Prijava
 1.    

  Harpije

  Izraz kojim se označava stepen nečije paranoje i velike posvećenosti teorijama zavere vezanim za HAARP sistem. Obično njime obeležavamo nolajfere i zgubidane koje prate sumnjive portale, novine kojima je mestu u poljskom WC-u, i šire paniku i nebuloze među, već dobro, isparanoisane stanovnike Srbije.

  Ulje na vatru doliva činjenica da prosečna ``harpija`` u Srbiji zna o HAARP-u isto onoliko koliko i o naučnim radovima Milutina Milankovića ili dr Aleksandra Kostića (ako ni ti nisi čuo za Kostića, onda si već na pola puta da postaneš harpija).

  Primer1:
  (Vesti na TV-u) U Inđiji je padao grad veličine teniske loptice...
  Baba Stana: - Milorade, pojačaj malo. Kakve peniske loptice?!
  Milorad: - TENISKE, baba, TENISKE!!! Kao Đovakove. Padale ledenice sa nebesa, sve polupale!
  BS: AAAAAAAAAAA! To! To su uradile one harpije. Nema ko drugi.
  M: (zabezeknuto kao mače na slaninu) – Kakve harpije, crna Stano?
  BS: Znaš... One... Napravile su ih američke beštije, koje uspomoć ogromnih antena kontrolišu naše misli, ponašanje, izazivaju zemljotrese i upravljaju ljudskim zdravljem.
  M: (okreće se i obraća svom ``mazgovu`` od dvajesjednu godinu koji bezbrižno igra WoW): Simo, `bem ti mater nenormalnu, jel sam ti sto puta rekao da ne pričaš sa babom kada se napušiš trave?
  - E, ćale, ne smaraj, vidiš da kidam ovog Vorloka lvl 80?

  Primer2:
  - Brate, jesi li čitao ovo... Novi most koji spaja Banovo Brdo i Topčider kao i novi most preko Ade je zapravo Harp sistem u Srbiji.
  - I baš su kod nas našli da ga nabudže na most?
  - Pa, da. Tu ljudi nikada neće da ga traže.
  - A šta je onda Avalski toranj?
  - Samo jedna od antena. Izgrađen je na temelju starog Harpovog sistema iz doba Tita, koji ga je tu postavio sa ciljem kontrolisanja Jugoslovena. Bio je visok 666 stopa i na tri stuba u obliku...
  - Nego, jel ti imaš vozačku?
  - Imam.
  - A jesi li služio vojsku?
  - Civilno, jesam. Što pitaš?
  - Ma, onako... U oba slučaja si morao da prođeš psihotestove, a prema onome što pričaš, ja bih ti crvenim slovima udario na čelo: LUDAK! Koja si ti harpija...

  Primer3:
  Pre dvesta-trista leta, Bećir-aga uhvatio Malog Radojicu, pa po nagovoru svoje bičarke muči našeg junaka. Te mu pali vatru na nedrima, te mu meće ljutu guju u nedarca, te mu zabija klince pod nokte, te mu nameću kolo turskih drolja – ne bi li posrnuo i otkrio se. Ali, Mali Radojica srca junačkoga, glasa ne pušta i ne popušta. Pa kad su ga bačili u ladno more, on ispliva i noću ubija Bećarac-ljagu i njegovu drolju dragu.
  2003. godina. Mali Tadija. Uhvatile ga efendije iz Evropskoga Carstva, pa mu zabijaju evre pod nokte. Skiči, vrišti Mali Tadija, pa se klanja i izvinjava, kako kome stigne – ni kriv ni dužan. (pa opet repriza 2007.)
  2013. godina. Prosvetitelj Verni Toma. Mozgao, mislio, sve je lepo smislio, a onda...
  ---- HAARP centar, Gekona, Aljaska, USA. ----
  - Generale, imamo na ekranu misli predsednika Srbije. Sprema nam pakleni scenario. Skovao je plan da angažuje vojsku, naoruža je i uputi u tri pravca: na Kosovo, Bosnu i Hrvatsku. Samo čeka da mu vrate nadređenog iz Haga, pa da krenu u juriš. Naši analitičari kažu da su mu šanse 80% da uspe.
  - Hitno stavite HARP u pogon! Sada ćemo mu reći šta da kaže.... Alo, mister Tomos... Ponavljajte za mnom: Faktor mira i stabilnosti... Faktor mira i stabilnosti.
  ---Skupština Srbije, Beograd, Srbija----
  - stranka se zalaže za integracije u Evropsku Uniju. Mi smo faktor mira i stabilnosti. Kad smo kod toga, budućnost ove zemlje leži u zemlji. Ako se neko razume u zemlju, onda sam to ja. Ako me pitate da li sam radio sa zemljom, reći ću vam – ne, jesam. Ako me pitate da li sam to želeo, onda ću vam reći – da, nisam.