Prijava
 1.    

  Hronologija američkog ratnog filma

  RAT ZA NEZAVISNOST USA (1775-1783)
  Svi su srećni što će izbiti rat, veselje u kolonijama, Mel Gibson ih predvodi.

  AMERIČKI GRAĐANSKI RAT (1861-1865)
  Južnjaci su oduševljeni što idu u rat, Severnjaci oslobađaju crnce, ali nikako ne idu u rat zbog nekih drugih razloga, nego isključivo zbog prava crnaca.

  I SVETSKI RAT
  Nema relevantnih primera.

  II Svetski rat
  Takođe su svi oduševljeni. Jebaće mater nacistima (japancima pogotovu), i spasiće redova Rajana. 12 žigosanih će se se ubaciti u nemački zamak. Moralnih dilema i dalje nema, oni se bore za slobodni svet, svet pravde i jednakosti.

  VIJETNAMSKI RAT
  Ovde počinju i moralne dileme. Više nema spektakularnih scena, više se fokusiraju na manje jedinice. Jedinicu čine: seljačine iz Alabame, Oklahome i Montane, kauboj iz Teksasa, crnac zajebant, opasan crnac iz geta, intelektualac iz Bostona.
  Uglavnom su svi oni loši momci samo je jedan dobar. Prikazuje se kako moralno pucaju u toj džungli, a jelte toga nije bilo u filmovima iz predhodnih ratova. Neki se pucaju i u venu.

  RAT NA BLISKOM ISTOKU
  Oduševljenja više nema, ratnog oduševljenja takođe, spektakularnih scena takođe. Ovi filmovi slično kao i u Vijetnamu prate manje jedinice, s tim što se u ovoj pustinji marinci uglavnom pitaju "Koj kurac radimo ovde" što može predstavljati i centralne motive ovih filmova, uz naravno moralne dileme.

  Napomena:
  Defka nije pokušaj plagijata koju je napisao @kilervgmmm.