Hlebovanje

Ljiks 2010-09-20 10:41:34 +0000

Честа гласовна промена у српском језику, коју користе и поједини професори српског језика, нарочито ако су дипломирали у Приштини, Сомбору и сл. Подразумева коришћење слова Х тамо где не треба, и наравно, неупотребљавање истог тамо где треба.

- дај ми један 'леба!
- у овој књизи Хвали неколико листова!

4
31 : 8
  1. Bracela,to neces u Somboru naci... samo u Pristinu. Sombor ne samo da nije nepismen grad,vec ima zajedno sa Shidom najpravilniji izgovor,bez otezanja ili brzanja,bez obzira na fakultete.

  2. Palac dole zbog Sombora.

  3. Slučajno sam imala priliku da čujem i one koji su diplomirali u Somboru, tako da za to "palac dole" me baš briga, cilj mi je da skrenem pažnju na nepismenost koja vlada u Srbiji.

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.