Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. nego, cini mi se ponekad da mi G zica na gitari zveci. I to ne ono da zuji preko pragova, nego jednostavno proizvodi neki zvuk koji mi ne zvuci kako treba.

Баш звечи или као да је благо раштимована? Можда треба да одрадиш сет-ап. Може да се деси, а мени се дешавало да на неким праговима просто не даје тон који би требало баш зато што није сетапована (врат није добро затегнут, или кобилице нису како треба намештене или тако нешто...)

2. to sam namestio, u programu, da na 12. pragu daju cist harmonik.
    mozda jednostavno zica nije dobra sto kaze kuplung, ili nesto gore oko srafljenja...

mislim, cuje se ton ok, samo nije cist ton ko kod ostalih zica, nego ima neke harmonike kurce palce...
    ukapiracu valjda vremenom sta je i sam, ovo cisto da se pozalim :)

3. Провери да л' је само на одређеним праговима или генерално, без реда и обичаја. лоло

4. detetu se daje jeftina akusticna, zato sto nikad ne znas dal ce sutra da resi da otera sve to u kurac. bolje da rdjava akustara skuplja prasinu nego skupa elektricna :)

Да истина, ово што каже целт. Мени је ћале купио неку стагову класичну акустичну гитару, јер је мислио да ћу брзо да баталим, ал ето сад ће 4 године како сам тамбурам, нешто ватам лекције преко нета, нешто из књига и тако сналазим се. :D
    Значи Јамаха Пацифика, и мислио сам да узмем неку бољу, јер не планирам да баталим да свирам..
    Него реците ми само који тачно модел од прилике ми препоручујете, ја сам већ нашао неке преко нета, иначе буџет је до 300 евра... :D

5. Za te pare bih gledao nešto polovno. Neka jača pacifica, hameri, blade stratokasteri, može i ovako nešto da uleti:
    http://www.kupujemprodajem.com/Charvel-Stratocaster-6077324-oglas.htm?filter_id=22161822
    http://www.kupujemprodajem.com/Hammer-6008287-oglas.htm?filter_id=22126444
    Nema poente kupovati novu gitaru, samo da povedeš u istraživanje nekog ko se bar malo razume u tematiku.

6. Овај Чарвел што је Радјард ставио је "бест бај", што би се рекло. Имао сам прилике да испробам сличан модел, и сасвим добро звучи.
    А на Хамеру (из другог огласа) сам снимио неке три песме (мада, пар година млађа него ова из огласа), било ми је јако зајебано да се навикнем на њу, јер сам Стратокастер тип, а овде су магнети ближи, мало се мора адаптирати рука, а могу рећи да није имала јак сустејн.

Него, је л' одслушао ко ону акустичну песму? Како вам се чини?

7. Колико сам сконтао, мислим да би ми боље лежала ова Чарвел... Ал видећу још распитаћу се, погледаћу и на неким другим сајтовима.. :D

Него хтео сам да питам, које трзалице користите?
    Ја углавном користим, оне медиум, средње...

8. Jazz III i imam neku za najlon .88 ta mi je fina za laganije stvari.

9. Увек користио најобичније (мада све су ми потпуно исте), осим што ова има неки бели прах, као неку креду, да не клизи.
    http://empireguitarsri.com/shop/images/2883/Dunlop+424R+1.0+Tortex+Wedge.jpg

10. Ја свирам без трзалице, ставим палац и кажипрст као да имам трзалицу а окидам ноктом кажипрста. Сви ми кажу да је неправилно жешће али тако се најбоље осећам и са трзалицом ми зајебано да свирам. Јел ради неко ово ?

11. Да, кад ми испадне трзалица на земљу, па наставим тако до завршетка.
    Мада, ударам као сивоња, углавном само трзање на доле, па и са трзалицом ми буде озујан нокат на кажипрсту од жица.

12. Ја углавном свирам по оној теници, палац Е, А, Д а кажипрст Г, средњи прст Б-Х и домали е...
    Али ја реко да пробам да свирам и са трзалицом мислим требаће ми...
    Иначе користим неку Дaнлопову мекану, сиву (најјефтинију), а пошто сам је изгубио почео сам са неком средње тврдоће фендерова нека...
    http://img812.imageshack.us/img812/9383/lgt6294.png|

13. cornelije
    Ја свирам без трзалице, ставим палац и кажипрст као да имам трзалицу а окидам ноктом кажипрста. Сви ми кажу да је неправилно жешће али тако се најбоље осећам и са трзалицом ми зајебано да свирам. Јел ради неко ово ?

Rade nemači pojma.

14. Može tako prstima, al nema poente, kristalniji je i nekako bolji zvuk trzalicom. Prljavo je tako prstima, jer ti jagodica palca često uhvati žice koje si već trzao, nekad ti zapne za žicu ako imaš veće nokte i tako dalje.

15. https://www.youtube.com/watch?v=qcMkXEEebt0

Zarazila me pesma totalno, ko bi rekao. Pa je prepevah i odsvirah u svom domenu.

16. Чавез, на којим гитарама снимаш ово? Боље ово звучи него претходни снимак.

Пре неколико година ми је један другар рекао да нису најбољи гитаристи они који могу само брзо да свирају солаже, већ они који добро раде разлагања.

17. Ibanez GRG 170 DX.

Zvuči bolje jer sam uspeo da sastavim kabal da mi ne prekida i ne zuji,m ater mu jebem neispravnu, a nikako da kupim novi.

Naravno da nije poenta samo u brzini. Gle Kleptona.

18. Ух, што и ја то мрзим. Чак и кад ми се уради сет ап гитаре и кад купим нови кабл дешава ми се исто. Ја не знам где ови продавци набављају каблове, али дефинитивно су лошег квалитета.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.