Prijava
   

Pisanje u saksuje

Jedini nacin da dozovete svoju zenu/majku/babu pameti i naterate je da poslklanja sve saksije iz kuce!

U dnevnoj sobi je nacionalni park,u kupatilu staklena basta,ispod stepenista su steceni uzlovi za uzgajanje zmija,puzeva i nekih jos neotrkivenih vrsta zivota.U kuhinji ni sam ne znam sta je,mirise na nesto cudno,kao przena jaja i smrdljevak pomesani sa mirisom gansta carapa, a kaktusi su na trpezarijskom stolu.Hodnikom preovladjuju visoki lijanderi i neke palme cije saksije zakrcuju veci deo staze.

Vecera je bila divna.Cvarci slani k'o bog!Napio sam se vode kao kamila kad u pustinji naidje na izvor!Kroz gustu dzunglu se probijam i osecam neku napetost u stomaku.
Iz sna me budi zov moje natekle besike,vice:"Ustaj some inace ces se upisati u krevet"!
Jos uvek bunovan,u polu snu se olaksavam u prvu saksiju po izlasku iz moje sobe.
Sutradan,ranim jutrom mama iznosi saksiju iz predsoblja napolje.
Mama:Pa dobro ti stvarno nisi citav!Kakav kreten treba da budes pa da da pisas u saksiju?!
Ja:Ma nisam namerno!Sanjao sam da idem kroz neku dzunglu i onda sam se ispisao za prvo drvo!Znas i sama da povremeno mesecarim!Secas se onda kada sam se probudio na tavanu!
Mama:Stoko bezrepa,nemoj da ti se ovo ponovi!

U narednih nekoliko dana desavalo se i da mesecarim pri odmoru posle rucka.Polako,saksije su nestajale,prvo iz hodnika,onda iz dnevne sobe,a zatim i kuhinje.
Na zalost, prostor ispod stepenista se "nije dao" ocistiti sve dok iz jedne saksije nije otpocela najezda paukova u nekih buba na ostale delove kuce.

Danas,ponosno stojim na ulaznim vratima, posmatram unutrasnjost svoje kuce.Bela je.
Pobeda je napokon odnesena!
Vise ne moram da strepim da ce iz neke saksije iskociti neka zmijuraca i da ce mi Tarzan i Bear Grils postati kucni prijatelji!

Komentari

Nije lose, a ove gore minuse ne razumem+++

Previše uzvičnika brate, ubaci koju tačku i zarez :) +

Glupo da gluplje ne moze biti.
---