Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
cak, jasno to. al recimo ako nije cilj samo brzina svirke. mislim svirao sam klavir malo i bolje od gitare i nije sve u tome koliko ti brzi prsti.
Pa ja to i pricam, ako ces samo laganica onda ok.
svejedno, nisam bas siguran u to sto kazes. uz dovoljno vezbe, moze i brze stvari. mozda ne na isti nacin, drugaciji zvuk, ali ne vidim razlog sta to sputava prste da budu brzi, uz vezbu.
mislis na klasicnim gitarama, dobri gitaristi ne umeju brzo da sviraju?
Jedno je brzo sviranje, a drugo je shreding i neke tehnike koje ne idu bez trzalice
Ваља ли нешто?
:D koji će ti ovo, više ti se isplati da skineš za dž gitar rig il tako neko sranje, pa utakneš u komp
Ма другар купио гитару пре пар дана, и сад хоће појачало кол'ко да дрнда мало.
p.s. ovo za sviranje prstima, jako zavisi šta sviraš, jer prstima je druga tehnika skroz, drugačije okidaš žice, drugačije se čuje, druga stvar, jednostavno. ako hoćeš da sviraš bilo kakav metal i nije baš poželjno da sviraš prstima zbog tih fazona dempfovanja, svipova i čega već... u suštini, metal ne može prstima.
a i ne možeš neke pesme u originalu skinuti ako je gitaroš svirao trzalicom, jednostavno nije to to. kao kad bi hteo knopflera da sviraš trzalicom, npr onaj rif iz mani for nating NE MOŽE trzalicom da se svira. ja sam električnu samo prstima svirao prvih godinu dve, pošto sam i klasičar, al skontaš u međuvremenu da definitivno treba znati oba
EDIT:
e da, sa svih 5 prstiju nemoj pokušavati:) mali nije za sviranje, džaba ćeš se napatiti i izbangaviti šaku
Има ли ко од вас гитариста искуства са свирањем усне хармонике или знате некога ко свира исту? Колико времена треба да се савлада и одакле је најбоље учити?
Moze na netu da se nauci sasvim solidno, youtube i razni sajtovi.
Са трзалицом стално свирам баш тај риф, нема никаквих проблема.
Углавном разлажем с трзалицом доста брже ствари које не могу с прстима, али с прстима могу неке једноставне шрединге да одсвирам, а трзалицом не.
To ne znači da je bolje prstima svirati šreding, nego da ti ne znaš trzalicom da sviraš to.
Na primer, ovakve stvari moraš trzalicom
http://www.youtube.com/watch?v=rkFo4ni3iRU
http://www.youtube.com/watch?v=3DmTflYcb6M
http://www.youtube.com/watch?v=_udkP8rUiuw
Како коме, мени генерално јесте боље толико колико знам, јер ме та техника није претерано никад привлачила, већ само неке основе. Друга је ствар што је лакше трзалицом и што је тон оштрији.
Да се исправим, умем и трзалицом, али не толико тачно, прецизно и течно као прстима.
ma nije to to, veruj mi.
Ova diskusija smara i gej je.
I fejk.
Da, nema "ono nešto" :)
Мени звучи скроз океј, не трудим се да звучи као са снимка.
Јел знате ви за неку књигу из које може да се учи гитара, или књиге? Онако да све покрива и да има неки редослед. Хоћу да кренем од нуле, а не знам шта је нула. Треба ми књига јер сам не могу да се организујем а немам кога да цимам да ми једном недељно даје задатке, а и саће факс па не знам колико ће времена то да ми одузима.
Open G sam spuštao do open D# štima, tek mi se taj svideo. Jebote, koji zvuk kad imaš 12-ke, nisam verovao. Mada kontam da sam stvarno lud kad sam do tog štima došao.
Al' što zvuči, mamu mu jebem.