Prijava
 1.    

  Odlazak na letovanje

  On

  Počeo pakovanje oko 11 prepodne,spakovao 7 pari gaća, 3 para čarapa, 7 majci, 3 šorca, papuče, peškir, naočare i brijač. Ostatak dana pokušavao da provede mirno, ali ga je histerična životna saputnica onemogućavala u tome.

  Ona

  Počela pakovanje u 7 ujutru. Spakovala obične gaće, tange, kupaći gornji deo, kupaći donji deo, minisuknju, dugu suknju, svečanu haljinu ( naravno da ćemo izaći u neki fini klub na koktel, a ne u neku grčku kafančinu kao prošle godine gde mi pijani gazda bulji u sise dok prepričava kako se njegov otac krao neprijateljske masline dok je bio u grčkim partizanima) štikle, sandale, papuče, 5 peškira (jedan za lice, jedan za ruke, jedan za noge, jedan za plažu, jedan za telo ) 3 para naočara, 3 knjige od omiljene feministički nastrojene autorke ( nebitno koje, sve knjige od feminističkih autora su ista kaka, bave se ulogom žene u današnjem jednopolarnom svetu i nalaženjem sinonima za grudi i vaginu ) kišobran ženski ( šta ako bude kišan dan ) , kišobran muški ( kad ne pokisne biće mi zahvalan, đubre lenjo, a pod moj kišobran neće ući,jer će da bazdi na pivo i giros ) , pola kile kozmetike, pribor za ličnu higijenu, uloške ( po kalendaru ne bi trebalo da dobije, al šta ako porani, a grčki ulošci su skupi ) , telefonira njenoj majci, telefonira ocu, pa opet telefonira majci, cvili kako joj je životni saputnik nezainteresovano govedo, kako je ona mogla biti tako slepa, itd itd. Sve pakuje u par kofera, izdire se na muža/ dečka kad je u šali pita jel ona to švercuje delove za oklona vozila, pije kafu, naprasno ostavlja kafu, prepakuje sav svoj prtljag, istresa ceo sadržaj ormara da bi našla onaj komplet lepih svilenih marama što je kupila pretprošle godine u Istambulu. Nalazi marame, utrpava ih u kofer, zatim je obuzima panika da će se nešto desiti s kućom dok su oni odsutni, te kreće u proveravanje osigurača, gasa i ostalih stvari koje mogu da izazovu nesreću, sređuje čitavu kuću ( nećemo valjda ostaviti ovaj haos, kao bivoli da su ovuda prošli ). Leže u 4 ujutru, premorena, a u 7 moraju biti na autobuskoj stanici. Ustaje nekako u 6, drema u kolima, i polukomirana ulazi u autobus. Sledeća 2 dana pati od premora i straha da li je nešto slučajno zaboravila.

  Za muškarca u ovakvim situacijama je najbolje da se diskretno izvuče iz kuće i iskulira u nekom ugostiteljskom objektu. Najbolje je da tamo doručkuje, ruča i večera.