Prijava
 1.    

  Oktagonalno prevozno sredstvo

  Bezazlen jednocifren broj, koji je obeležio ovu godinu po čuvenom rimovanju uz komparaciju istog sa prevoznim sredstvom u obliku reproduktivnog uda.

  "Nezapamćeno povećanje prodaje digitalnih časovnika u Srbiji"

  Švajcarska fabrika satova Svoč, objavila je juče da je u Srbiji zabeležen nezapamćen rast prodaje digitalnih časovnika.

  Iz kompanije Svoč se navodi:

  “...svi mi u Svoč-u smo veoma zadovoljni rastom prodaje digitalnih časovnika u Srbiji. Naime, krajem prošle godine pretio nam je bankrot, međutim, početkom 2011. zabeležen je rast prodaje i povećanje prihoda za čak sto procenata. Što je zaista iznenađujuće...“

  Na pitanje kako je to moguće, generalni direktor i vlasnik ove kompanije navodi:

  „Naši istraživači agenti došli su do intersantnih podataka, koji rešavaju misteriozno povećanje potražnje digitalnih časovnika u Srbiji. Ovaj fenomen se povezuje sa rimovanjem prilikom očitavanja vremena sa analognih časovnika, pa je samim tim prodaja ovakvih časovnika veoma opala i daleko je ispod potražnje digitalnih.“

  Kompanija Svoč je ovim finansijskim rastom obezbedila povećanje prihoda zaposlenima za čak dvadeset odsto, a u planu su novi modeli, dizajnirani specijalno za tržište Srbije.

  Sa druge strane, kompanija Festina, koja se bavi isključivo proizvodnjom analognih časovnika, priprema tužbu protiv Vlade Srbije zbog osnovane sumnje da postoji monopolistički režim vođen taktičkim formiranjem tržišta uz pomoć mita i korupcije, u korist navedene švajcarske kompanije.

  Međutim, ne gledaju svi proizvođači časovnika ovaj problem istim očima. Kompaniju Fossil ovaj fenomen pada potražnje analognih časovnika ne brine i najavljuje nove modele analognih časovnika sa prepravljenim brojevima 8 i 7, koji će domišljato biti zamenjeni brojevima 20 i 19.

  Da li će i u buduće Srbija imati sličnih uticaja na ekonomske gigante u proizvodnji ili ne, pokazaće vreme, ali ovaj slučaj će svakako ući u anale.