија која се ставља испод маске.
    Нисам сигуран, али мислим да томе служи и да се не треба скидати и уклањати.

8. Čoveče, šta se ovde ima lol

da se upišem, sad ću krenuti opet aktivno da sviram, samo da zaraste ožiljak

9. Два другара и ја снимили кавер рефрена "Херој" од оног Иглесијаса.
    http://www.youtube.com/watch?v=Mio_dtMh6rc

Ја сам један од ове двојице са гитаром, не бих да се откривам да ме неко не салети на улици. лололо.
    Радићемо још ствари у целости, ово је само почетак и проба.

10. Nisam pro iz gitare, pa me zanima jel ima negde da se vidi ono nešto što se valjda zove progresija akorda. Koliko to razumem imaš određenu progresiju, na primer kreneš iz jednog akord pa onda povučeš sledeći akord koji je viši za nekoliko stepena i molski i tako dalje, kao lestvica...
    Pošto sam glup, jel neko to zna ili ima neki link de to piše?

11. Какво питање. :)
    Има, наравно, ево, Am, D7, Fmaj7, E7, нема на чему. :С

Ниси рекао за шта ти треба, али претпоставићу да ти требају шалала песме за седење здруштвом. Што се домаћих песама тиче, ил куцај на гуглу ДУНАВОМ ЈОШ ШИБАЈУ ВЕТРОВИ АКОРДИ или иди директно на http://2akordi.net/ или http://www.akordi-za-gitaru.com/, имаш текст, имаш називе акорада испод текста, и ето.

ЕДИТ: Кад боље размислим, ипак ми није најјасније шта иштеш.
    ЕДИТ: Ево га и Чак се ували.

12. Valjda hoće da mu napišeš par progresija, onih standardnih. Pa to se gugla jebote, što ovde pitaju ljudi...

13. evo ti par

Am..........F.........C...........G
    zašto baš ti moja ikono sa ziida

Am....F.......C........G,,,,,,,,,
    mali signali suesoes zaljubav

Am,,,,,,F....C....G.....Am..F...C..G
    heeee-joo lisn varaj see-jo

Am......F....C..........G...
    tropski bar pivo mi daj

Am................F...............C................G
    ovajkrug sam smislio ovajkrug sam stvorio

i refren

Am............F..............C........G..
    TEBI ZBOG KOJE SAM SRUŠIO SVE

i tako dalje

14. Imam jedno pitanje, a vi ćete da mi kažete da li je glupo: Mogu li kobilicu na akustičnoj da promenim sam i mogu li tako da nešto ozbiljno sjebem? Ili je ipak bolje da je odnesem kod nekog ko se bavi time, tzv. majstora?

15. Evo i ova je kul...

Am - C - Em,
    Am - C - G

EDIT: I ovo... E7sus2 - Em7 - Bm7 - Am7

16. Њава, ако може мајстор да промени, можеш и ти, није он киборг јебем му фламбирану коску. Није то неки посао. Мишљења сам да мајстору треба носити џитар само за сломљене вратове и замену прагова, осим ако ниси неки свирач курцу типа Бане Јелић.

17. Ma šta znam, možda mog da ujebem nešto. A i ne znam na koju foru da je odlepim. Kapiram da bi ostalo bilo laganica.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.