Prijava
   

Mutant vozilo

Konstruktorsko čudo anonimnog entuzijaste, propalog inženjera rudarstva, ekscentrika i zaljubljenika u tehniku. U lokalnim okvirima poznat kao prof. Baltazar.

Reporter lokalne TV stanice: Poštovani gledaoci danas imamo izuzetnu priliku da vam predstavimo jedinstveno vozilo sa hibridnim pogonom, a delo je domaće pameti i tradicionalne srpske dovitljivosti. Predstavljam vam Mileta P. tvorca ovog zanimljivog i nadasve atraktivnog vozila.
Mile, hoćete nam ukratko predstaviti ovo vaše konstruktorsko čudo.

Mile: Pošto sam ostao bez posla u rudniku ( urušilo se okno) došao sam na ideju da konstruišem jeftino i multifunkcionalno funkcionalno vozilo prvo za vlastite potrebe a zatim da sa njim uđem u serijsku proizvodnju. I evo konačno nakon 17 godina predanog rada sa ponosom mogu da kažem kako sam uspeo.
Naime, ovo vozilo je u osnovi Jugo ali sa dizel motorom od kosačice snage 8 ks. i sa podesivim amortizerima od Citroena GS, tako da možete da ga koristite za svakodnevni odlazak na posao, kupovinu i sl. ali i za odlazak na pecanje na teško pristupačan teren a po povratku kući jednostavno možete da bez izlaska iz vozila pritiskom na dugme spustite vozilo na željenu visinu napravite još par krugova po dvorištu i bez zamaranja pokosite travu.