Mutant vozilo

cenga 2011-06-06 10:39:05 +0000

Konstruktorsko čudo anonimnog entuzijaste, propalog inženjera rudarstva, ekscentrika i zaljubljenika u tehniku. U lokalnim okvirima poznat kao prof. Baltazar.

Reporter lokalne TV stanice: Poštovani gledaoci danas imamo izuzetnu priliku da vam predstavimo jedinstveno vozilo sa hibridnim pogonom, a delo je domaće pameti i tradicionalne srpske dovitljivosti. Predstavljam vam Mileta P. tvorca ovog zanimljivog i nadasve atraktivnog vozila.
Mile, hoćete nam ukratko predstaviti ovo vaše konstruktorsko čudo.

Mile: Pošto sam ostao bez posla u rudniku ( urušilo se okno) došao sam na ideju da konstruišem jeftino i multifunkcionalno funkcionalno vozilo prvo za vlastite potrebe a zatim da sa njim uđem u serijsku proizvodnju. I evo konačno nakon 17 godina predanog rada sa ponosom mogu da kažem kako sam uspeo.
Naime, ovo vozilo je u osnovi Jugo ali sa dizel motorom od kosačice snage 8 ks. i sa podesivim amortizerima od Citroena GS, tako da možete da ga koristite za svakodnevni odlazak na posao, kupovinu i sl. ali i za odlazak na pecanje na teško pristupačan teren a po povratku kući jednostavno možete da bez izlaska iz vozila pritiskom na dugme spustite vozilo na željenu visinu napravite još par krugova po dvorištu i bez zamaranja pokosite travu.

0
14 : 4

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.