Prijava
 1.    

  Fotografiličari

  Organizmi koji su do skoro bili normalni humanoidni lelemudi, a onda su stupili u simbiozu sa nekim malo skupljim fotoaparatom, te naprasno postali zombirani vonabi umetnici koji svet gledaju isključivo kroz objektiv. Kakve sve psihoanalize se daju sprovesti nad ovim odbrambenim mehanizmom stalnog skrivanja iza uređaja nadilazi okvire jedne definicije, te nastavljamo sa kratkim opisom simptoma.

  Fotografiličari konstantno škljocaju i kažiprst im je zbog toga razvijeniji od ostalih prstiju (umesto srednjeg prsta – za pokazivanje/fingering/dohvatanje smokija ispod kauča upravo koriste njega) i uvek su spremni za uspenije na najraznovrsnije objekte da bi bolje usnimili pejzaž/zgrade/prolaznike/mačke/gargojle/kaldrmu/kantarion/komarca na pločici ___________ (popuniti po želji). Opremljeni su rezervnom baterijom i karticom sa šurnaest gigabajta, što garantuje neprekidnost ovekovečavanja.

  Ukoliko pođeš na neki put sa njima, u startu si se zeznuo. Treba da ih svaki čas čekaš onoliko, dok sve ne snime iz svih 137 uglova. "Idi ti, saću ja", kažu i nema ih satima. Ako ne-daj-bože zatražiš da te slikaju, nameštaju te pola sata ko da snimaju sešn za Pan-Erotiku i uopšte ispizde poštenog čoveka, da ti pukne film i dođe ti da im onaj aparat nabiješ u mračnu komoru, da se tako stručno izrazim.

  - Maco, je li to hoćeš da ja pređem gore...?
  - Ne.. Ovaj... Ček sekundu, samo da uzmem aparat...
  - Šta ćeš to? Aaa, perverznjaku nijedan, malo bi da nas slikaš, a? Hihihi...
  - U stvari vidiš kako je sad svetlo transcedentno prošlo kroz roletnu, pada na zid tako da aždaja ostaje u polusenci, a Đorđije je obasjan do toke, biće odlična epska kontrastna fotka,. Neka te samo tu sekund... Ček, bre, gde ode, Ratka? Ratomirka?? Hm, ovaj obris koji je posle Ratke ostao u krevetu, nalik je silueti sirene, kao simbol koji... Aha, evo ga. To, Nikone, silo. Pajsad!

  *
  - Jebote, tačno mi je neko zdimio karton Šarenka iz zamrzivača dok sam skoknula do vecea! Da niste videli nešto? Oni klinari su mi bili sumnjivi...
  - Pitaj Mićka, on je pravi fotografiličar, ne bi me čudilo da je uslikao foto-omnibus o deci Frikoma.