Prijava
 1.    

  Oćeš da napravim astronoma od tebe?!

  Ovaj, pre svega dobronamerni savet, ima za cilj da predloži individui, sa kojom totalno smireno komunicirate, da svoje znanje iz astronomije podigne na viši nivo. Konkretno, vaš predlog je bolji od svakog fakulteta na kome se uče koordinate zvezda i gomila informacija koja se neće koristiti u praksi.

  Uočili ste u sagovorniku talenat za posmatranjem zvezda. Doduše on je poleteo, malo više nego što je trebalo. Setio se i Lajke i Gagarina i svih pionira i prvenaca u kosmosu. Armstronga se nije setio, jer zna da je to snimano u studiju. Pametan mali, ne voli Amerikance. Ali to je jedino pametno u njegovoj glavi.

  Plan obrazovanja je sledeći: Preskočiti dosadnu teoriju i preći na praksu. Prikazati sagovorniku sva sazvežđa, počev od malog, preko velikog medveda pa do konja koji je najsličniji njemu. Objasniti mu dobro specifičnosti svakog ponaosob, i naglastiti mu da nema baš često priliku da ovako jasno vidi sve zvezde pred očima. Doduše, malo će mu se okretati ispred glave, i osećaće blagu mučninu, ali ništa ne ide lako, pogotovo proces saznanja! Nauka je to.

  - Čiju si devojku našao za dupe da vaćaš? Oćeš da napravim astronoma od tebe, pa da vidiš sve zvezde?