Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Гледам некако да се нагодим. Дао бих Squier Bullet и доплатио 150 евра, можда и више.
Додај тридесетак евра и купи ту Јамаху. Топла препорука. Није наводно боља, него је боља 100%. За почетнике душу дала, а и за касније је сасвим солидна.
ja mislim da nije stagg na odmet da se kupi ali ako misli bas intezivno da vezba a nece imati ubrzo 100 jevreja da izdvoji onda mu bolje kupi Yamahu, ja sad cenim da sam na nivou naprednog pocetnika i takodje planiram da kupim Stagg u mitrosu samo sto ovaj kosta 6.7.
Прилично се наложио, кука за нову ђитру већ пола године. Сада има неки стари Stagg модел. Хвала!
Inace i ja bih radije kupio Yamahu nego Stagg, ali kad neam kinte sta da radim tih 6 soma su mi vec poveci izdatak ako se nadju jos 4 super ako ne, jebiga kad nema kise dobar je i grad ...
Ја имам ту Јамаху, обожавам је, али скрећем вам пажњу да се везујем за ствари!
:)))
За почетника, нема грешке!
Са овим се не бих сасвим сложио. Наравно да се не треба залетати и купити прву понуђену са огласа, али кад се уштека лова треба свакодневно пратити све живе понуде и ко је стрпљив тај може ухватити добру прилику. Дешава се да озбиљни професионални музичари који се не баве препродајом повољно продају одличне интрументе не зато што су те гитаре лоше него им треба кинта јер желе да скупе новац за другу гитару (неко нпр. хоће да пређе са Фендера на Гипсон и обрнуто). У таквим понудама они најчешће прво траже исту суму колико такав модел кошта нов у радњама, али пошто реално код нас нема пуно људи који могу издвојити 1000 и више евра за гитару, бивају принуђени да послије неког времена - више мјесеци знатно спусте цијену.
Предност половних инструмената, уколико су солидно очувани, може бити и годиште гитаре чиме се добија исушеније дрво и усвираност. Што се више свира, гитара звучи све боље. Сам РМ Точак је причао да је његов онај чувени Фендер AVRI 62 L модел, ког је купио половног у Чикагу, "прорадио" и почео да звучи тек послије 7-8 година свирања.
А чекај... Да ли то онда значи да дрво гитаре која је тек изашла из фабрике није довољно суво?
Kapiram da je ista stvar kao i kod bubnjeva.Drvo jeste suvo,ali posto je prirodni materijal,potrebno mu je malo vremena da "legne".Ako se pravilno i normalno koristi, vremenom je sve bolje.
Могло би се и тако закључити, мада је оно наравно морало проћи неки бар минимални просес сушења да би уопште било употребљиво као материјал за гитару. Чињеница је да поједини гитарски залуђеници једва чекају да им се гитара на мјестима огули и поприми тај "relic" изглед, како би се и њено дрво прије исушило. Али, није само поента у исушивању, читао сам и о томе да се хемијски састав дрвета гитаре мјења усљед вишегодишњих музичких вибрација, прилагођава се и постаје пропустљивије што све доприноси томе да гитаре старе двадесет-тридесет година, осим што имају колекционарску вриједност заиста и звуче боље.
Naravno,drvo se ne susi prirodnim putem pri proizvodnji,to je ipak dugotrajan proces.
Управо преговарам да пазарим овакву:
E, upravo takvu sam imao, samo crnu:) Pazario je 1998. za 300DM, prodao 2006. za 400e.
Jooooj...duša me boli neprestano...
Perfektno očuvana
http://www.kupujemprodajem.com/fender-stratocaster-pre-CBS-L1965-426544-oglas.htm?filter_id=104
cini mi se da taj lik trazi 10 000 evra.
Ako je gitara zaista 1965 godište i taj model kao što piše njena cijena bi mogla biti bezobrazno skupa i pored izgrebanosti. Ako nije smetalo SRV i Rori Galageru, ne bi ni meni
Ја не разумем те људе што се тако опходе према вредним инструментима. Ма, и према јефтиним. Баш је џукачки. Не могу да замислим шта су радили оној гитари, па онако изгледа. :/
Ništa ja nisam rekao za model i vrednost, već za odnos vlasnika prema gitari.
Ja nikada ne bih dopustio da moja gitara dodje u ovo stanje. Pogledajte deo iznad bridge-a, kao da su ga šmirglali.
Elem, jedna od najlepših gitara : http://www.kupujemprodajem.com/Ltd-by-ESP-ec-1000-Deluxe-VB-424839-oglas.htm?filter_id=355
гле'ај шта човек ради. што би рекли неки од вас - отац. е сад, 'де да нађем таб за овај јебачки соло? по слуху скинем пола, остало нема шансе..
http://www.youtube.com/watch?v=mlD_oj_U4mU
A mogu li se plasticne zice bendovati lepo, ili je za kvalitetan bend potrebna celicna zica?
Нисам пробао, али мислим да само металне...
Можеш да бендујеш и пластичне жице, али треба дупло јаче да их цимнеш.