Prijava
 1.    

  Odbrana nelogičnog stava

  Najgrčevtija od svih odbrana. Razlog višečasovnih svađa i dugogodišnje mržnje a neretko i policijskih intervencija uz naknadna uključenja dr Nade Macure.

  Ukoliko neko zastupa nekakav stav zasnovan na argumentima, moguće je da ćete ga kvalitetnijim argumentima navesti da promeni mišljenje i podrži vas.

  Ukoliko je stav o nekom pitanju formiran u odsustvu zdrave logike, nema te sile kojom ćete uspeti da prodrete ludaku u psihu i naterate ga da se predomisli.

  - Dečko, kuda sa tim kerom?
  - Poštovanje, čika Petre! To je moj pas, zar ga niste pre viđali?
  - Kad si ga kupio? Gde ti je onaj mali, debeljuškasti, što sam mu davao šunke i parizera letos?
  - To je Reks. Porastao je.
  - Aaaaaa! Pa neće moći tako! Ima sad da zovem komunalnu inspekciju! I sanitarnu! I veterinarsku! I Radmilu iz Beogradske hronike!
  - Pobogu, zašto?
  - Ne može ta džukela tek tako u soliter!
  - Pas ne živi u soliteru, živi isključivo u mom stanu. Gotovo da ne laje. Šetam ga sa korpom i na povocu i čistim za njim u parku. Uredno je vakcinisan, revakcinisan i čipovan, nikada nikoga nije napao a komšijska deca ga obožavaju. Šta nije u redu?
  - Ne može i tačka! Kakva su ovo zla vremena došla, niko ne poštuje nas starije! Nije to moglo tako kad je Tita bio živ! Žaliću se i ombu .. obusm ... onom za prava građana! Ima da pišem i u kabinet Tadića! On je đubre ali otac mu je častan čovek i bio je u partizanima pa mi možda pomognu! I patrijarhu ću da pišem koliko danas!
  - Ali zašto?
  - Slušaj, sine: ja sam 1919. godište, deda mi je bio Hrvat nemačkog porekla a mislili su da je Jevrej pa su me greškom, zbog prezimena, odveli u nacistički logor na Sajmištu. Od '41 do '43 sam bio u logoru a posle sam otišao u partizane pa u Savez komunista. Dobio sam ovaj stan kao vojno lice a sin mi je '67 pobedio u takmičenju "Titovim stazama revolucije". Mnogo se bolje živelo za vreme Tita, kad ti ja kažem!
  - I kakve to veze ima sa mojim psom?
  - Jel' ti to vučjak?
  - Nemački ovčar.
  - O tome se radi! Ne može švapski pas u vojni soliter! Ne može i tačka!
  - I drug Tito kome se divite do imbecilnosti je imao nemačkog ovčara, ako se ne varam!
  - Tito je bio ustaša i baraba!
  - Pa malopre ste rekli o njemu da je bio najbolji i ...
  - NE MOŽE! Ako nastaviš da se svađaš ubiću i kera i tebe!