Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Kostić vas pvnjovo, realno.
Ма штанцују болиде редовно, од вајкада, бациш поглед на њихоце тин серије и бациш поглед на нас од пре једно годину дана када нису биле тако популарне овде, и сконташ да су се људи много американизовали и искомплексрали за то време, и даље се држимо солидно у односу на њих, али због глобализације и убеђења да смо ми говна а они злато, све више пропадамо у њихово сивило.
Film je odličan, ali nema teorije da je baš svuda tako. Mislim, ajde realno, mali gradić negde u Teksasu. Zar da očekuješ da budu prefinjeni?
Evo,prođe 6 meseci,pa sam mislim da mi je vreme da se povampirim na temi.Kao što svi znate približava se parada i verovatno će biti slično kao prošle godine,a ne bi me čudilo da bude i gore iako je suprotno nekim društvenim standardima.
Postavlja se nekoliko krucijalnih(lol) pitanja od kojih je po meni najvažnije,pa ću sa njim da krenem:
Da li je normalno da država dozvoljava tako nešto u situaciji kada zna da to nije samo protiv volje ogromne većine građana,nego i ogromni bezbednosni rizik kao i ogroman finansijski izdatak (prošle godine je samo šteta bila veća od milion evra,a gde je organizacija,blokiranje grada,duševni bol,povređeni itd.) i da li mislite da sama država na neki način priželjkuje nerede iz raznoraznih razloga?
Је л' ће да шаљу пандуре или не?
Знам да тако нешто причали.
Ogromna većina gradjana glasa za tomu i svršava na ivana ivanovića. ta većina mi se i ne čini toliko kredibilnom.
Upravo si se popišao na celokupnu doktrinu demokratije.
Istina, to nama kao narodu nikad nije ležalo osobito dobro, nekako nam uvek bila bliža i logičnija plemenska odanost i čvrsta ruka.
Ako deset pudlica reži, mora li kurjak da drhti?
*попишала
лололо
Ako ćemo već davati pravo glasa idiotima, dajmo ga i autistima, crncima i ženama. Ja priznajem samo iskonsku, atinsku demokratiju, gde beli čovek neropskog statusa ima pravo glasa. Ono...
Kad bi se ta većina edukovala od prvih dana da homoseksualnost nije boleština i da se neće zaraziti gejštinom ako se rukuju sa gejom, možda će ta većina promeniti stranu. Ali, koliko god lejm ovo zvučalo, naše političare zabole dupe, naši nastavnici šire homofobiju i šovinizam uz svesrdnu podršku roditelja i onda nije ni čudno što nam klinci odrastaju u mini-hitlere.
ja lično mislim da je ideja glupa ali kapiram da homoseksualcima to znači na način koji mi ne možemo da pojmimo..
ako im toliko znači, meni je nebitno. što se tiče onih kojima je bitno-u negativnom smislu, to je već neka druga tematika..
prošle godine sam nešto komentarisala kako su stradali policajci i bila sam stvarno iznervirana, jer mi je i drugar bio među njima, a onda sam videla da mnogi ljudi taj moj stav pljuju, valjda bi policajci trebalo da budu normalna žrtva šta li..
lično smtram da parada nikome neće promeniti mišljenje i uvek mi deluje kao prkos homofobima, ali kažu da grešim i da ona ima mnogo veću poentu..ok, onda se valjda isplati..
To što narod nije "edukovan" je druga stvar i drugi problem,pitanje je da li u ,kako kažeš,ne edukovanom društvu je sad vreme za to i da li država ili već tamo neki centri moći namerno žele nemire?
Знам да тако нешто причали.
pa ako ne bude pandura,neće ni parade.Isto sam čuo da je Dačić žvalavio da ih neće slati ako im ne ispune neznamjakakve uslove
Mhm, slažem se da je ovo zbrda-zdola sklepano, da je većini "boraca" do te borbe za relativno normalan život homoseksualaca stalo tek toliko da opravdaju dolare što im vire iz dupeta. I ni meni se ne svidja što im promiče šira slika i što se ide ovako slepo napred i tvrdoglavo, bez obaziranja na koren problema (a to jeste needukovanost i zatucanost koji su suština homofobije) a ne ostvaruje se neki osetljiviji napredak. Što sve ipak paradu ne čini manje nužnom.
A što, da možda nije? Da možda ne idemo previše brzo "napred", el to hoćeš da kažeš? Previše smo liberalni i taj rad?
Ја сам баш супротно чуо. Као, организоваће се без обзира на све.
То би било баш лепо. :Д
ЕДИТ: Било би лепо да не шаљу пандуре, на то сам мислио.лолол
jedan drugar mi je rekao da je poenta u stvari jačanje samopouzdanja onih gejeva koji nemaju hrabrosti da to priznaju, da uopšte nije ni upućena heteroljudima.
e to sam tada skontala(on mi je bolje objasni nego ja sad) i delovalo mi je da je onda ipak značajnija nego što se čini..
Tvoj drugar jeste delimice u pravu, ali ovo jeste upućeno i, lol, kako ti kažeš, heteroljudima:) Jednostavno, čisto da pokažu da postoje, da je prošlo vreme kada su morali da se kriju.
Ako ne moraju da se kriju šte će im koji kurac panduri i silno obezbeđenje lolololololololololololololololo
lolololo hnjohnjo haha
ono, baš si smešan
butt (lol) nikad se dobre stvari nisu stvarale na brzinu i odjednom.Zaboravljaš činjenicu kakva je ova zemlja bila,ne tako davno.
Ispada da ljudska prava i demokratija za svoj simbol imaju homoseksualnost,mnogo više od recimo prava trudnica i još mnogo nepravdi koje se događaju u našem kvazi demokratskom društvu
EDIT: i da mnogo više podržavam legalizaciju svih droZa,ljudsko je pravo drogirati se + popuna državnog budžeta,smanjenje kriminala i poslušan narod,tako da butt legalizujte droge pa ćete moći i po ulicama da se ljubite van parade i decu da dobijate sa 10-ku dopa,svi će biti narađeni i srećni,boleće ih kurac da se bakću vama
lolololooolj
Aha, a to ne može da se radi na više stvari odjednom, nego samo prioriteti. Ono, jebeš lebac i hranu, ode nam kosovo, čoveče!
Ма, кога боли курац за педере?
Душане, лолололо!