Prijava
   

Pojesti motku

Dobiti batine. Ne bilo kakve, od tipa ćaleta kad mu na kasetu finala lige šampiona u Bariju presnimiš "Moćne rendžere", ili kad se posvađaš sa ortacima oko četnika i partizana. Ne, pojesti motku znači najebati. Najebaćeš tako što će neko da te polomi kao Šešelj onog lika iz emisije pre dvadeset godina.

-Matori, rekao sam ti da mi se uopšte ne sviđa ovaj Novi Sad.
-Je l' zbog ravnice?
-Šta si ti jebote, divokoza? Mi smo iz Koteža, o kakvom usponu ti pričaš?
-Pa u čemu je onda problem?
-Već smo sreli tri Novosađana, dva imaju naglasak kao Dodik, a treći je latentni Bosanac.
-Sereš, brate, mnogo gledaš onaj "Državni posao". Glupa je serija skroz, ne volim kad je toliko kratko da ne mogu da se ubace reklame u sred epizode, nije mi to to.
-Kakve to ima veze?
-Pa oni stalno pričaju o tome, pa si utripovao da su u Vojvodini sve dođoši.
-Ja sam mislio da ih ima puno u susednoj nam Borči, ali ovo je već farsa. Nema više ni "sigma" od "Srpske Atine".
-U a ti si Perikle nadahnut helenskim duhom iz Koteža, šta?
-Ne, brate, nego ako na Železničkoj stanici na sred hola pevaju ode Žareta i Gocija u homerskom heksametru, deru se kao da su na Manjači kad pričaju sa tobom na metar i po razdaljine i izgledaju kao vukiji iz "Ratova zvezda" znaš koliko ima sati.
-Ma daj, preteruješ. Mislim, jeste da sam sam sebi povratio 'usta kada sam ih čuo kako pevaju one pesme, ali mi smo samo sticajem okolnosti naišli na takve...
-Dobro, ako meni ne veruješ ti lepo idi do njih pa ih pitaj gde ima ovde da se kupi dobar burek sa sirom, pa ćeš onda pojesti motku 'mesto bureka.

Komentari

Hmmm, ode Zareta i Gocija u homerskom heksametru, pokusavam da zamislim kako bi to islo. Mada generalno njihovi stihovi i nemaju vise od 6 slogova:D +

-Већ смо срели три Новосађана, два имају нагласак као Додик, а трећи је латентни Босанац.

:O
Dobrae, ajde. :D
+