Prijava
   

Posteri

Jedina stvar koja zadrzava posetioce na "novoj" Vukajliji.

   

erudijum 36 eksplozivni svemirski modulator

Ultimativno oružje. U crtaću sa Duškom Dugouškom onaj ludi Marsovac hteo njime da uništi Zemlju jer mu zaklanja pogled na Veneru.Svaki normalan isfrustriran čovek ga poželi par puta dnevno.

Šetaš ulicom i odjednom se ispred tebe na sred trotoara parkira crni bmw sa zatamljenim staklima i iz njega izlaze dva primata sa profilom neandertalca i dva nakvarcovana stvora sa profilom silikona i ulaze u tuc-tuc kafić-diskić. A tebi se šaka sama steže u pesnicu i pomisliš: "E, da mi je sad erudijum 36, eksplozivni svemirski modulator..."

   

Manekenke

Otprilike po dve kile komad, ko zec.

   

Starost

Period života kada baba počne da liči na dedu i obratno.

   

McDonald's

najiskorišćeniji javni wc ikada.

A: Ajdemo u mek
B: Što?
A: Moram da pišam.

   

Do prozora, duplo sedište u sredini

Najsigurnije mesto u GSP-u, jer je tu najmanja verovatnoća da će do vas dopreti penzos smarač i tražiti vam da sedne.

   

Glad

Stanje prouzrokovano petominutnim neprekidnim ucenjem.

   

Vrtić

Iako je obrazovno vaspitna ustanova, vrtić označava i najbezbrižnije doba udrastanja svakog deteta.

Odeš tamo,
odlično se provedeš,
ne dobiješ ni jednu ocenu,
osnovnu ćeš upisti 100% bez obzira na to kakav si bio u vrtiću,
ne potrošiš ni jedan dinar na užinu,
ne učiš ništa.

Sećam se da sam sedeo sa Lukom i Milanom.

Sećam se da smo se svi uvek otimali za bockalice, neku igru za koju ti je potrebna neka rupičasta bela tabla u koju ubadaš, gore pomenute, bockalice kojima praviš neke crteže, jer nije bilo bockalica za sve.

Sećam se onog metalnog voza u dvorištu.

Sećam se naše folklor grupe Čigra, i sećam se kako smo samo bili popularni tog marta, kada je zbog našeg folklora bila popunjena velika sala Pozorišta Mladih u Novom Sadu.

Sećam se da sam obožavao za užinu kukuruz u metalnoj šolji.

Sećam se da nam je svima omiljeni doručak bio:
-kakao i eurokrem.

Sećam se još gomilu stvari, i sama pomisao na njih me vraća u bezbrižno detinjstvo, sa mirisom jutarnjeg čaja od kamilice, na malim drvenim stolicama mog vrtića.

   

Slab dumeren

Vrsta vetra.

   

Jebite se, fudbaleri!

Poruka, koju bi, da smo normalni kao što nismo, preneli najvećim šminkerima među našim sportistima.

Košarkaši:

Uspesi: evropski vicešampioni, umalo i svetski. Igraju muški, ginu za svaku loptu. Bili najjači na svetu, na dobrom putu da se vrate na stare staze.

Doza poštovanja: Skoro nikakva. Došli u Kovilovo, a sačekao ih natpis "Srećno, fudbaleri!". Kasne isplate mnogim zaposlenima;

Odbojka.

Uspesi: Na svim evropskim i svetskim prvenstvima, ligama i olimpijskim igrama su u samom vrhu.

Doza poštovanja: Osrednja.

Vaterpolisti.

Uspesi: Osvojili sve što su mogli, jedini naši ekipni sportisti koji bi bez problema osvojili i vanplanetarno prvenstvo, ukoliko se otkrije da na Marsu ima vode, naravno.

Doza poštovanja: sramotna. Da bi išli na prvenstva, moraju da podižu kredite, a da bi odradili običan trening, još malo pa će morati da idu u susedne države da obave isti. Prosto moraju da mole presveto ministarstvo da im sagrade pišljivi bazen.

Fudbaleri.

Uspesi: Nikakvi. Odrade nekako mučno kvalifikacije. Kurče se kao da su uhvatili boga za onu stvar kada se plasiraju negde. A tu gde odu, bivaju napunjeni i od ovih i od onih. Nikada nisu oni krivi, već neka viša sila. Krivicu ne preuzimaju na sebe, čak ni kada ih uhvate kako puše i piju za vreme prvenstva, a ponašaju se kao da su izmislili fudbal.

Doza poštovanja: kao da su bogovi. Sagrađena im je kuća fudbala, plaćeno im je sve, od krampona preko gelova za tuširanje do svake spomenute i nespomenute premije, a zauzvrat igraju kao babe. Jednostavno, prenakurčeni fenseri koje boli uvo za naše nerviranje, jer- to je za njih samo posao.

Jebite se, fudbaleri!

   

Fotelja

Nameštaj koji je izmišljen da bi se iz njega kupovalo

- Kako ćete danas kupovati?
- Kupovaćete iz vaše fotelje

   

Muskarac sa bubuljicavim ledjima

Zenska antistres terapija.

Z: Molim te samo ovu jednu, nece te boleti.
M: Pusti me, necu.
Z: Moooolim te, zrela je. Za sekund cu.

   

Lažni, usiljeni hedonizam

Od kad je veka i ljudskog postojanja, čovek teži sreći i radosti, zadovoljstvima i uživanjima, u nameri da što više trenutaka svog kratkog života proživi lepo.

Tako su vekovima filozofi, mudraci, pesnici i učeni ljudi pokušavali da pojam sreće jasno odrede, ali pošto je ista ostala do pola definisana i samo donekle odredjena, došlo je do zaključka da je svaka sreća individualna, svako uživa na svoj način i zadovoljavaju ga i raduju stvari koje nekom drugom ne pružaju satisfakciju.

Na kraju se javio ogroman paradoks i problem : svako teži sreći i uživanju, a uživanja su sve manje pristupačna i čovečanstvo deluje sve nesrećnije. Ne samo meni - svakome.

Zato su počeli da se stvaraju odredjeni modeli po kojima bi čovek trebalo da bude srećan i zadovoljan..

Napomena : nadam se da se u daljem kontekstu reč prosečan nećete pogrešno protumačiti, ne nosi u sebi ništa zlonamerno:

- Prosečan Srbin je srećan jer ga je Bog obdario ajvarom, rakijom i svinjom koju još nije ni ispekao, nego mu je podario tu mogućnost da u njenom pečenju uživa dok pije pivo, na čemu mu je ovaj neizmerno zahvalan. Sreća je otići i na more, makar i kao paradajz - turista, jer more je ipak more. Srećan je ako je komšijina krava manja od njegove, ako je Ameriku pogodila kakva pošast, raduje se slavama, praznicima, ispraćajima i ostalim datumima gde u miru može da se naloče i umaže prste o njeno visočanstvo pečenicu. To ga toliko čini srećnim da slavi ne jednu, već dve Nove godine. Ako zajebeš nekog u kafani ili opališ nešto sa strane to je zadovoljstvo, koje će Bog već oprostiti. Kako stasavaju mlade generacije, epitet sreće ponele su i najk patike i mrštenje na splavu, a biće pravde, krenućemo i u fudbalu sve redom da gazimo.

- Prosečan Amerikanac je srećan jer je Amerikanac, a ne tamo neki Srbin, Iračanin ili ne daj Bože Rus. Ne masti se svinjom, ali od svih drugih kuća najviše voli mek, kom bi se poklonio da je u kondiciji. Istu tu svinju proždire u hamburgerima, postajući i sam nalik na istu, pomfrit i milk šejk su podrazumevani, slavi američki san, svetac mu je predsednik, ikone holivudski glumci a religija dolar.
Ponosi se demokratijom, NBA ligom i mustangom. Kurčevit, zadrigao i srećan.

- Prosečan Japanac je srećan ako mu je stan veći od 25 kvadrata. Uživa u pornićima protiv - prirodne tematike, zadovoljan je kada ga oni za koje radi potapšu po ramenu, i neizmerno mu je drago jer će njegova ekonomija vremenom da satre i kinesku i američku. Mladi Japanci, kao i dve grupe gore navedene su naložene na najk, fejsbuk, marlboro i aktuelnu mtv kulturu.

- Prosečan Jamajčanin je srećan.

- Prosečan Etiopljanin je neizmerno srećan ako je danas nešto pojeo, i ako je kiša najavljena za tri meseca.

   

Kaznjen/a si, mars napolje!

Nekad je dete, jer je napravilo neku glupost, za kaznu provodilo sate u sobi, pa je tuzno gledalo kroz prozor brojeci koseve koje je propustilo, a za neko vreme ce mali debeljuskasti decak tuzno sedeti u dvoristu, sa loptom u ruci, razmisljajuci koliko li je statusa, partija kantera i lajkova propustilo jer su ga roditelji, za kaznu, isterali napolje.

Tata: Ne mogu da verujem! Tri keca na tromesecju, pa da l’ si ti normalan!?
Sin: Popravicu, obecavam!
Tata: Kaznjen si! Idi u garazu, uzmi loptu i polazi napolje!
Sin: Ali tataaaa…
Tata: Nema ali! Smesta da izadjes napolje i odigras pet partija basketa, jasno!?

   

Kantica Eurokrema

Objekat za budjenje lažne nade.

U kantici na koju slučajno nabasate ćete možda naći kupus, pršutu, groždje, masline, kikiriki, keks, integralne grisine, leglo mrava, dedin trofejni pištolj, bratov štek kondoma, blago drevnih Maja.... Ali nikad, NIKAD nećete naći sam Eurokrem.

   

Daska na wc šolji

Predmet koji je izmislio neko ko je upao par puta.

   

Alarm pesma

Bivša omiljena pesma, omražena i tera vas na povraćanje, nekoliko dana nakon što ste je izabrali da vas budi.

Bivši prijatelj je gori nego neprijatelj.

   

Govna

Materija u koju se transformisu svi narodi sveta kada igraju protiv nase reprezentacije (nebitno koji sport).

TOOOOOO! SAVANOVICU UDRI GOVNAAAAAA!!!!!!

   

Moja fioka

Moja fioka je fioka koju ima svaki klinac. "Mama, jel ovo sada moja fioka?". Da, dobio je fioku... Tako je lepa i prazna. Stavio je unutra svoj autić. Da, to će biti garaža. Sada je stavio i čoveče ne ljuti se. Vreme prolazi... Negde među lajsnicama ze zavuklo pedeset para... onih malih žutih i debelih. Poslednje važeće pare u Srbiji. Sada nema manje od 1 dinar. Tu je i nekoliko bombona iz praistorije, mačkin zub koji je našao u dvorištu, nekoliko kamenja sa mora. Jedna praćka. Kauboj i indijanac, tenkići i topovi. Par rezača, gumica.... Kasnije se uselila prva potrošena olovka. Patentica koja se slomila. Hemijska koja se istrošila. Sveska za matematiku. Udžbenici sa rednim brojevima. Poslednji su imali broj osam. Evo ga, gel za kosu, jedan dezodorans, stari brijač. Kutija kondoma. Nekoliko diskova sa slikama koje više ne želi da gleda. Stari mobilni i punjač. Stara baterija od novog mobilnog. Indeks. Radnička knjižica, zdravstvena... Neka stoje tu, sada ne trebaju... Prsten... Tu stavlja burmu kada izlazi sa drugarima. Koverte od plata i računa... Čekove... Opet zdravstvena... Sada neka nova. Sa overom do kraja života... Bromazepan i Lasiks. Nalazi lekara, rendgen snimci. Ceo jedan život u toj mojoj fioci.

Promiče kiša... Nekoliko zbijenih crnih kišobrana gore... Nekoliko blatnjavih crnih cipela dole. Jedna lopata, mantija i gavran što se ljulja na grani.
I lica koja ispraćaju.
Plaču.
Ali greše... Fioku su ostavili kući... A tamo je sve!

   

Politikin zabavnik

Nedeljnik zbog kojeg se petkom osećam kao Arapin, jer ga mahom prelistavam od poslednje do prve strane.

?
+314
9
definicija