Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Onda cu da ucim i lestvice za sada muku mucim sa barre hvatovima, ali vec ide na bolje... :)

2. A da li moze da se gitara nastimuje tako da bude u nekom drugom stimu osim u standardnom preko one fore kad se izjednacava zvuk e-0 B-5 , B-0 G-4 itd...

3. Па, можеш да спустиш штим. Све жице нпр. за пола тона или за тон, па да ти уместо ЕХГДАЕ буде ДАФЦГД. Обрати пажњу, тон који ти називаш ''B'' се код нас зове ''h''. Тако да, ако у страној таблатури видиш Bm, то значи да свираш Hm по нашки.

4. Džimi, to jeste tako, ali gomila ljudi za B računa kao sniženo H za pola tona.
    Često vidjam po tablaturama.

5. Па, БЕ код нас и јесте снижено ХА, јебага! :))
    Али нисам о томе причао.

6. Konfuzija. Jebo ih, šta se prave pametni pa odudaraju od sveta. :)

7. A koja firma je u bivsoj SFRJ pravila gitare, rece m jedan lik koji mi je pokazao ovo stimovanje da je on imao slicnu davno davno i da je bila domace proizvodnje, zanima me dakle koja je to firma i da li su u bivsoj Jugi umeli da naprave dobre gitare?

8. 'Ajd' gitarosi pomozite.Kakve su gitare ESP?Imam burazera koji svira,pa bi da mu kupim tu gitaru,ali ne znam pojma o kakvoj se gitari radi.Model ne znam,znaci,samo generalno o proizvodjacu.

9. Pa onako, zavisi šta hoćeš da sviraš. Uglavnom su dobre za neki teži metal... Nisu loše, mada ja nisam neki njihov fan.

10. Odlicno,hvala.Odgovarace mu 100 posto.

11. Ја сам ТОТАЛНИ фан ESP гитара! Ако ти брат воли метал, првенствено треш - Металика, Мегадет, Слејер итд, онда је то права гитара за њега. Ја планирам да узмем наредне године неки ESP.

rnrt-rain, била је у СФРЈ Словеначка фирма Melodija Mengeš. Мислим да постоје и данас. Правили су гитаре од најгорих кршева до сасвим солидних. Стално наилазим у огласима да неко продаје. Једном сам, мислим, и пробао једну.

12. Богами, лепе инструменте данас праве:
    http://www.melodija.si/

13. Ja sam imao Melodiju Mengeš u posedstvu... Poluklasična, sasvim solidan zvuk.

14. Hvala Dzimi.Jeste veliki fan metala (na brata,naravno) i svira sa ekipom metal.Odlicno,imam je kod lika za dobos i cinelu u kompenzaciju.

15. Мислите ли да је ово оригинал?
    Нешто ми мала цена за америчког Фендера.

http://www.kupujemprodajem.com/Original-Fender-Stratocaster-USA-422820-oglas.htm?filter_id=375

16. Ne razumem se u gitare,ali ima ljudi koji nemaju pojma sta prodaju,nasao sam mnogo dobrih stvarcica na tom sajtu za smesnu cifru.Najbolje je da,ako mozes,odes i vidis to.

17. slušaj, ako imaš kintu(300-500e) i želiš da sviraš rok ili metal, nađi KRAMER-a, nećeš se pokajati, na takvoj gitari su svirali i Bleki iz WASP-a i likovi iz Motley Crue. Fantastična gitara opakog izgleda sa 4 magneta . Ja sam je prodao, jbg, prestao da sviram pre nekoliko godina. I još žalim zbog toga

18. @Џими

Само на основу слике тешко је ишта тврдити. Требало би упоредити серијски број и све остале карактеристике. Цијена јесте нижа, али се дешава да је људима хитно за лову па нуде и у пола цијене одличне гитаре. Недавно је лик из Панчева на том истом порталу продавао AVRI '62 Reissue за 760 евра јер му је била фрка и понуда је важила 3 дана док се он није снашао на други начин за новце. Сад каже да је не би продао ни за 1500€ колико иначе вриједи.

С друге стране, прича се отворено да баш на купујем-продајем има највише превараната; између осталог ја сам пробајући гитаре у једној музичкој радњи чуо како продавци говоре о лику из једног мјеста у Војводини који купује нове сквајере и мексичке фендере, кући у радионици им скида фирму и поставља "оригинални" лого и нуди их као оригинале по два - три пута већој цијени, са све "аутентичним" рачунима из Митроса - и њих наравно лажира компјутерски. О сумњивим огласима и препродавцима свега и свачега са "купујем-продајем" имаш добру тему на Музичком форуму, ако већ ниси посјетилац.

Да не заборавим написати да сам ја кад сам куповао своју гитару послао њен серијски број на мејл consumerrelations@fender.com, и од њих тражио детаљне спецификације гитаре и боју. Одговор сам добио за пар дана и у њему је све било детаљно објашњено и на моју радост, све се до танчина поклапало.

19. "Да не заборавим написати да сам ја кад сам куповао своју гитару послао њен серијски број на мејл consumerrelations@fender.com, и од њих тражио детаљне спецификације гитаре и боју. Одговор сам добио за пар дана и у њему је све било детаљно објашњено и на моју радост, све се до танчина поклапало."

Ja sam se raznežio na ovo.
    Ozbiljno

20. na kupujem-prodajem ima neki lik Shady iz novog pazara.
    stalno oce da zajebe ljude.od njega nista ne uzimajte.
    je li jer moze da se radi bending na akustari?
    ne uspem da je savijem ni za jedan ton vise, koliko bole prsti, i imam osecaj da ce mi puci zica.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.