Prijava
 1.    

  Granični prelazi: Spoljašnja Srbija - Unutrašnja Srbija

  Naplatne rampe na Bubanj Potoku, kod Šimanovaca i kod Stare Pazove, a takođe i Pančevači most, kao i Obrenovački drum kod Ostružnice vikendom i u vreme praznika kada većina Beograđana odlazi kući i kad se vraća nazad u Beograd.

  Naplatna rampa Bubanj Potok:

  - Bože, šta je ovo? Pa nikad nismo ovoliko čekali na naplatnoj rampi. Ceo sat! Ovo kao da je granični prelaz. Pa manje smo čekali na Horgošu letos kad smo išli u Segedin! Ovo je nečuveno za naš Beograd! Mi, Beograđani, moramo da pišemo vlastima da je ovo nedopustivo za jednu metrpolu.
  - Joj, umukni, Živadinka, pizda ti materina luda, jebala te metropola da te jebe! Ja vozim ceo dan od Surdulice dovde, a ne ti.
  - Gagice, kao prvo, prestani da me zoveš tako. Mene svi u Beogradu zovu Dina i tako me poznaju. A kao drugo, nervozna sam, pokvariće nam se hrana u gepeku.
  - Kao prvo, prestani da se izmotavaš, ja sam Dragoslav, a ne Gagica i oženio sam tebe, Živadinku, a ne Dinu. A k'o drugo, nisam ja kriv što su nam tvoji pretovarili kola "da nam se nađe". Gde ovo da stavim kad nam je špajz manji od ovog gepeka? Ti si tražila da idemo kod tvojih za Uskrs. Mogli smo lepo da sedimo kod kuće, a ti zapela da idemo, pa da idemo! E, nećeš više! Od sad za praznike idem samo na Avalu.
  - Dobro, ićićemo za 1. maj na Avalu, pravićemo roštilj i...
  - Za 1. maj idemo kod mojih - u Bogatić! Mogli bismo burazer i ja da nataknemo neko prasence na ražanj... A i kuma Dobrivoja da pozovemo... Uh... Okrećeš polako ražanj, cirkaš pivo... To je, bre, pravi odmor...
  - Ali sad si rekao...
  - Šta sam rek'o? Ama, čuješ li ti, ženo, šta pričam?
  - Ali...
  - More, ćut', bre! Nemoj da te sad da te izbacim napolje pa ćeš peške da mi ideš do Žarkova! Idemo u Bogatić, ščula!