Prijava
 1.    

  Majstor pera

  Vanserijski baratač rečima. Doajen pisane forme kojeg najopuštenije možeš zamisliti kako umače veliko guščije pero u tuš i škraba svoje misli po papiru, dok vrhom pisaće alatke golica sebi podbradak, iako zapravo kao i svi ostali koristi tastaturu. Eventualno pisaću mašinu ako je baš čru.

  Izraz nastao iz vremena kada se zaista pisalo ptičijim perom koje se umakalo u crnilo od sipa, a rečima su se igrali samo odabrani, a samim tim bili cenjeni. Za razliku od danas kad ništa nije super, pa svako ima pravo da se tekstualno izrazi, iako "majstor pera" i dalje sa sobom koliko-toliko nosi neku težinu kad se izgovori, al' sa tendencijom srozavanja.

  - Još uvek kupuješ "Svet kompjutera"?
  - Da, iz navike. Bacim pogled samo letimično, bukvalno preletim, a jedino temeljno pročitam Kuzminu kolumnu.
  - O da, dobar je Kuzmanović, uvek zanimljiv. Jes' da su mu stavovi malo retardirani, ali je zaista majstor pera.
  --------------------------------------------------
  - Kolega, dođite da pogledate početak ovog pasusa u doktoratu koji upravo čitam.
  - Hmmm, da vidimo... "sve se otima svođenju na praktična i upotrebna značenja i teži da se makar za dlaku prevaziđe i uvije u plašt svoje perspektive i težnje". Pa ovo je sjajno! Ko je autor?
  - Onaj mali Stefanović što sledeće nedelje brani doktorat. Nije rečit uživo, štaviše tunjav je, ali ko bi rekao da je ovakav majstor pera kad se raspiše!
  --------------------------------------------------
  - Brate, đido mova, da ti pročitam kakvu sam poruku otkucao bivšoj.
  - Slušam, čitaj.
  - ivana. najzad sam te pre boleo nevolim te više drkam na drugu i izbrisao te s fejsa sam. gotovo je! ahahaha! GOTOVO!!1
  - Au, tebra, kakav si majstor pera! Smoriće se najstrašnije kad pročita!
  --------------------------------------------------
  - Uf, kako sam se iznervirao, sada ću da tvitnem nešto genijalno za svojih par hiljada pratilaca... Ljudi, zašto se ne hvatate normalno za šipku, nego je zagrlite, pa ne može niko da se uhvati od vas #busplus #prvasmena, Send, takoc. Hehe, baš sam majstor pera.