Prijava
 1.    

  Kako da joj priđem?

  Trenutak gde prestaje odsečna odlučnost i počinje plima preispitivanja sa samim sobom predstavlja koordinantni početak (0,0,0) verovanja u nalaženje odgovora koji su dati u opsegu gore pomenute teze.

  Karakteristično moždano pretumbavanje stidljivih osoba kojima je teže naći način na koji će zbariti ribu nego projektovati 3D model nuklearnog reaktora u određenom softverskom paketu.

  Planska razmatranja ponekad idu do te mere da pokušavaš sa NN preciznošću odrediti unapred odgovore druge strane. I sve tako dok ne odvališ nešto kao strelica groma stari jasen pored dedine kuće. Onda sve ode u majčinu a tebi ponovo dođe dugme u mozgu kojim resetuješ aplikaciju za razgovor sa sobom.

  Sve dok ne nađeš neki novi koordinantni početak u nekom novom univerzumu.

  Vašar u Klokočevcu. Seoska udavača Roska sedi u Zetinim kamiončetu i prodaje bostan a usput jede sladoled na točenje. Gleda je Boban, stidljivi seoski domaćin, i pravi koncept KAKO? ŠTA?

  -Ja sam Boban. Ne, ne, ne... Bokica? Ne, gejasto mi je. Ćao, ja sam Bole. Da, bre, Bole. Mene žene vole. Takoe. :odlazi u pravcu kamiončeta:
  -Ćao, ja sam Bole.
  -Tebe žene vole.
  -(ŠKK?) Da, da, da.
  -Pa, Bole, pošto bostan verovatno nećeš a prilaziš kao da znaš šta hoćeš, reci mi čime se baviš?
  -Ja sam po zanimanju propali vodoinstalater.
  -Kako to?
  -Propadam od posla poslednjih 25 godina.
  -Hehe, šašav si. Mogao bi i mene da spasiš što se tiče tih vodoinstalaterskih radnji.
  -Pa kad su guske mogle da spasu Rim, zašto ja tebe ne bih mogao? :kreće telefon da mu zvoni:
  Bele rade, bele rade, ko li mi ga sada kradeeeee...
  -Ju, šta to slušaš, ljaljane jedan?! Daleko bilo. Koji si ti čobanin?
  -More, i ti meni ličiš na Evu Ras pa nisam pravio pitanje. A sad verujem da si dole suva k'o Sahara. Ne bih te džarao ni bacačem plamena.
  -Sahara? Eee... Kod mene je dole oblačno sa kišom i pljuskovima ali sad i da si poslednji čovek na svetu pre ću da crknem nego da dopustim da svoju provalu oblaka skladištiš u mom rezervoaru!
  :posle nekog vremena, u nekom svemiru:
  -Ja sam Boban. Ne, ne, ne... Bokica?