Prijava
   

Pakao jugonostalgičarskog mentalnog ponora

Nakon rata i svih nedaća koje su sledile tokom i nakon njega, deo eks- SFRJ populacije želi da se vrati u nekadašnju staru državu, u kojoj je cvetalo cveće i mirisala rosna trava. Tipizirani primerci podržavatelja ove ideje su frendli Hrvati ( " Ćuj stari, kak je bilo lepo u staroj Jugi, zaboravimo rat i sranja... ) Srbi ratnici/ pokajnici ( " Ja sam video i rat i sranja, rat je govno, treba svi da živimo opet u jednoj državi, jebeš četnike i ustaše i balije... " ) i muslimani koji odbijaju da jedu slaninu jer su se u detinjstvu najeli slanine za ceo život. Tu se negde muvaju i Crnogorci, Makedonci i Slovenci, koji isto tako leleču za starim dobrim vremenima.

Nažalost, izgleda da svi živimo u nekom začaranom krugu, koji se može nazvati kao citat iz pesme " Panonski Govnar " grupe Zaklana Čeljad, iz kojeg se teško može pobeći ( reprize partizanskih filmova na državnim televizijama, setne melodije eks- ju muzike koje dopiru iz diskoteka, listanje slikovnica sa letovanja na hrvatskom primorju, pravljenje mini- Jugoslavije u Subotici, gomila omladine koja se zanosi titoizmom i eks- ju nostalgijom, neo- komunističke partije po svim većim gradovima, kenjanja Joške Broza po žutoj štampi... )

Izgleda da su jedini izlazi iz ovog, kao što bi Domanović rekao "mrtvog mora":

1) Skupljanje svih komunističkih zaostavština na jednu gomilu, zatim dotične lepo nagurati u VC šolju i odlučno povući vodu, potom zalupiti VC dasku i krenuti dalje, bez osvrtanja.

2) Prosvirati sebi metak iz tetejca kroz glavu uz zvuke Đorđa Balaševića, Plavog Orkestra ili Crvene Jabuke, dok setno gledate u " Ja volim JNA " tetovažu.

3) Emigracija.

Nažalost, izgleda da se većina odlučuje za drugu i treću opciju, s obzirom da je Srbija prva po broju samoubistava u regionu, i 4 000 000 Srba živi u inostranstvu. Za okolne države ne znam.

Komentari

Ma bre bolje da kukaju za Jugom nego da se svadjaju!!!

Ma bre bolje da kukaju za Jugom nego da se svadjaju!!!

Докле ће више да кукају, 20 година кукају, а сви тапкамо у месту.