Prijava
   

Izdeklamovati

Ispričati nešto rutinski, kao pesmicu, sa izrazom lica poput indijske glumice, ili previše izbotoksirane žrtve današnjih trendova. Nabubano gradivo, koje se sa razumevanjem razišlo još kod treće zapamćene reči, pandan je upravo izdeklamovanim rečima. Kada bi te neko, ne daj Bože, prekinuo u sred izlaganja, baš kao i đak, verovatno bi morao da počneš ispočetka.

- Gde si ti magarčino jedna do sada, može li se znati? Je l' se sad dolazi kući?
- Bio sam kod Mite. Pomagao sam mu hik da popravi televizor, pa je nestala struja hik sat vremena smo tražili baterijsku lampu, na kraju je došla sama, pa smo nastavili da popravljamo TV, pa je hik malo ekspl..ekslp.. bum, naš na šta mislim, pa smo gasili, al eto mene u jednom komadu!
- Marš lažovčino jedna, svaki put mi izdeklamuješ to sranje kad smrdiš na kilometar. Na šta bre to smrdiš, još si i štrokav, je l' sam ti ja zato jutros peglala košulju? Delovao si manje glupo kad si mi rekao da ti je omiljeni kompozitor Šon Koneri. Kauč je zatrpan, al' pod ti je slobodan, biraj slobodno ćošak!

Komentari

Kafu mi draaaagaaa ispeeeeciiiiii
LM plus

Шта ош бре од човек, што га нагрди?

Žene... Što se nekad ne zajebu u ovim sitacijama i ne daju onako nenadano?! +++

telo defke je odlično odrađeno ali mi je primer nešto mršav
nema ni veze, plus

Resavska škola u mozgu. +

Хахахаха, Андреј лепо ме насмеја. Јебига, јесте могло боље, ал' рекох да избацим овако, пошто ме сад чека спремање испита и "одмор" од писања па је можда мало на силу, шта знам.

пошто ме сад чека спремање испита и "одмор" од писања па је можда мало на силу

Зато се ја ни не усуђујем да пишем нешто ново, чини ми се да бих само отаљао. Не знам шта ти кукаш, фино си ово саставила.

Судећи по оном што сам управо ишчитала греота што не пишеш чешће :)

Хвала, на комплиментима, инспирисала си ме да напишем нешто вечерас. Слагаћемо се ми фино на Вукајлији. :)

srknuo bi ti kafice mitke, a ,)?

Не пијем кафу... Али може ратлук овај са тацне, радо. :)

ratluk -mmmmm, kakav je rahatluk to na čačkalicu nabost ;)

Еј, Мајо, јеси сурова...

nisam, samo je lakše plagirati kad je pretraga skrivena
:)

Koristim pretragu. Uopste nije isto značenje. Tamo je definisano kao narediti nekome nešto a ne recitovati.

Izdeklamovati

Ispričati enorman tekst,

e'o, ove 3 riječi su pokrile cijelu tvoju definiciju.

Ali iz ostatka se vidi da je mislio kao naređenje i u oba primera je izrazio kao ogromno naređenje a to nije deklamovanje. Ja sam tako shvatila. Ako je plagijat nemam ništa protiv da se obriše, ja smatram da nije u istom značenju.

da, ali i u jednoj i u drugoj definiciji, značenje je potpuno isto - brzinski ispričati nešto što zvuči kao da je naučeno napamet, ne mo'š to osporiti. šta znam, protivnik sam ovog redefinisanja postojećih pojmova, a tebi svako dobro, kako god :D

Šta znam, meni se njegovo čini baš kao narediti a to ne mogu da povežem sa pričati napamet. Inače ne bih definisala, trudim se da pretražim, znam da redefinisanom ne gine groblje. Ako sam se zajebala sad, moja greška, meni i dalje nije dato pravo značenje u postojećoj. :)