Prijava
 1.    

  GSP

  Kad udješ u autobus GSP-a i stojiš na jednoj nozi (a ne na tudjoj) to je stvarno istorijski uspeh.

 2.    

  GSP

  Guranje, sabijanje, probijanje.

  Guraš se da bi ušao,sabijaš da bi i drugi ušli i probijaš se da bi izašao.

 3.    

  GSP

  (G)radsko (S)ranje od (P)revoza.

 4.    

  GSP

  Srpska verzija tetrisa, gde su jedino penzioneri velemajstori

 5.    

  GSP

  Dži Es Pi je glomazna kutija na točkovima savršenog anti-aerodinamičnog oblika koja u kombinaciji sa sprskim putevima i temperamentnim vozačima koji vole da se zaleću u druga vozila a onda naglo zakoče predstavlja dobitnu kombinaciju ukoliko želite da povratite ono što se upravo pojeli.

  Takođe, to je ambijent koji u ljudima pobuđuje sve one divne životinjske instinkte za preživljavanje kao što su grebanje, guranje, udaranje, letenje, stajanje na jednoj nozi i sl. Središnji deo autobusa harmonikaša, tkz. "podijum", je prostor koji pojedinci koriste za dokazivanje svoje neustrašivosti i savršene fizičke forme ("Ne držim se za šipku" efekat). Krovni prozor na GSP autobusima je često predmet sukoba između putnika jer se uvek nađe neki pametnjaković kome je vrućina u sred zime pa ga otvori i ostalih ljudi koji ne žele da im ledeni vazduh šiba direktno u lice. Sedišta u ovim autobusima, osim toga što smetaju ljudima koji stoje, omogućavaju ispoljavanje plemenitih osobina kao što su učtivost i briga za starije ("Haj'te gospođo sedite na moje sedište, vidim da se već 25 minuta ljuljate nad mojom glavom").

  Za ljude na stanici, GSP autobus koji se pomalja na horizontu često predstavlja olakšanje i spas u zadnji čas jer ih spašava od pešačenja ili zaustavljanja taksija. To olakšanje, naravno, traje sve dok ne uđu u isti...

 6.    

  GSP

  mehanicko sredstvo za razbijanje kamena u bubregu.

 7.    

  GSP

  Skracenica za Gradski Socijalni Prevoz. Mojababamobil. Koriste ga maloletni, punoletni bez para i penzioneri. Ucestalom upotrebom ovog prevoza moze doci do teskih psihickih problema kao i do laksih povreda.

 8.    

  GSP

  je jedno genijalno preduzece, vema efikasno i pogodno, i u slucaju da negde zurite: (G)arantovano (S)tizete (P)oslednji!

 9.    

  GSP

  Besplatna SAUNA, jeste da ne mirise prijatno, ali je besplatna!

 10.    

  GSP

  Preduzeće koje bi moglo da postane i internacionalno, ako Srbija nastavi da se cepa i svede na Beogradski pašaluk.

 11.    

  GSP

  Kisa pada, hladno ti je, gledas u sat, kasnis, a busa nigde nema. Marfijev zakon, bas tada kad ti je hitno, svi drugi dolaze samo tvoj ne. Gledas u sat, nerviras se, vec razmisljas da krenes pesaka, mada ti treba sat vremena do odredjene destinacije. Odjednum bus nailazi. Sav srecan dotrcis do njega posto naravno ne stane nikad tu gde mu je predvidjeno, kad ono- prepun! Nema sanse da udjes! Samo cujes nervoznu babu- pa 'de ces, cekaj sledeci !

 12.    

  GSP

  Gospođo, Samo Polako !!!

 13.    

  GSP

  G-generalno
  S-sredjivanje
  P-prostorija
  Omiljena i univerzalna igrica koju starešenina primeniuje svakog vikenda i praznika kako vojnicima, ne daj Bože, ne bi bilo dosadno na odsluženju vojnog roka.

  Desetar na prijemu zadatak kod Poručnika
  "Gospodine poručniče, šta će mo raditi za vikend sa vojnicima koji ostaju?"
  GSP -spavaona u subotu pre ručka
  GSP -kruga kasarne po podne i predveče GSP wc-a i zajedničkih prostorija.
  "A u nedelju?"
  Ponovi ponovo sve samo izmeni redosled da im ne bude monotono...

 14.    

  GSP

  Nužno zlo svakog ko nemože sebi da priušti automobil

 15.    

  GSP

  Najbolja mašina za vežbanje mišića ruku, stomaka i donjih leđa. Posle vežbanjana istoj neretke su upale, probadajući bolovi i otekle noge sa proširenim venama.

  Vozio sam se jutros od Zemuna do Mladenovca u nekoj predkomunističkoj krntiji i neću ući u teretanu narednih mesec i po dana.

 16.    

  GSP

  Alternativna skraćenica za Gestapo (Geheime StaatsPolizei).

 17.    

  GSP

  mesto za ubijanje wremena kada imash preko 55

 18.    

  GSP

  Srpska sauna na tockovima u Beogradu leti.

 19.    

  GSP

  Dokaz da se srpske babe najviše plaše promaje i sapuna!

 20.    

  GSP

  Mesto na kome bi i najusamljenija osoba na svetu poželela da je sama, gde se vodi junačka borba za sivou plastičnu stolicu u kojoj opstaju samo najjači, najarogantniji, najuporniji, najbezobrazniji i najluđi.
  Jedan od razloga da uložite to malo crkavice što imate u neki automobil i da umesto da živce trošite na guranje sa primitivnim sugrađanima trošite na trubljenje, nerviranje oko cene benzina, prepucavanje sa saobraćajcima i jednom nedeljno servisiranje krša koji kakav god da je, minimum deset puta je bolji od GSPa.
  Osim ako vaše radno mesto nije strogi centar grada, gde se prazno parking mesto ubode malo ređe nego sedmica na lotou.