Prijava
 1.    

  Prefiks "Evropski"

  Pojava koja postoji samo ovde, i nigde više... Evropski Beograd, Nacionalna televizija evropske Srbije, Za evropsku Šumadiju i sl.
  Slogan koji predstavlja elementarno neznanje, jer taj slogan u npr. Budimpešti, Atini, ili Pragu nema nikakvog smisla.

  "Za evropsku Šumadiju"
  Jel to znači doviđenja gedžanska, pasuljarska Srbijo, koje se stidim, dobro jutro evropo?
  U pitanju je jedan skorojevićki, malograđanski mentalitet, podignut na politički nivo. Model banalnog čoveka, i niko od tih koji govore o evropskoj Šumadiji i sl. ne govore bazičnim evropskim vrednostima!!! Jer da bi govorili o njima, morate pročitati bar Hegela, bar Getea, bar te osnove političke, filozofske i literalne misli, da biste mogli da razumete duh Evrope, jer ona je mnogo složenija nego što može da stane u skorojevićku predstavu o njoj. Ponoviću, bazične evropske vrednosti! To su konzervativne vrednosti, radnog i vrednog čoveka, privatnika koji puni budžet.
  Svi oni govore o tome, kako će im neko dati pare, o nekoj "Brozovoj" dembeliji, u kojoj narodi ponovo žive bratski, grle se i ljube, mi idemo sa kesom... tako da mislim da su junaci te celukupne tkz. proevropske ideje, ništa drugo nego junaci jednog velikog čoveka i konzervativca Sterije Popovića. Pokondirane tikve u prostom vremenu...