Prijava
 1.    

  Obrnuti igricu

  Gejmerski sleng kojim opisujemo nešto ili nekoga ko je nabudžio ekspirijens do kraja. Sto puta prošao kroz neku situaciju i nema teorije da se zajebe. Sudbini se smeje u facu, dok šamara sve probleme. Obično svojom spretnošću fascinira sve oko sebe i tako čisti put do zvezda gde najčešće i ostaje.

  E sad, postoje dva tipa ljudi koji su obrnuli igricu. Prvi je Hemingvej tip, koji je već osetio svu surovost života na sopstvenoj koži, hiljadu puta najebao i ostao jak. U suštini, mnogo je cenjeniji od drugog tipa obrtača igrice koji je rođen pod srećnom zvezdom i ne smeje se sudbini u facu nego joj se pičkinski šlihta, moleći se raznim natprirodnim silama svako veče pred spavanje, vodeći računa o svom zdravlju i ostalom. Najčešće i pošizi od urednog života i završi kao i hemingvejski tip, plutajući po Savi, sa rupom u glavi ili mačetom u jetri. Samo što ovaj za razliku od Hemingvejca bude proglašen pičkom, a ne jebačem.

  Jebiga, makar obrnuo igricu 200 puta, jednom moraš da izgubiš. A onda zvezde formiraju "The end" na nebu.

  1 - Sinak, šta se radi? Kako nam je Mićko?
  2 - Brate, ja tog čoveka ne razumem. Devojka ga ostavila, zapalili mu kola i stavili stan na hipoteku, a on i dalje gura. Svaka mu čast. Eno ga u kafani. Ništa ne može da ga slomi. Ako ikada najebe, najebaće sam od sebe.
  1 - Jebena je reinkaracija Ernesta. Trougao njegovog života, kafana-tuča-gajba.
  2 - Što jes', jes'. Mnogo je veverica, ali samo je jedan Cipiripi. Primila se neka manekenka na njega sad.
  1 - Ozbiiljno?
  2 - Najozbiljnije, al' sad više nije manekenka.
  1 - Što?
  2 - Trudna je. Čuo sam da se toliko primila je izbušila kondom. Mada ko će ga znati.
  1 - To da, mada jedno je sigurno. Lik jebe.