Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Може, мада ја на доњим жицама само свирам пун бенд, на горњим ја их истегнем али ми је теже да добије тон више, обично само пола, но користим и то где може. То је супер вежба за прсте. Ја сам раније био у трипу да ће ми жица проћи кроз прсте, као оно чудо за ситњење јаја :)))
Što ne bi moglo? Isti kurac, apsolutno. Ako imaš baš problem, stavi tanje žice na akustaru... Koje koristiš?
10ke
Као крамерџија и велики заљубљеник у Крамер гитаре, могу само да потврдим ово. Имам једног Крамера, а сад комбинујем да набавим још једног.
Зато ја кажем да те скупе гитаре (изнад 1000 евра) никада не треба куповати половне. Само нове, у провереним продавницама. Најподложније су фалсификовању, нарочито Фендер и Гибсон.
ne uspem da je savijem ni za jedan ton vise, koliko bole prsti, i imam osecaj da ce mi puci zica.
Стави мекше жице, шта да ти кажем. :)
Meni je bend super isao na staroj gitari prvi efekat koji sam provalio sam :D, ali posto je njoj propao peti prag uzeo sam ovu akustaru i na njoj ako izvucem po pola tona ja sam srecan, nece pa to ti je.
Brate, kao ne bi provalio da ti falsifikuju Strata ili Les Pol? LJOLJ
Opet isto razmišljamo :)
Брате, не би веровао како добрих копија има на тржишту. Нарочито стратокастера. Гибсона је мало теже фалсификовати.
Немој да стављаш тање жице кад већ ниси, удри!
:)))
Едит: немој бар док не успеш да бендујеш са тим десеткама...
Pa ako je toliko dobra kopija da je zvuk gotovo isti, slobodno neka mi uvale i tog falš Stratokastera za bedne pare. :)
imao sam 12ice ali nisam ni znao koje su, i kad sam kupovao nove samo trazio zice za akusticnu, i pita me prodaavac koje devetke, desetke... i ja reko aj desetke.
sad imam jos 2 iz jednog kompleta dvanestica, ali ne znam koji ce mi.
Е, па, видиш, то ми никад неће бити јасно. ИМа људи који праве тако добре копије (чак и одличан звук имају), а продају их под именом Фендер и Гибсон. Зашто јесноставно не продају под неким својим именом? Ручни радови су на цени.
Jesu, ali ćeš dok ne stekneš ime prodavati svoje po duplo manjoj ceni nego brendiran proizvod... Ko bi za anonimusa dao tolike pare?
Ја бих, да имам кинте. :)
Pa retki su takvi... I ja bih, ako mi se svidi. Ali činjenica je da se većina ljudi vodi brendom, a ne odnosom izmedju cene i kvaliteta.
Управо преговарам да пазарим овакву:
http://3.bp.blogspot.com/_bFuRFEdeTvs/S8EcxckytUI/AAAAAAAAAsk/YD8pH6-UxGg/s1600/Kramer+620+03.jpg
Само црну.
sto takvu kad slicnu imas?
Da ne piše gore Kramer mislio bih da je Ibanez.
Намам баш сличну. Ово је жешћа верзија моје (по звуку - 4 double rail Seymour Duncan магнета) + има Floyd Rose II, моја нема.
i koliko ces dati za nju?
Једно питање. Имам за задатак да купим акустичну гитару млађем буразеру који управо почиње да учи. Њему су препоручили Stagg, мислим да је модел SW201BK, цена је ваљда око седам и по сома. Али мени рекоше да је боље да додам још неких тридесетак евра за неку, наводно бољу, Yamaha F310. Имајте н`уму да се ради о почетнику. Хвала!