Prijava
   

Ispao iz orbite

Osoba kužnog zadaha; Vrlo neprijatan lik -
psuje sve i majku svima, potpuno lišen svesti o težini sopstvenih reči. Ustao je na pogrešnu nogu, umesto u kupatilo skrenuo je u desno, ono ekstremno, i bez blama širi govor mržnje gde god se dene.

Gravitira on inače toaletu, ali iz nehata ili žurbe u nekom trenutku je napustio standardnu putanju jutarnje rutine i takav zašao među ljude. Kako se već našao u društvu, nije situacija da se na problem ukaže neposrednije - maniri zapovedaju diskreciju, pa pažnju samim tim treba skrenuti dovitljivije.

Efekti novootvorenog kazamata na okolinu su svakako astronomski, a kako je brend Orbit gotovo sinoniman žvakaćoj gumi, eto zgode - otvara se prostor između redova za poruku zalutalom antisemiti.

- Batice, nešto si mi van orbite, saniraj se malo.
- Kako molim?
- Iz usta ti isparava kao iz gasne komore, velim. Izvoli jednu žvaku, dok da nam ne pomoriš sve jevreje, ionako je malo šta preteklo.

SK 2016

Komentari

Ok ideja, ali više mi liči na neki strajizam, igru reči, malo je i nezgodno zbog padeža...Ae videćemo šta će ostali reći, mada vidiš da ni ovi tvoji u primeru ne razumeju baš o čemu se radi hehehe:)

Не знам, можда јесте страјизам, али до сада најбоље написана.

орбита, орбите, орбити, орбиту, орбито, орбитом, орбити ако се не варам, не знам на који проблем са падежима циљаш :)

јебига, кад се смишља нешто ново мора да постоји нека подлога, не може да се изаранжирају слова у нешто изговориво тек тако, шеге ради. А лично за страјизам сматрам измену саме речи да одговара контексту, а с друге стране орбита је узета у оригиналу, но добро, видећемо шта ће и остали рећи, тако ми је живот пресудио

орбита, орбите, орбити, орбиту, орбито, орбитом, орбити

Jovan Deretić lajks dis

Особа кужног задаха.

Ok, kapiram. Al onda

Тако забасао међу људе, изгубљен у времену и простору

što aludira na potpuno drugo shvatanje izraza. Ok, ok, kapiram - onda sledi "težina reči", što je, priznajem do jaja, i možda vredi da se odvojeno definiše kao "zadah obogaćen teškim metalima, zonfa" (ako već nije), ali svakako deluje zbunjujuće. Plus, ae zamisli da ti neko, nekad, u budućnosti baci spiku "E, matori, isp'o si iz orbite...". Šta bi ti pomislio da ti je rekao? Da ti dismr iz ralja? Ja bih pre bio u fazonu "Šta? Nedostupan sam (neam signal)?" ili "Šta? delujem ti umorno, zbunjeno, nepovezano?"

Svakako, još jednom pohvaljujem pristup kolege autora, eto ja nisam herca da u prvom kolu bacim nešto "novo", jbg:)

Залутао у времену и простору се пре свега односи на дословно испадање из орбите, типа када планета напусти орбиту своје звезде, отишао у вакуум, готово, и служи да повеже то основно значење са новим - остао без орбита, псује. Пошто сам увео и нацисту приде (изгубљен у времену и простору - из прошлог века дакле, то је друга веза) на рачун гасне коморе, можда толико праваца ствара конфузију. Замишљао сам космонауте са свастикама с ону страну месеца па се мало претерало

Pa znam ja da ti znaš da dekliniraš kroz padeže, decxko, ok je :P

Pazi, uopšte neću da se raspravljam sa tobom, eto, volim što se ovako nešto dešava na sajtu pa da živo razgovaramo, nemoj pogrešno da me shvatiš:)

Elem, kad dekliniraš jebeni "orbit" kroz padeže, "orbitE" moš da dobiješ samo u Vokativu jednine (HEJ, TI ORBITE GLUPI!), a možda je i "orbitU", sok je množina svakako nebrojiva (ne verujem da pišem o mrtvoj žvaci ovoliko, hnjo). Dakle, kad ti napišeš "Ispao iz orbitE" ne zvuči baš najkulje ako si mislio na kežva, kapiraš? Možda bi bilo gotivnije "Ispao ti orbit" ili tako nešto, da ne lupam sad...ustvari, mogao bi do jaja štos da se napravi!

Опуштено дискутујемо профе, нема овде расправе нити повишених страсти :) и да, изгледа да се не разумемо, а нешто коментари зајебавају по свему судећи, у изразу (и наслову) је именица орбита, путања којом се небеско тело креће око нечега, а не бренд жвакаћих гума.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Venus_orbita.png

Pa HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Pa kapiram ja to, care, i na to i ciljam ("orbit" su žvake, žvake imaju veze sa zadahom, kakvi kurac orbita planeta oko, recimo Sunca???)...o čemu smo ono beše pričali?:)

ок ово више нема смисла, неко је овде луд

Je l mogu ja da budem glup danas, a ti budi neki drugi dan, nešto me nije krenulo od jutros....(ostavio ključ u gajbi, zatvorio spoljna vrata koja se automatski zaključavaju - i ćao. Morao da zovem familiju u pomoć)

(koja živi na Bežaniji)

поштедећу те те части

Eo ga stigo Agilni, saće da izanalizira...

Ovde je Prof u pravu. Jako konfuzna definicija, još je nisam ocenio.

"E, matori, isp'o si iz orbite...". Šta bi ti pomislio da ti je rekao? Da ti dismr iz ralja? Ja bih pre bio u fazonu "Šta? Nedostupan sam (neam signal)?" ili "Šta? delujem ti umorno, zbunjeno, nepovezano?"

Pre bih pomislio prva dva... Da ne napominjem da ''psuje'' u kontekstu smrada iz usta dodatno komplikuje stvari.
Ovo za orbit stoji, ''ispao iz orbitE'' prosto ne može drugačije osim ispao ti Orbit a time se gubi ta neka dvosmislenost...

Ostao sam zbunjen kao ovaj lik iz primera.

Al' stvarno, trebalo je imati muda već u prvom krugu baciti potpuno novi / neobičan izraz.

хм, ај видећемо да средимо шта се може средити

сад је мало дотерано, мало

Sad već dosta bolje. Možda u prvom pasusu staviti ''govor mržnje'' pod navodnike. Čisto da se disretno skrene pažnja da nije pravi govor.

Primer je sasvim na mestu, osim ovoga:

чему тај расизам, са тако лошим форама паметније је ћутати.

Al ti odluči hoćeš li to menjati.

+

Ili samo ''govor''

Neko napisa...

али до сада најбоље написана

Ja se ne mogu složiti. Drugi pasus, iako priprema za treći, apsolutno je nezanimljiv.

To prvo.

A drugo, u nedoumici sam i pored svih komentara da li liku smrdi iz usta, ili nije sav svoj (ovo drugo je kul za nekoga ko nije u orbiti, a prvo usiljeno do maksimuma).

псује све и мајку свима, потпуно лишен свести о тежини сопствених речи. Устао је на погрешну ногу

Kod citiranog sam se opredelio za plus i da se čitava definicija gradila oko lika koji to radi, komentar bi takođe bio pozitivan.

E sad, postoji i ono "smrdi ti iz usta" u figurativnom smislu, ali rekoh, takvo tumačenje za ovaj izraz mi je mnoooogo usiljeno.

I fali ti "y" ispret toaleta.

Гравитира он иначе тоалету

Mada se uglavnom orbitira OKO nečega XD

Хахахахаа, хвала на критикама људи, јесте растегнуто ово врло. Па, ипак, гума у питању, тако да има и у томе смисла... метаусиљеност

аги - гравитирати = тежити

Ah, da, pišem gravitirati, mislim orbitirati. Onda ide "ka".

Tj. može i bez. Zaboravi XD

душу дала дефка за тебе агиле