Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. ma pokusavam kao neku dzez pesmicu da uvezbam, i ima bas puno ovog bendovanja, i to blizu kobilice (hvala ladan krompir na srpskoj reci). uhvatio sam a zicu na drugom pragu i sa tri prsta brzo nadole, i samo klocnu...

znaci felericno... videcu, il cu lepim nekim tutkalom-super lepkom, il cu nosim u servis ako me ne mrzi. mozda mi ovo prvo i lakse.

2. popravio sam obicnim lepkom. drzi fino.

jedino sto mi puce najtanja zica dok sam skidao. kad zalepio, uzeo da zamenim sve, posto sam imao set, pa mi opet puce najtanja dok sam motao, i sad mogu da se slikam dok ne kupim druge, imam po 2 od svih i ni jednu najtanju.

3. Pa jebote, kako si uspeo da ti dva puta za redom pukne?!

I što si skidao i menjao žice, pa nema ni mesec dana kako si uzeo gitaru?

4. steram mu ga... dok sam olabljivao da oslobodim ovu kobilu, puce. onda reko, aj da ih skinem sve pa da stavim nove, sto mi dosle uz gitaru, stavim pet, i dok sam stavljao zadnju, da je zategnem, puce kod bridge (most na srpskom?)

5. ako nista sad dobro drzi ovo, i nisam izmazao nista okolo lepkom. a neki je bezveze, nije jak...
    sto znaci da ovo maltene nije ni bilo zalepljeno iz fabrike. nema tu mnogo poprecne sile, kolko god da napnes zice, pritiska vise na dole, drzi i slab lepak.

6. To da, mom ortaku je na basu isto otišla kobilica. On uzeo i vezao kanapče tu oko vrata i pritisnuo žicama, evo sve super, ima svirke i probe, do jaja radi.

7. slomicu gitaru i jednu i drugu i mrs u kurac i sve to vise

8. http://www.youtube.com/watch?v=lLq_pZmV9LI

kako vam se cini?
    naso sam super backing track za ovo, i snimio preko gitaru u 2 kanala. sirovo je malo, mislio sam da ce lakse da ide kavr ovog, al meni fino i ovako :)

9. Мало звечиш, ал у принципу си супер одсвирао.

10. ma znam da moze bolje, al kad probas puno puta, smori te :)

kad se malo bolje uvezbam da sviram, vraticu se na ovo, bas volim pesmu.

11. Не мораш ништа да ми причаш, снимао сам пре пар година неко своје срање од 6 минута тако да знам како ти је. лоло

12. jebes ga, neku pesmu sviras ovako i onako, i cini ti se da umes fino. onda krenes da snimas, i prc. malo tempo ne stima, ili ne mozes neku deonicu dovoljno brzo, ili nesto gresis...

kad sam bio klinja i svirao klavir, mrzeo sam metronom iz dubine duse dok sam ucio nesto novo da sviram. a moralo sa njim.
    svaka greskica ti pojebe sve.

13. Na mom fenderu, kojeg sam kupio polovnog i usviranog, osim pragova, zamjenjen je i "bridge" - umjesto originalnog koji stoji na gitarama AVRI '57 Reissue, stavljen je neki skupi "cheramic"... Ništa nije zaljepljeno, te kada se skinu žice on je pomičan i ispada. Kad se stave žice fiksiran je i apsolutno nepomičan. Ne znam da li to tako treba, ali samo mogu posvjedočiti da mi nikad nije pukla žica na ovoj gitari ni tokom sviranja, zavrtanja žica odnosno promjene čitavog kompleta. Takođe je zanimljivo da instrument besprekorno drži štim i nakon više sati svirke kao i to da se ne raštimava prilikom nagle promjene temperature, tj. tokom nošenja gitare zimi u studio na probe...

14. Za fanove oldskul Čorbe, i one koji se tako osećaju.

https://www.youtube.com/watch?v=m9OWBQpFPEM

15. Има неко неке туц туц ритмове у мидију? За гитар про?

16. Kupaj na netu nešto tipa ''drum midi loops'', kontam da ima tih free tukija do mile volje.

Elem, evo nešto moje novo.

https://www.youtube.com/watch?v=qX7YUYZY11Q

17. odlično čaveze, žensko srce da imam, zaplakao bih

18. jes da zvučim gej, al' nisam, dečka mi!

19. super ti ovo chavez!

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.