Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Uzeo sam pre neki mesec neko Fenderovo kućno pojačalo, nisam nešto mnogo svirao, a deluje mi da malo odzvanja. Tek sam sad počeo malo da se zezam sa električnom, pa ne znam što jebe.

Da li je do kabla ili do gitare? Ne bi trebalo da bude do pojačala jer onaj lik iz Mitrosa kad je probao super zvučalo.

2. povezi gitaru na komp, videces dal je do kabla ili gitare

3. Na koju foru da povežem gitaru na laptop?

Kontam da je do kabla. Gitaru sam probao na drugim pojačalima i sasvim solidno je zvučala, a što mi je važnije probali su drugi likovi koji znaju više od mene. E sad ni kabl ne bi trebao da zeza, jeste da je stagov ali nov je.

4. Ako je do kabla, mora biti razlike kad pomjeras kabl. Vrti ga malo, podizi i spustaj (da prostis) i tako to, ako se mijenja zvuk, do kabla je. Jer kao i svaki kabl na svijetu, kad pocne krepavati, pod nekim uglovima radi, pod nekim ne.

A za povezivanje, kupis onaj mali adapter, kosta mozda 200 dinara, nije skup, i mozes na svaki kompjuter povezati.

5. Може да буде и кабл, али и гитара. У каквом ти је стању гитара?

Da li može neko da mi kaže šta je koncertna girtara. Kakva je tačno razlika između akustične gitare i koncertne akustične gitare?

За концерте се користи озвучена акустична гитара, а у зависности од концертне хале, врши се подешавање звука на миксети да би се добио оптимални тон гитаре. Подразумева се да је гитара има исправну и квалитетну озвуку, као и нове жице. Можеш ти да свираш и на неозвученој гитари уз обичан микрофон, али како се стално током свирања помераш, онда би се чуо час тише, час гласније, тако да не може то без кабла.

6. Skoro nova, Fendere. Imam je par godina ali baš sam slabo svirao na njoj. E sad jebi ga nije nikakav kvalitet, Fender Skvajer, ali dobro je šljakala na drugim ozvučenjima.

Pa gde da krepa, Mujo, kad sam napisao da je nov. Skoro sam krenuo da se zanimam za elektriku pa sam skoro i sve nabavio.

7. Jebi ti to sto je nov, ja sam imao jednog sto je tako selektivno radio od kako je kupljen. I dalje je u zivotu, ali nece ni da skroz krepa ni da skroz radi kako treba, nego podjebava. Provjeri ti to

8. e kad se setim gitara park cigareta

9. U lepo lepo, kolko para, mozes stekas gudru

10. Pa ne možeš, to je jedino mana, nema ni jedan odeljak sa poklopcem.
    100 nzd, upola cene. Prijatelj prijatelja je jedini serviser za trombone u zemlji, pa ima popust u toj radnji.

11. Jbga imam ja kufer za kljavu, onako crveni tapacirung ali je sjebana brava, hteo bih da zakljucam da moze na kljuc samo, nzm kome da se obratim za to

12. Lakše je da otvorim 4 šrafa pozadi na basu, gde je aktivna elektronika :) Taj deo je ionako obložen folijom, mogu na avion tako lol

13. A jest, moj basista nas je lozio da ce da nagura tamo 30g i onda kad smo presli granu, kaze nije u basu nego tamo sa hranom najopustenije u rancu lel

14. Svidja mi se materijal tapacirung

15. Malo previše flafičast za moj ukus, ali je ok. Miriše na novo :)

16. Šta svirate, Kirke?

17. Blue eye soul, elektro, pop i ta gej muzika
    Chet faker matt corby i ta ekipa, imamo sl subotu u bozidarcu svirku

18. Прави бас је ШЧЕТРИ жице. Лололо
    http://i63.tinypic.com/23kqag3.jpg

Че-ву, колико је потребно да се неко са гитаре прешалтује на бас? Неки кажу да то иде брзо, неки да су потребне године, неки да гитариста никад не може да научи да размишља као басиста. Планирам да кренем да учим бас па ме занима како иде то пребацивање са гитаре на бас. Познајем и басисте који свирају и гитару, а познајем и басисте који не свирају гитару већ свирају контрабас, чак и клавир и хармонику.

19. Fendere brate nista se ne moze generalizovati i ppstaviti kao pravilo... osim da su bubnjari najbolji prijatelji muzicara. Sve zavisi od tebe

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.