Prijava
 1.    

  Okreće se kao trajekt u luci

  Izraz za usporenu osobu, što fizički, što u smislu donošenja odluke. Izraz koji se najviše udomaćio u nogometu te označava zadnjeg veznog (radilicu), koji je odličan u fazi obrane u vidu oduzetih lopti, klizećih startova i pokrivanja prostora. Problem nastaje kad dotični igrač mora preći u fazu napada te se stane okretati oko svoje osi u potrazi za rješenjem.

  Pirlo: Ajde Rino, drži ga, imaš ga, beštijo jedna.
  Rino (oduzima loptu, napravi 50 dodira, nabija dijagonalu u prazno, 10 metara od Cafua): Cafu, jebemu mater, isprati to, lijepa rezana lopta u for, a ti stojiš kao tele.
  Cafu : Pa Rino, za kurac tebi 20 puta što oduzmeš balun na utakmici, kada 25 puta njima predaš; ovo kako si mi doda pa ovo na PES-u ne bi uhvatia. Dodaj banci, Pirlu i ne mudruj.
  Pirlo : Stojim sam kao duh na 10 metara, ti se okrećeš kao trajekt u luci i okreneš dijagonalu. Zabiješ glavu kao sivonja u pod i kako ćeš vidit ikoga.
  Rino: Pirlo, tko će pogoditi na 10 metara po zemlji. 5 metara mi je maksimalan domet. Prvom do sebe i dijagonala koju svako treću pogodim.
  Cafu: Ajde, pusti ga, vidiš da ne zna, trudi se. Radi njega ne moraš igrat obranu i mene osigura kad tu i tamo poletim prema naprijed.
  Pirlo: A i to što kažeš.
  Pirlo: Nema veze, igraj dalje, Rino. Samo prvom do sebe dok ne uhvatiš ritam.