Prijava
 1.    

  Gruvati

  Izraz koji opisuje neku radnju koja ide na silu, neretko jalova po društvo i nesnosna po okolinu. Radnja usko povezana sa drugarićima iz teretane i dizačima tegova, koji šupljine u glavi kompenzuju gruvanjem u teretani. Gruvati steride, gruvati belo meso, pa gruvati govna od 100 kila na levoj nozi, gruvati neku kurvu, ložiti se da živiš zdravo, sve dok srce ne rikne u četrdesetoj, jer je pozelenelo od silnog gruvanja. Najveći kompliment za ćelavca iz teretane, kom je hemija pojela kosu, a mozak ispario zbog godina preznojavanja po podrumima.

  A sam nagruvo prepone, odi da pipneš!

 2.    

  Gruvati

  Ubaciti nekoga u mašinu, neumereno zezati tovariti, trpati najčešće onda kada žrtvi nije ni do čega, ili ga kritikovati kada mu je potrebna podrška, tako reći sipati so na ranu.

  - Prijatelju, prs`o sam, štunuli me s posla a u dugovima sam do guše.
  - Ko ti kriv kad se praviš pametan. Rešio čovek da ispravlja krivu drinu u državnoj firmi i da se bori protiv korupcije. Umesto da si se lepo uključio u proizvodni lanac pa da živiš k`o bubreg u loju, ti tu glumiš nekog Don Kihota. Sad će i Mara da te šutne, šta ćeš joj takav nesposoban, njoj bar nije teško da nađe boljeg.
  - E aj` sad me još i ti gruvaj! I ja sam lud kad sam tebi našao da se žalim.