Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Ono što ti ljudi kažu da je ovo jebeni ukulele a ne gitara. Nabavi drednota jebemu maiku, ko i svi normalni početnici, nijesi palčica pa da sviraš na ovome

2. A zbog radi ceg, ne?

3. За педесетак евра можеш да нађеш сасвим нову класичну гитару, плус да ти остане пара за фотролу.

Иди у Митрос и купи нешто овако, сад је распродаја.

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/19939-RASPRODAJA---GITARE-STAGG-C510/
    http://www.mitrosmusic.com/proizvod/21346-RASPRODAJA---GITARE-ASTER-ES-36/

Класична гитара је најбоља за почетнике. Кад ту осетиш жице и изломиш прсте док научиш прве акорде, после ће све да ти буде лакше.

4. E znm, kod mene ima za 40...u jednom TC
    Ne znm koja je, naci ipak taku?
    Msm da je bas ovaka

5. Али узми обичну гитару, не ове што носе ознаке 3/4 или 7/8, то су дечије гитаре.
    Што каже Пластични зет, нећеш да свираш укулеле или тамбуру, него гитару.

6. Fala vam.
    Odlucio sam.
    Povescu brt sa sobom, tj. On ce mene povesti gde je sebi uzeo, covek je gitarista.A uvek pazi da svi mora biti super.
    Tako da mi odma proba i pregleda i kaze uzmi ovu.
    Ipak vam hvala.

7. Evo mene o5
    U medjuvremenu mi covek odgovoru na poruku.....
    Daje ovu gitaru za 45€ zadnju cenu.
    Da li ona valja cemu za pocetnika i ucenje??
    Poveo bi sa sobom nekog da jjuu proba.
    http://www.screencapture.ru/file/998FB888

8. Ово ти је стандардна акустична гитара. Добра цена је добра, али сматрам да је боље да почнеш са класичном гитаром (шири врат, боље би "разломио" прсте кад хваташ акорде, жице су даље од врата гитаре па се мора јачи притискати прстима).

Иди да је погледаш. Провери у каквом су стању прагови јер се од превише свирања деформишу, па на неким позицијама нема чистог тона него пропратног одзвањања. Потом провери да ли није случајно врат гитаре крив. Поведи неког ко се добро разуме у гитаре.

9. Ee fala brt.
    Ocu mislio sam povesti coveka koji se razume. Da proveri sve i proba.

10. Kakvu sam ja bugarsku tamburu drndao kad mlidijah svirati, bruka.
    Bukvalno bugarska klasichna raspala.

Ali za prste bolja plastika realno.

Imao je u rock ekspresu daavno kao vodič za kupovinu tih polovnih gitara. Kao što za kola kažu vozila baba do pijace u Frajburgu, tako i ovde lažu kako je klinac svirao dva dana, pa batalio, čuvali je lepo, nikad u podrumu itd. Neka neko dobro pogleda to, posebno čivije i vrat... raštimovana gitara ti ne znači ništa, možeš da je samo nasiječeš onom tvojom testerčinom

11. Koje slusalice su najbolje za prikljucivanje na gitarsko pojacalo. Obicne ili monitoring ako imate iskustva sa tim napisite ovde

12. sta su monitoring sluske? :)

ja imam neke filips od ko zna kad, fino sluze, pojma nemam dal su monitoring, bile jeftine u argosu kad sam ih kupio :)
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/Philips-headphones.JPG
    Bilo koje velike su dobre ja bi reko, sa malim ce te boleti glava nakon par sati sviranja.

13. Ово ти је стандардна акустична гитара. Добра цена је добра, али сматрам да је боље да почнеш са класичном гитаром (шири врат, боље би "разломио" прсте кад хваташ акорде, жице су даље од врата гитаре па се мора јачи притискати прстима).

sve je to donekle tačno, ali, posle dugogodišnjeg klasičarenja i školovanja za klasičnu gitaru, samo mogu da kažem da je to najveće govno od instrumenta koje samo može da frustrira. kad moraš da sviraš a svi u krugu od 100 metara moraju da ćute, kako bi tvoje sviranje čuo ti i još dvoje ljudi koji su oko tebe u radijusu od 2 metra, to nije instrument nego obična prevara

14. E, kad ste već kod klasičnih džitri, da pitam, koje najlonske žice su najbolje za električnu gitaru? Probao sam sa nekim bezveze i zvuk je malo mutan na pojačalu, premasan, pa da vidim koje vi koristite kad hoćete da dobijete taj malo klasičniji zvuk, tipa hendris ili vai?

15. Brate, prvo bih ti preporučio da probaš metalne žice da montiraš na električnu gitaru, magneti slabo privlače najlon.

16. Da, ali ako hoćeš dobar klasični zvuk, ne možeš metalnim. Mislim, ni sa ovim što sam ja stavio nije neki, mutan je, nema onu oštrinu kao Hendriks, ali naravno da ako hoćeš klasični zvuk, moraš da staviš najlon ili neki prirodni matrijal za žicu, ne metalne žice kao kod zapadnih gitara.

17. Onda ti je najbolje da kontaktiraš nekog domaćeg proizvođača gudala ili, još bolje, ergelu, da probaš završiš konjski rep na kilo.

18. najlonske zice na elektricnoj gitari? interesantno.

Can you put nylon strings on an electric guitar?
    You can put them on, but it will be a pain in the balls unless you have a Floyd Rose bridge (or something similar) that doesn't require the little ball on the bottom of the string - nylon strings don't have one.
    It's not really worth it though since an electric guitar won't make any sound with nylon strings on it. Make that - the amplifier won't make any sound. You'll probably "hear" sound on the guitar - like when you strum an electric before plugging in - but the amp won't be getting any signal.
    The pickups on an electric guitar use magnets to "pick-up" the vibrations of metal strings. Hence the name.
    There are certain types of pickups (piezzo for instance) that use the vibration of the instrument, but it's not worth putting them on most electric guitars. They DO make pickups for accoustic guitars (for classical too) that operate in a similar manner.
    I'm not 100% convinced that playing on nylon is any "easier" anyways. I think light gauge electric strings are by far the easiest to play, but I'm a bass player now so everything is "easier" in comparison.

izgleda da moze

19. Ako nećeš ili ne umeš da pomogneš, nemoj bar da lupaš gluposti...

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.