Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. ја имам роланд кјуб (60 вати) и не смем гајби преко 1/3 да га одврнем, макс што сам гајби пробао је 1/2 и изгледало је да ће прозори попуцати. сви ефекти су до јаја одрађени а и има их много. свака препорука

2. Na kraju sam kupio neke Dean Martin žice za akustičnu, ali naši su pakovali. Ja hteo Erni Bol da uzmem al nije bilo. Onaj tip što tamo radi me ubedio da su i ove dobre, tako da će valjda potrajati bar malo. Je l ih koristio možda neko?

3. Готиван је кјуб скроз, али је и скуп. Поготову што је једно време могао да се узме за 24 сома епифон валв сениор, чист лампаш са 12" звучником, ишао сам сваки други дан у мјузик трејд да да свирам, требало и да га пазарим и прц. Продали последњи комад, а у међувремену га повукли из производње. Што се тиче тона, динамике и фетишарлука, није било бољег појачала за те паре код нас.

Dean Martin

Dean Markley? Добро је то. Кој курац да трају, нек издрже два месеца и промениш ако не ваљају. Једино од оних Дарко жица треба бежати.

4. Čuj mene Din Martin ololololo. Ma do sad su pucale poprilično često, pa sam pomislio da nije do gitare, reko možda se sjebala ona plastika gore, al nije to, pucaju različite žice nije uvek ista. Žice uglavnom i pucaju kad je sviramo pijani, pa ima dosta i do nas. Ako dva meseca potraju to će biti rekord :)

5. Koristi li iko od vas gitaroša pedalu Bad Monkey, kakva su iskustva? Neki ljudi su mi je preporučivali ranije, sad vidim da je otišla sa 3.500 na 5.300 dinara u Mitrosu.. Nemam ništa od efekata, samo fendera i pojačalo Vox Pathfinder 15r.... Treba mi neko jeftinije rješenje za početak, bend u koji sam upao je tezgaroški orjentisan, blues-rock-funky standardi...(Janis Joplin, Smak, Eric Clapton, Black Crows/Wild Cherry itd) ja bih najradije pazario Fat Boy Overdrive (Goran Custom), ali čuo sam da je 200€, ako ne i više sad....

6. То је врх справица. Неочекивано добра, била је стварно џабе у артисту, па се повампирили кад су видели колко је популарна. Ја сам је јурио једно време за ортака, али чим стигне у радњу, распрода се кроз дан-два. Хит. Пробао сам је уз појачаног пиви класика 30, пошто јој је то примарна примена - да зачини појачаног лампаша. Не знам како шљака са транзисторцима, али капирам да ће бити сасвим довољно за тај жанр. Јефтина, брате.

ja bih najradije pazario Fat Boy Overdrive (Goran Custom), ali čuo sam da je 200€

Уф, ово сам пробао код Горана у Земуну кад ми је сетовао џитар, и могу рећи да је најбољи драјв који сам чуо у животу.

7. Da, definitivno treba probati tog mankija....ja sam, glupak, prije godinu dana propustio da je kupim za 2.500 hiljade preko oglasa, lik nije htio da prihvati mojih dvije crvene i ni dinara više (udri se bekane!)...pa dobro, za svirku bih možda imao mogućnost da pozajmim lampaša tako da se uklapa u namjenu....
    Jao, pa ti si čovjek sa pravim informacijama za mene...znači imao si priliku da probaš Fet boya! ...kontam da si zadovoljan kako je odradio setup? Jel si inače u toku šta se dešava, izgleda da je napravio gitaru Bili Gibonsu iz ZZ Topa i isporučuje mu je do kraja januara? Kontaktirao sam ga mejlom, fino mi je objasnio - > u slučaju mog fendera, šanse su 10% da bi problem riješio samo setap a 90% da će se morati dodatno izbrusiti neki od pragova (ton se gubi pri bendovanju prve žice na devetom pragu).
    Iskreno, najradije bih, kad skupim novaca, odjednom završio i štelovanje i pazario Fet boja...

8. Могу ти рећи да је човек преозбиљан лутије, да не кажем мајстор, светска класа. Знаш ти како те његове гитаре изгледају уживо, а што се чују... Плус сам мота магнете. Што се сетовања и поштења тиче, најбољи је, а имао сам посла са мајсторима београдским. Чини ми се да је сад мало дигао цене(може му се), али ће одрадити све перфектно.

Iskreno, najradije bih, kad skupim novaca, odjednom završio i štelovanje i pazario Fet boja...

Апсолутно подржавам план, и зови кад набавиш, да се опроба лоло

9. Nadam se da ću imati priliku da odem kod njega, e sad vidjećemo kako će sve ići...ako krenem aktivnije i češće da sviram/nastupam s ovima onda imam i opravdanje za ulaganja...i za takve profi pedale
    Auh, Fet Boy kad bi legao, zovem sve Vukajlijaše - muzičare na džem sešn :)

10. Ortak prodaje pedalu, pa ako ima zainteresovanih neka mi posalju pvt, a ja cu ih uputiti na ortaka :)
    Evo njegovog opisa pedale:
    '' prodajem vox satchurator pedalu , to je Joe Satriani signature distorzija. Prakticno je nova , u originalnom pakovanju, sa folijom, manualom, sa novom ne otpakovanom baterijom. Koristio sam je ukupno oko 4-5 sati ( nova je ! ). O karakteristikama necu da vam pricam, odlicna je, to sve imate na netu, yt ... Prodajem je zato sto mi trebaju pare da kupim neku death metal pedalu. U mitrosu kosta 100e , pa zato mislim da je ok da trazim 80e zato sto je bukvalno nova a ko je bude kupio ustedece 2-3 iljade dindzi : ) ''

11. Voleo bih tamo negde kad budem imao vremena da se poboljšam u ovom zanatu, makar do nivoa uličnog svirača (ne onog profi, onog što se dere).
    Uglavnom, da bi od sviranja bilo kakvog napretka, treba mi neki program za usavršavanje, raspored vežbi ili video lekcije.
    Verujem da znate šta bi bilo najbolje da koristim. Recimo da sam neki viši početni nivo u smislu da znam da menjam osnovne akorde, ritmove i generalno da izvodim jednostavne stvari, pa bih na to nadograđivao.

12. Evo ti ovaj kanal na YT, dobro objašnjava lik i sve je za neki srednji nivo. https://www.youtube.com/user/creativeguitarstudio

13. Ovo deluje sasvim dobro. Sad ga nisam našao, ali nadam se da postoji video u kom objašnjava muzičke termine koje koristi i teoriju generalno. Na tom polju sam praktično neobrazovan, pa bih, što se tiče teorije, počeo totalno amaterskim uvodom.

14. Ma teoriju ćeš usput, ne vredi ti suva teorija ništa.

15. Има неко неки програм за учење блуза? Наиме, ја сада солидно свирам технички, међутим скале знам да изведем само најосновније- дур, мол, мелодијске и хармонијске. Ништа компликованије не знам, а пржим се на тај блуз, који је отприлике све импровизација. Тако да, имате нешто, програм, сајт?

16. Brate, nauči pentatonik skalu, molsku pogotovo, durski ne moraš toliko i to ti je to.

17. Ja bi najradije da prodam ovu moju električnu...
    Fender by squier je, SSS set , i fender pojačalo od petnajes vati...

18. http://www.youtube.com/watch?v=G4-hVXkHpSU
    Нова песма, снимана у кућним условима, бубњеви су куцани, али је све испало коректно.
    Послушајте, па кажите утиске.

19. Има неко неки програм за учење блуза?

Нема, нити ће га икад моћи направити неки буљави програмер. Блуз је првенствено ствар осјећаја и свирају га истински углавном они који су га и проживјели.

Опет цитирам Перу Џоа: "Офрље свирање блуза учиниће вашу личност умерено до знатно одвратном"

20. Ofrlje sviranje bluza je najbolje sviranje bluza. Nije ni poenta da bude fino i precizno.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.