Prijava
   

Odrasti/još si mali sindrom

Čest poremećaj kod roditelja. Ogleda se u tome što kad "dete" nešto zasere, sledi kritika o tome kako ne može tako da se ponaša, jer više nije klinac, već odrasla osoba. Frka nastaje kad ta "odrasla osoba" pokuša da uradi neki zajeban posao, da preuzme neku odgovornost na sebe. Tada dolazi do sputavanja, opet od strane roditelja, jer nije dovoljno zrela, te naprasno opet postaje onaj isti klinac od malopre.
Jako iritantna pojava koja se prenosi s kolena na koleno. Ovakva reakcija nastaje u strahu od toga da se nešto loše ne desi datetu, dok istovremeno pokušava da mu se nametne osećaj odgovornosti, a njega nema dok dete samo ne zaradi za 'leba.
U ovom pokušaju zaštite i izvođenja na pravi put, obično se od dece naprave debili. Jer jebiga, roditelji imaju onu "Niko ne može da te zajebe kao rođeno dete", dok je istina malo drugačija i glasi "Niko ne može da te zajebe kao roditelji".

Ćale: Alo, konjino, ustaj! Šes' ujutru, a ti još spavaš, ne može to tako. Video bi ti da smo u Amerikama.
Sin (22): Aj pusti me još pola sata, učio sam noćas do tri, još ovaj ispit mi ostao da očistim treću.
Ćale: More, dižse, bando! Sprco u gujscu dvajezdve godine, još se razvlačiš po fakultetu i ne radiš ništa, dinar od tebe ne videsmo. Nisi ti više mali, znaš! A ja sam u tvojim godinama...
Sin: Znam ćale, znam.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sin (22): E, ćale, rešio sam. Kad očistim treću, zaposliću se i upisaću master. Taman ću makar svoje troškove da pokrivam.
Ćale: Šta kažeš, bre? Ne može! Dok si pod mojim krovom, nećeš da studiraš i radiš u isto vreme. Veliko je to opterećenje, još si ti mali.
Sin: ŠKK?

Komentari

Roditelji uvek na svoju vodenicu okrenu. +

Hvala. :)
Nes, nije CKM ako si na autora mislio, permutuješ malo. :D

Jel se ti drogiras? Plus

Hvala. :)
Nes, nije CKM ako si na autora mislio, permutuješ malo. :D

A jbg, kad menjate te glavatare ko cigan konje... Nešto sam čitao CKM-ovo pa prezupčio...
:)))

Lošmi, slabo nešto u poslednje vreme. :)
Nes, morao sam ovaj da stavim, ide uz nik, jebežga. :D