Odrasti/još si mali sindrom

Шљиворад Тртовић™ 2012-09-14 17:27:25 +0000

Чест поремећај код родитеља. Огледа се у томе што кад "дете" нешто засере, следи критика о томе како не може тако да се понаша, јер више није клинац, већ одрасла особа. Фрка настаје кад та "одрасла особа" покуша да уради неки зајебан посао, да преузме неку одговорност на себе. Тада долази до спутавања, опет од стране родитеља, јер није довољно зрела, те напрасно опет постаје онај исти клинац од малопре.
Јако иритантна појава која се преноси с колена на колено. Оваква реакција настаје у страху од тога да се нешто лоше не деси датету, док истовремено покушава да му се наметне осећај одговорности, а њега нема док дете само не заради за 'леба.
У овом покушају заштите и извођења на прави пут, обично се од деце направе дебили. Јер јебига, родитељи имају ону "Нико не може да те зајебе као рођено дете", док је истина мало другачија и гласи "Нико не може да те зајебе као родитељи".

Ћале: Ало, коњино, устај! Шес' ујутру, а ти још спаваш, не може то тако. Видео би ти да смо у Америкама.
Син (22): Ај пусти ме још пола сата, учио сам ноћас до три, још овај испит ми остао да очистим трећу.
Ћале: Море, дижсе, бандо! Спрцо у гујсцу двајездве године, још се развлачиш по факултету и не радиш ништа, динар од тебе не видесмо. Ниси ти више мали, знаш! А ја сам у твојим годинама...
Син: Знам ћале, знам.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Син (22): Е, ћале, решио сам. Кад очистим трећу, запослићу се и уписаћу мастер. Таман ћу макар своје трошкове да покривам.
Ћале: Шта кажеш, бре? Не може! Док си под мојим кровом, нећеш да студираш и радиш у исто време. Велико је то оптерећење, још си ти мали.
Син: ШКК?

7
31 : 3
  1. Roditelji uvek na svoju vodenicu okrenu. +

  2. Hvala. :)
    Nes, nije CKM ako si na autora mislio, permutuješ malo. :D

  3. Jel se ti drogiras? Plus

  4. Hvala. :)
    Nes, nije CKM ako si na autora mislio, permutuješ malo. :D

    A jbg, kad menjate te glavatare ko cigan konje... Nešto sam čitao CKM-ovo pa prezupčio...
    :)))

  5. Lošmi, slabo nešto u poslednje vreme. :)
    Nes, morao sam ovaj da stavim, ide uz nik, jebežga. :D

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.