Prijava
   

Larmadžije

Fiktivni studenti iz pasivnijih krajeva. Obično dva cimera koja dele sobu kod bake čija penzija ne dohvata daleko od 1. u mesecu.
Tipovi koji znaju da njihovo studiranje ne ide nikuda, ali su uspeli da iskoriste šansu, vide svetlosti povećeg grada i osete čari studentskog života, makar pola sela finansiralo ovaj, tako izvesni, fijasko. Izdangube par godina vukući se po kojekakvim ćumezima, ali najviše organizujući posela u svojoj studentskoj sobi, gde se, uz čašicu brlje i Šabanovu ''Kako si majko, kako si oče'', pada u karasevdah i prizivaju organi reda.

Ali, i kao takav, larmadžija će se nadmen vratiti u selo, pod izgovorom da ga asistent iz kvantne mehanike nije mirisao samo zato što je njegov zaseok u pro-četničkom ataru, podno Jelice planine. Opskrbljen nizom najnovijih gradskih fora i sa par, uglavnom beskorisnih, kontakata, neće mu biti problem oženiti ubogu siroticu iz okoline, koja neimaše takav intelektualni naboj da se školuje, pa je moraše, uz kakav-takav miraz, mladu udati.

Larmadžija ostaje galamdžija i u kući, dere se na priprostu ženu i nevaspitanu decu, a u seoskom bircuzu, posle dva velika piva, redovno drži slovo o svom školovanju i tako biva reizabran za sekretara mesne zajednice u 6 uzastopnih mandata.

- Sibine, treba se zamene razbiveni prozori na domu kulture, ide ''Takmičenje sela''.
- Kuš, marvo! Mene su na fakultetu učili da je promaja zdrava za cirkuraciju.

Komentari

Omiljena. Tis' bre Mile autorčina.

Šta je ovaj studiro Japanski? :)

Haha plus, naravno - a trebo bi da može jedan plus samo za ''cirkuRaciju''

Лудо буразере лудо.....

Omiljena. Tis' bre Mile autorčina.

Jedino primer mogao efektniji. Sve ostalo zaista bez premca na celoj Vukajliji. Naklon Dostojevskom iste.