Prijava
   

Metno N’amga

Legendarni kamerunski fudbaler. Rođen je 7. aprila, a zbog poslovično neuredne kamerunske administracije, ne zna mu se tačna godina godina rođenja. Sa velikom sigurnošću se pretpostavlja, da je rođen između dva svetska rata. Aktuelni je svetski rekorder, po broju postignutih golova u mlađim kategorijama. Igrajući za mladu reprezentaciju Kameruna, tokom 17 godina, postigao je neverovatnih 266 pogodaka, od čega nijedan iz penala.
Nikada nije zaigrao van granica Kameruna, zbog straha od vožnje bilo kojim motornim vozilom.
Delu srpske javnosti, postao je poznat po sukobu večitih rivala, jer je 2009. godine u istom trenutku ponuđen FK Partizan (preko menadžera Falji Ramadanija) i KK Crvena Zvezda (preko Miška Ražnatović), ali nije došlo do ostvarenja nijednog od dva transfera zbog teksta koji je objavio Kurir, u kojem se navodi da je Metno N’amga još 1997. godine tragično nastradao, (dok je sa svojim praunucima igrao fudbal, na male goliće) u uličnim nemirima koji su izbili u glavnom gradu Kameruna Jaundeu. Ova informacija je demantovana od strane obe menadžerske agencije.
Po nekim izvorima razlog za izbijanje nemira, upravo je i bilo nepozivanje N’amga u nacionalni tim, iako je prošlo samo 6 godina otkako je zvanično završio profesionalnu karijeru.
Metno N’amga je izrazio želju da oproštajnu utakmicu odigra protiv reprezentacije Jugoslavije (tzv. evropskog Brazila), ali zbog izbijanja rata u SFRJ, nije došlo do realizacije te ideje, stoga je oproštajni meč odigrao protiv tradicionalno neugodnog Džibutija, i bio strelac poslednjeg, ali najlepšeg, od 16 pogodaka kamerunske reprezentacije.

Komentari

2009. godine u istom trenutku ponuđen FK Partizan (preko menadžera Falji Ramadanija) i KK Crvena Zvezda (preko Miška Ražnatović)

To se traži. Ol araund igrači, za razliku od ovih naših undergraund igrača.

Nikada nije zaigrao van granica Kameruna, zbog straha od vožnje bilo kojim motornim vozilom.

Хахахахахаха баш на правом месту овог одличног текста +++

Je l' on u nekom srodstvu sa Eto Vamga? :)

Inače, odlična :) +

Axaxaxax, bravo Doge. +++

Метнули су нама многи индијанци:(
+++

Do jaja +++
Ima sad fudbalera za 2 tima minimum, mož i derbi da napravimo lolo

Добра, Доже. Боља од многих. Имаш још коју?

Odavno ocenjena, komentarisana, ali čisto da pružim podršku autoru da se na ovome ne zaustavlja. Divi Gavajoa nikad dosta!