Prijava
   

Pregurati dan

Pregrmeti mećavu sranja u kojoj si se zadesio. Rešila sudbina da te satera u ćošak i dobrano istrese iz gaća. Sve što je moglo da pođe naopako, pogađaš, pošlo je, a ni ne trudiš se da pružiš otpor. 'De da provociraš pomahnitalu kuju? Čekaš da se dan završi. Ako izvučeš živu glavu - ti zadovoljan. Pobeda je, Pirova doduše, al' nekakva je.

- Brate, ujutru dobijem otkaz, odem s posla kod Maje da me uteši, zveknem glavom usput u neki znak - to je ova čvoruga. Zamalo me ne zgazi džip neki, na milimetar od mene se zaustavio, odmot'o mi se ceo život ispred očiju! Stignem živ nekako kod nje i popijem pedalu. Vratim se ćiku, kupatilo poplavljeno, ne zavrnuh slavinu u žurbi. Ne znam kako pregurah dan!
- Matori, je l' ti to opet nemaš pare da mi vratiš?

Komentari

ruse, aj prekini više da mi lupetaš po definicijama, jel te nije smorilo na poslednjih 20?

Opasan izraz. Dobro definisan.
+++

Koji opasan izraz?

Solidno kopanje, fin primer.

+

ruse, aj prekini više da mi lupetaš po definicijama, jel te nije smorilo na poslednjih 20?

Neću više, ok?

i sve za jedan dan

UsRU Se lolo

defka +

Znaš kad sam znao da si ti. Sajt ne bi bio isti bez kafice, toliko kvalitetnog slenga...čoveče.
Zaprat momentalni.

Ma, idi... Hvala lepo :))

Gde bre sleng? Ne ložite je tako.

Dobro, trudi se Turska, nalazi idiome, definiše...voleo bih možda nešto sasvim ludo od nje da pročitam, neku trip defku, opičen primer...tako nešto:)

što si takav, agilni bre...

Kakav? Volim ja Kaficu, zna ona. A trudi se sve ovo što pominje Prof, podržavam je, ume lepo da sroči. Samo mislim da je ovde omanula, tj. treba malo još da stekne osećaj šta je za definisanje, a šta nije. U stvari, sve je za definisanje, ali da se onda potrudi da običnu sintagmu ne pokušava da proturi kao sleng, već da definiše i na neki drugi način.

Da još malo obrazložim, ovde je definisan običan glagol u kombinaciji sa vremenskim intervalom. To je "dan". Mogla je biti godina, sat, mesec, "do prvog", "do 15:30" (kraj radnog vremena, jevanđelje po Vučiću), a moglo je "pregurati" da se iskoristi sa stanjem, tipa pregurati torturu/jebadu/do svrša...

E, sve od ovoga može da se definiše, pa opet dolazimo do ovog Profovog "nešto sasvim ludo od nje da pročitam, neku trip defku", a ne da se potura kao sleng/idiom, kad to nije.

Nadam se da sam i Kafici sad pomogao malo, iako verujem da neće odmah uvažiti savete :)

ajde, molim te...potpune gluposti odabirate. ni čulo za sleng ni vrcavo...

Kakve veze imaju odabrane? I ko kaže da se odabira samo sleng, vrcavo, ili da se samo to traži?

Nisi ipak pohvatala koja je glavna kritika na Kafino definisanje.

možda. spava mi se, radim sutra ceo dan, aj laku noć...

pregurati citanje ove defke
predosadno
-

Laku noć, Kosmo. Preguraćeš dan, ne brini ;)

Pregurati dan ne znači bukvalno prevesti dan s kraja na kraj, uvek se koristi za govno dan i to ga čini izrazom. Nisu mi baš jasni tvoji kriterijumi kad se uzme u obzir da si definisao to je bilo davno i tako neke izraze za koje ne moraš dalje da čitaš, a jasno je šta znače... Ja ne poturam kao sleng, ovo sleng očigledno nije, samim tim što sleng i idiom nisu isto, a i ne vidim da sam napisala da je sleng. Ali ajde. Ako već kod naslova oceniš, mogao si odmah da obrišeš i napišeš nepotrebno.
Profe, skontala sam da se uvek slažeš s Agilnim šta god da napiše :)

po meni solidno odrađeno. Kafa uvek iskopa neki izraz, sintagmu, pojavu, nazovi kako hoćeš - koja se svakodnevno upotrebljava i sa te strane nema zamerke. E sad, možda je malo sterilno napisano jer je kompletan humor zbijen u zadnju rečenicu primera, a ostatak defke monoton, ali ne može svaka defka da bude humor jbg, mora malo i ozbiljnosti, neko ima takav stil definisanja mora se poštovat. Čeka se trenutak da se kafa vrati u 3h sa neke pijanke i da u tom trenutku odvali neki fri stajl. Nešto neočekivano.

kol'ko Agilni navlači pluseve na ovu defku ne mogu da verujem...

Nije bruse, "navukao" je taman tolko i minusa :)

nisam rekao da je uspešan, samo sam primetio da se mnogo trudi