Prijava
 1.    

  Organski uzgoj

  Moderni (fensi) izraz za sve što je proizvedeno prirodnim putem, na starinski način, bez upotrebe modernih tehnologija i veštačkih dodataka. U moru proizvoda prepunih aditiva, veštačkih boja i konzervanasa, hormona za ubrzani rast, aflatoksina koji vas tera da podrignjujete, sve dok ne uzmete ljutu žvaku, odnosno u moru proizvoda koji su više hemija, a manje biologija, oznaka da je nešto iz organskog uzgoja daje datom proizvodu epitet visokokvalitetnog, ali naravno i povećava mu cenu.

  - Komšo, da probaš moju kajsijevaču!
  - Daj, komšo. (Srk! Hvata se za stomak, mršti se.) Uuuu... Jaka... Ali štipa za želudac. Je l' ovo tvoja domaća, nije neka šećeruša? Mene od šećeruše uvek boli želudac.
  - Komšo, nemoj da se vređamo. Moje kajsije, neprskane, sve zdravo, čisto prirodno ili, kako se kaže, iz organskog uzgoja. Šta ti je? Ja pek'o!
  ___________________________________________________
  - Brale, ova pršuta 10 jezika govori.
  - I jedanaesti zamuckuje. Sve prirodno. Moje krave nisu videle auto, pasle su samo travu, koncentrat nisu ni onjušile. 100% prirodno, dimljeno na bukovini, sušeno na čistom planinskom vazduhu, nikakve boje, konzervansi. Što bi rekli ovi moderni: to ti je iz organskog uzgoja.
  ______________________________________________________
  - Auuu, pogledaj ovu novu koleginicu. Kolike dojkare, ovo mora da su silikoni. Vidi dupe, mož buvu dubiješ.
  - Kakvi silikoni! Znam je. To je Nadica iz Pirota. Odrasla na Staroj planini. Ništa silikoni, vonderbra, ovo ti 100% prirodno: samo sveže mleko, pirotski kačkavalj, slanina i pirotska peglana.
  - Znači, organski uzgoj.
  - Jašta.