Prijava
   

Kubanska medicina

Rak-rana i mistična nepoznanica zapadnjačkoj kulturi. Dok se savremena medicina hvali dijagnostikom pomoću magnetne rezonance, obnavljanjem ćelija u hiperbaričnoj komori, transplatacijom srca, produženjem penisa i reinstaliranjem himena, dotle kubanska medicina, bez pompe i euforije, leči sidu, hepatitis, rak, gangrenu, ebolu i variolu, zašiva odrubljene glave, krpi raznešene lobanje, te produžava život do neslućenih granica! Na Kubi leče sve i svakoga, ne košta ništa. Jedini uslov je da se ne priča o tome. Legenda kaže da su te metode mešavina prirodnjačkog, komunističkog i okultnog.

Eto, recimo naš Bata, onaki Valter i socijalista, nije verovo ovim našim pročetničkim doktorima niti kinisekim nadrilekarima, poneo čovek gangrenu pod mišku, otišo na Kubu, dobardan, dobardan, Vi ste taj i taj, ja sam taj i taj, jel imate gangrenu, evo gangrena, zatvori oči, pevaj vako, diši ovaj dim, bape-bupe, gangrena nema!

Ili recimo, drug Kastro se pre cirka 70 ljeta jurio sa režimskim vojskama po gudurama Latinske Amerike. Eno ga i dan danas, drži slovo o komunizmu po 8 sati bez prekida, puši tompus, pijucka rum i juri sojke po Karibima, sve to bez naočara!

Ugo Čavez je kasno uočio smrtonosni virus ušprican od strane američke administracije, dok je čitao rođendansku čestitku od Bila Klintona, zvanog Šuntavilo. Ali ništa zato, kubanska medicina leči sve.

Priča se da se i danas, u zabitom selu ove ostrvske države na dva dana plivanja od Majamija, u kolibi od palminih grana, mogu čuti glasne polemike o uticaju Španskog Građanskog rata na socijal-demokratske inicijative u svetu, da se često lupa rukom o astal i da se oslovnjavaju sa Če i Erni, da prvi ima veliki kružni ožiljak preko celog vrata, a drugi ne skida slameni šešir koji prekriva slepoočnicu i veći deo lobanje otpozadi.

Kijanu Rivs nikako da otkrije tajnu svog večito mladalačkog izgleda, ali su ga paparaci usnimili kako sa flašom ruma za kolače i pola kila ratluka od ruže, ulazi u kolibu isceliteljke mame Huanite, lepo podgojene tamnopute starice, sa peškirom vezanim u turban odmah poviše čela.

Sad treba da ti je jasno odakle njihovim odbojkašicama onakva telesa ili odbojkašima onoliki palamari, zašto dominiraju u boksu, atletici i ostalim sportovima koji ih iole interesuju.

Komentari

auuu, bravo Mile, neka te bubrezi služe još sto godina +++

охохо види ко је све ту! фала људови, иљадили се :)
ај реко за јубиларну, да се малко више потрудим.

iliti kada bi svaka bolnica imala po jednog Dr. Housa mnogo bi života bilo spašeno

medecina se kaže, ako ćemo pravilno.

то само кад лечиш ране ракијом и вином.

medecina se kaže, ako ćemo pravilno.

то само кад лечиш ране ракијом и вином.

pa kad nemam genge da odem na kubu,lolo
+ Chicha i nek ti je srecan jubilej!

ti si sad pre neki dan doso sa Jamajke, velis, Kuba ti bila pred nosom...

добардан, добардан, Ви сте тај и тај, ја сам тај и тај, јел имате гангрену, ево гангрена, затвори очи, певај вако, диши овај дим, бапе-бупе, гангрена нема!

sjajno :D

Ma bravo čoeče.+++

Prodato! Odo' na Kubu! :+)

Prodato! Odo' na Kubu! :+)

Нисам баш гледо одбојкашима у паламаре, ту ти верујем на реч :) +

hvala momci!
Androse, mislis:

ту ти верујем на рч

lolo

Hm, kad je bilo ono nesretno vreme (mada nam je sad idealno.....bljaak) plakali smo za jeftinim tehnologijama u zdravstvu. Kuba je imala dobre metode. Nudili su ih i nisu se primile kod nas. Kod drugih jesu pa sad možemo samo za glavu da se ujedamo.

Tristota defka! Cestitam preldzijo!
+

Mile, nemoj samo mnogo da prepiješ sad za jubilej, ne valja to za bubrezi. Posle mora da te leči sisata Kubanka, a ni to ne valja za bubrezi.
+++

I, bata-Mile, samo ovo korektuj:
"Кијану Ривс никако да отркије"

I, bata-Mile, samo ovo korektuj:
"Кијану Ривс никако да отркије"

Kako si kobjasnio ovde ju ju ju ju
*

Nema više? Taman sam se začitala!

:+D, a posle neki kažu: "Nemačka medecina je najbolja na svetu", ne ide.

Milence, ovo je jedna od boljih definicija na sajtu! :) od mene, + i omiljeno :)

Milence, ovo je jedna od boljih definicija na sajtu! :) od mene, + i omiljeno :)

Mile Bubgegu jedan, atvarno si mađioničar u primjećivanju

Au brate! Skidaj gaće! :puši sa uživanjem:
++++*

Kraljevski!!! + i *

Svaka čast, Mile! Pokidao si ovde. +++

Ova dobija i patrika

Ala se ti raspisa dok ja nisam pratijo defke... +

Čuj, kad znaš da se neko raspituje za kubansku medicinu, znaj da je na korak od lečenja kod vlaških vračeva...
+

kako mi je ovo promaklo
ccc