Prijava
   

Zrela žena

Žena koja tačno zna šta hoće.
Ona koja me uvek gleda pravo u oči kada se mimoilazimo na ulici.
Nikada me ne gleda u prepone ili na stranu. Ponekada vodi i nekakvo vanbračno dete sa sobom. Dete se uvek nekako landara za njom kao prazna traktorska prikolica po seoskoj kaldrmi, zato što nisu navikli da se šetaju zajedno.
Stil oblačenja joj je skoro uvek isti.
Voli drečave majice na najtanje moguće bretele, iz kojih joj uvek kipe ogromne grudi ili tesne majice sa šljokicama. Ponekad nosi i mini suknje, ali uvek bez čarapa. Tako svi vide njene mlečno-bele i relativno mlade celulitične noge u laganim i kao papir tankim sandalama "na prst"...

Ona je ostavljena, prevarena i razvedena, ali "ne svojom krivicom"! Ona takođe veruje da sezona lova nije još uvek završena.
Ona više nije uplašena. Ona više ne može da pogreši. Ona je sada najzad dovoljno pametna i mudra da zna tačno šta hoće.
Hoće muškarca njenih godina ili starijeg (mlađeg nikako jer taj nema para!), na koga može da se osloni. Hoće nekoga ko će da je razume kao ženu. Hoće nekoga ko će da joj pruži sve ono što ona inače zaslužuje.
Hoće čoveka koji nije kao svi oni prevaranti i jajare u njenom životu.
Hoće čoveka koji tačno zna šta hoće, kao što i ona tačno zna šta hoće.

Naravno, ona nema pojma da na svetu ne postoje muškarci koji tačno znaju šta hoće i da postoje samo muškarci koji tačno znaju šta neće.

...Oni muškarci koji tačno znaju da neće baš nju.

   

Jedan život po glavi stanovnika

Ono što dobiješ rođenjem, uništavaš u mladosti a oplakuješ u starosti, jer se raspadaš. Lagano i bolno ćeš izumreti od raznih vrsta morskih i rečnih rakova.
Možda te donekle i bole kurci zbog toga, jer si makar ludovao u životu, pa dok ti flasteri pomažu da bol malo umine, imaš vremena nečeg i da se setiš i nabaciš kez ko N01 kad zajebe celu TNT ekipu.

Ono što oplakuješ rođenjem, neguješ u mladosti, a starost dočekaš smoren ko rotkva na dva ara placa, jer si straćio život ni u šta.
Bitno je da ćeš zdrav ko dren dočekati 80. rođendan.
Ko zna da nisi jebo poslednjih 40 godina.
Babu si sahranio pre dvajes, al joj ne ideš na grob, jer ne želiš prerano dumreš.
Ko je jebe. Ona je već svoju istinu bogu ispričala. Šta te vuče koj moj gore.

Ono što nećeš rođenjem, preživljavaš u mladosti, a starost ne dočekaš.
Šta ovde da se piše. Jebe se njemu. Makar je bio lep leš.

   

Bunjevci

Uber misteriozan narod sa Severa Bačke. Kad bi Srbin bio katolik on bi bio Bunjevac. Otprilike. Jer onda ne bi morao puno ratovati a samim tim i kurčiti se time.
O poreklu, da li nacionalnosti ili narodnosti, Bunjevaca kruže čudnovate priče, da su i od Sinja, i iz Dalmacije i sa vrela Bune u Hercegovini, da su i iz Slavonije, ko će ih znati. Vole masno, vole popiti, ne vole se baš bakćati s ratovanjem pa ih bije glas da su kukavni, a nisu. Flegme koje ne interesuje baš puno jebavati se okolo politikom nego samo masnom ' ranom, dobrim vinom i voćnom rakijom rakijati mada se ni piva ne stide.
Seks sa snašama je poželjan ali samo ako ne remeti sveto ispijanje i krkanluk.
Bunjevački Oksford i Kembridž su Gornji i Donji Tavankut, Mujo iz viceva se zove Stipan.
Imaju autentičan jezik ikavskog izgovora koji dovodi do interesantnih situacija jer najčešće umiru od višanja.
Bunjevac je miran i prilagodljiv. Ode da studira u Zagreb i vrati se kao Hrvat, pošalješ ga da studira u Beograd, interesantno- vrati se kao Bunjevac.
Međ' Srbima je poznat pod nazivom Dobri Bunjo.

   

Zavisnik od strasti

Retka vrsta. Često pogrešno shvaćena. Sve što radi mora da radi na 200%. Potpuno, izuzetno racionalno svestan neozbiljnosti posla, veze, prijateljstva, čak i jebenih medjukomšijskih odnosa, ulazi u priču sa neverovatnom energijom, spreman da hoda bos po trnju da pokaže odanost, da tura ruke i druge organe u vatru, da se daje bez pogovora. Podjednako prepaljeni klinac sa 16, sa 26 i sa 86 godina u guzici. Ljudima ga često bude žao i vide ga kao žrtvu, ni ne znajući da je uvek svestan sveta oko sebe, ali živi svoju strast. Potrebna mu je emocija da ode na pišanje, a sere sa posebnim entuzijazmom. Pored ovog čudnog bića uvek osećate zastrašujuću količinu pažnje, a, opet, ne možete nikad biti načisto na čemu ste, jer ni to čudo samo ne zna na čemu je. Toliko samo sebi komplikovano i sa tolikim viškom energije, koliko god da se troši, uvek oseća prazninu koju ispunjava novim i novim strastima. U stanju je da radi 24 sata dnevno, a da opet energično ispunjava i noćnu smenu, bez kukanja i bez cenzure. Može da puši i tri pakle cigareta dnevno, i dalje je svaka koju zapali ritual, da ne kažem, da prostite, puši baš sa strašću. Nije dramaturg, sa strane biste čak rekli da je potpuno normalna osoba, sva je drama njegova u njemu samome. I koliko god da se čini da je zavistan od mene, tebe, njega, nje, od pušenja, njet more. To je samo njegov svet. Svet strasti. Toliko sulud, da je uživao i u svakoj najgoroj patnji, u težem slučaju čak i u samopovredjivanju, jer ima toliko energije da se u bilo kom drugom slučaju ne bi osećao živo.

Ja, a kad mi pridodaš i ekstrovertni introvert, shvatiš da mi sva suluda introspekcija samo otežava život.

Oprostite decaci, nisam vas volela.....
Ja toliko volim ljude sve
i razumem javu njihovu i sne...
lepe duše...
proste duše...
stvaraoce...
one sto ruše...

Imam veliko srce, to znam,
ali ne umem da ga dam
na onaj divni način zaljubljene žene
koja voli do poslednje kapi snage,
koja svojom patnjom ispija se žudno,
koja danas cveta, a već sutra vene
i oprezno oko uvek joj je budno
i u svemu tome jos uživa čudno.

Oprostite, dečaci, nisam vas volela.
Barem ne tako...
Ja pažnju pružam živahno i lako,
uživam da dajem,
uživam da vidim da oko zablista
novim nekim sjajem.

Uživam u smehu,
uživam u priči,
još uvek sam dete-
sve na igru lici...

Ali...kad odete...
odlazim i ja...
...bez bola i ljutnje...
Samo duša moja
prelazi u fazu
nove neke ćutnje.

Ne patim za vama.
S nekim drugim možda dodjem do visina.
Ali moje misli ipak sada mori
ta tužna praznina.

Jer...
Imam veliko srce, to znam,
ali ne umem da ga dam
na onaj divni način zaljubljene žene
koja voli do poslednje kapi snage,
koja svojom patnjom ispija se žudno,
koja danas cveta, a već sutra vene
i oprezno oko uvek joj je budno...

I u svemu tome još uziva!
ČUDNO!

27.9.2007. -spojih nespojivo, mislila sam da moje pesme i moje definicije nikako ne idu zajedno.

   

Brak

Specifično stanje svesti. Suprotno rasprostranjenom shavtanju braka kao ugovora, a razlike u odnosu na vezu samo u tom jednom papiru, on u stvari predstavlja specifično stanje uma i duha.
Brak se odražava na celu ličnost i na poimanje drugih ljudi o tome ko smo i šta tražimo i kako smo raspoloženi.
Osoba u braku bi trebalo da je završila sa potragom za savršenom polovinom i da svojim ponašanjem to pokazuje svojoj okolini. Osoba u braku bi trebalo da je ostvarena na ljubavnom polju i da više nema rezervi po pitanju izbora partnera.
Brak bi trebalo da se dogodi onda kada smo sigurni da smo završili potragu za nekim s kime ćemo provesti svoj život, a suštinaska razlika veze i braka da bude upravo u načinu na koji razmišljamo. U vezi još imamo svoje sumnje, brak znači da tih sumnji nema. Vezu vidimo kao prolazno stanje, a brak kao trajno.
Brak bi trebalo da označava i naše seksualno zadovoljstvo, zajedno sa emocionalnim.
Brak, konačno, označava i da smo u tom stepenu sigurni da smo pronašli osobu koja nam po svakom kriterujumu odgovara, da smo spremni da se obavežemo i zakonski.
Brak ne bi trebalo da se doživlajva kao prolazno stanje koje će nam omogućiti finansijsku ili bilo kakvu drugu dobit.
U brak ne bi trebalo da ulazimo ukoliko to ne želimo i ne osećamo kao prirodnu potrebu.
U brak ne bi trebalo da ulazimo zbog društevnih vrednovanja udatih žena kao značajnijih i kvalitetnijih od neudatih, a neoženjenih muškaraca kao baksuza i samoživih.
U brak ne bi trebalo da ulazimo da bismo imali decu.
U brak ne bismo trebali da ulazimo ukoliko ne volimo.

Ova definicija je inspirisana upravo nedostatkom primera.

   

Kupujte domaće

Marketinška mantra kojom trgovci panično pokušavaju u sek. nešto prodati. Udar na nacionalnu svest. I onda ih tu i tamo neko i posluša. Neko što hoće, neko što mora.
Kinezi tako postadoše najmnogoljudniji na Kugli jer su koristili kurtone domaće proizvodnje, Hrvatima je to čist pleonazam jer oni i ne kupuju ništa drugo osim domaćeg (od srdelice do čistog hrvatskog zraka) a u to ubrajaju i nemačke proizvode. Bosancima možeš trubiti do ujutro, tamo se zna ko šta kupuje, Srbi Made in Serbia, Hrvati Made in CRO, Bošnjaci Made in Turkiya.
Šiptari bi kupovali al nemaju šta da je domaće, možda gudro.
I tu naravno dolaze Srbi. Kod srpskih firmi ova mantra ima sasvim drugačije značenje.
Ako srpska firma krene u kampanju pod nazivom Kupujmo domaće to znači samo jedno- Glavni baja firme vodi pregovore s koznakojom stranom firmom da je ladno proda i sebe i svoje guzove obezbedi a radnike otera u pičku materinu.

Zato ako ste Srbi a hoćete da kupujete domaće i time pomognete svoju privredu, nemojte kupovati tamo gde to piše jer uskoro ta firma neće biti Made in Serbia.

   

Idealna kičma

Nesavitljiva i nepopustljiva. Otporna na tuđe udarce i uticaje. Imuna na unutrašnje, njoj suprotstavljene, podražaje, ukoliko se ikad jave.

Nositeljica (kroz život) i uspravljačica (iz blata zabluda) svoga ponosnog vlasnika, koji ne gubi bitke, ili ne priznaje poraze.

Oblikovana jednom zasvagda, uglavnom u mladosti, i to na jedini mogući i, naravno, najbolji način. Rok trajanja – doživotan, često i duže.

Dominantna, ako ne i jedina, karakterna crta bića kojeg je izbavila od zle i primitivne sudbine beskičmenjaka. Oslonac i spasilac njegov u svim pitanjima trivijalnog i egzistencijalnog, sa gvozdenim pršljenovima – kanonima, i toliko razvijenom moždinom, da je funkcija mozga („onog gore, navodno“) rudimentirala do atavizma.

Kičma koju drže ideali. Ima ih svakakvih.

   

Transcedentni optimizam

Možda jesmo u sranju do guše. Možda nemamo novca ni za kilo hleba. Možda nam računi jesu toliko visoki da nas je sramota da se pogledamo u ogledalo. Možda svet jeste jedna velika rupa bez dna koja usisava svaki pokušaj srednje klase da ode u raj. Možda svet jeste pun pedofila, nekrofila, licemerja, nepoštovanja, nepravde, silovanja, agresije. Možda ljudi jesu izgubili svaku moralnu vrednost koju su oduvek imali.
Ali, možda će moje dete biti slepo da vidi sve to. Možda će ono živeti u vremenu koje neće uzimati život iz njega svojim tempom. Možda moje dete neće morati da radi dve smene da prehrani porodicu. Možda će biti voljeno, poštovano i shvaćeno.
Možda će moje dete zaista živeti bolje od mene. Pa, hajde da zbog njega pokušam da promenim svet.

Hvala svakom Skerliću za svaki minus.
Optimizam je majka razočarenja.

   

Žene

Mršte u kuhinju!

   

Nemoj da te Nada Macura pominje u izveštaju

Šaljiva pretnja, koja se upućuje prijatelju, kao upozorenje da prestane sa aktivnošću koja vas nervira. Nada Macura je portparol beogradske Hitne Pomoći, koja svakog jutra izveštava Beograđane o broju intervencija te službe, kao i o najinteresantnijim događajima koji su doveli do potrebe za ukazivanjem pomoći.

A:”Brate, utišaj malo tu muziku, puca mi glava!”
B:”Batice, meni puca nešto drugo, što ti puca glava!”
A:” Utišaj, nemoj da te Nada Macura pominje sutra u izveštaju!”

   

Jedan knego

Merna jedinica za dlakavost, dobila je ime po bivšem hrvatskom košarkašu Andru Knegu, koji je prilikom izlaska na parket izgledao kao da je obukao džemper ispod dresa.

   

milka canic

Pametna pa ćuti

   

Nećeš ti meni dočekati krompirova cveta

Ima dumreš.

Ovo važi i za krompirovu zlaticu i njenu ekipu.

   

tihi bojkot

pojava vrlo cesta na forumima kad se pojavi novi ili neko ko smara,ogleda se u tome sto niko ne odgovara na postove doticnog,ili ga ignorisu kao da ne postoji.dovodi do trauma kod istog i konstantnog preispitivanja.

   

Siromašan sam za mnogo više

Obično se izgovara u prilikama kada vadite poslednju kintu za neku sasvim banalnu stvar. Umanjuje osećaj bede u sopstvenim očima.

Moj sin: - Imaš li neku kintu za igraonicu?
Ja (uz uzdah): - Zadnjih dvesta dinara...
Sin: - ...
Ja: - Evo, siromašna sam za mnogo više!

   

O ukusima se ne raspravlja

Odgovor gnevne domaćice, koja je greškom dva puta posolila jelo.

   

Navija za pogrešan tim

U Srbiji ta rečenica znači samo jedno:

1) Navija za Partizan
2) Navija za Zvezdu

   

Peglanje

Najbesmisleniji posao u istoriji civilizacije. Prelaziti vrelim metalom preko tkanine u cilju... Čega? Koliko čovek mora biti izmanipulisan da pristane na ovo? Mogući razlozi koje bi mogli da ubede iole inteligentno biće:
-Odeća izgleda urednije.(Ali samo dok se ne načini ikakav pokret, ne znam da li je do mene ali mi se čini da se samim procesom oblačenja odeća gužva)
-Sterilizacija odeće.(Hiljade godina civilizacije je dovelo do toga da se u nasoj beloj košulji može zadržati buva ili smrtonosna baktrija koja se može zakačiti za vašu pimplu i tamo čekati svojih pet minuta pogodnih za razmnožavanje, i hiljade godina civilizacije je dovelo do samo jednog rešenja za to: trljati košulju, svaki komad garderobe posebno, kao i svaki definisan ili nedefinisan komad tkanine vrelim metalom dok se potroši dovoljno struje za omanju farmu pilića, s tim sto novije pegle imaju fazon peglanja na paru, kojom se povećava vlažnost tkanine, a za neke bakterije je to kao da ste im uveli struju i vodu).

   

Greh njene majke

Kada ti po vrelom letnjem danu tašta popije svo pivo iz frižidera, a (šatro) zaboravi da u isti ubaci drugo.

Đubre matoro...

   

Premija na životnom loto-u

Kada ste srećni i zadovoljni iz nekog dobrog razloga mirne duše možete reći da ste dobili premiju na životnom loto-u.

Moja premija je moj sin vama poznatiji kao Brdja De Beli.

#239
+14813
106
definicija