Prijava
   

256 igara za PC

Čuveni CD. Nekada je bio veoma popularan jer smo imali slabe mašine a ove igrice je mogao pokrenuti svaki računar jer su se na njima zapravo nalazili emulatori za konzole. U folderu G1 su bile Segine igrice, u folderu G2 Nintendove, a folder G3 je bio pun jednostavnih PC igara (DOS) od kojih mnoge nisu radile. Deca su bila oduševljena ovim diskom zato što su obično na kompu imali najviše 2-3 igre jer im memorija nije dozvoljavala više, a sa ovim CD-om su dobili 256 igara koje nisu uopšte zauzimale prostor jer su se igrale sa diska. Svaka PC radnja i svaka ulična tezga sa diskovima je imala ovaj CD koji se najviše prodavao. Isti klinac je i po nekoliko puta kupovao isti disk jer bi mu se posle nekog vremena izgrebao i pokvario od konstantnog korišćenja (tada je retko ko imao rezač). U to vreme je postalo aktuelno igranje u dvoje uz neibežno ukrštanje ruku na tastaturi.

- Imaš neku igricu da mi daš?
- Evo uzmi Doom 2 ili još bolje Duke 3D!
- Brate to će da mi zauzme minimum 50 mb, a ja imam slobodno 30.
- Jebote, još imaš onu krntiju?
- Izvini, nismo svi buržuji ko ti pa da imamo najnoviji pentiJum 3! Daj mi ono 256 igara...
- Haha, to sranje sam dao burazeru, koristi ga kao frizbi!

   

Prdara

Jedan od retkih izraza koji u trenutku može da vam pomuti idealnu sliku o ženskoj zadnjici.

- Jaoo pazi ovu, kakvu prdaru ima... strašno, jbt!
- !?

   

Navadi pa vladaj

Poslovno geslo duvanske industrije.

Kompanija Rothman's vam sa ponosom predstavlja svoj najnoviji duvanski proizvod, ovoga puta samo za one najmlađe...jer ste VI to tražili:

CIGA-LIZA™, za decu i infante!

Da, dobro ste čuli! Konačno i vaši klinci i klinceze mogu da vam se priključe u uživanju u jedinstvenoj Rothman's aromi i ukusu: ujutru, popodne, uveče, na otvorenom, u zatvorenom, posle ručka, pre večere, bilo kada i bilo gde! CIGA-LIZA™ pruža verodostojan osećaj konzumiranja pravih Rothman's cigareta ali kroz bezbedno lizanje molekula duvana i nikotina sa lizalice! I to u tri pod-ukusa: jagoda, coca-cola i pizza! Ne morate da brinete da li će vaše dete umeti da zapali cigaretu, otrese pepeo ili ugasi pikavac. Samo je dovoljno da povuče zaštitni celofan i zabava može da počne!

Za vaše novorođene tu je i specijalna Rothman's CIGA-CUCLA™ sa esencijom maka, za brži i lakši san.

I to nije sve! Kompanija Rothman's sa zadovoljstvom objavljuje specijalnu akciju u saradnji sa McDonalds korporacijom - u periodu od 31.1 do 31.3, uz svaki kupljeni HappyMeal vaš potomak dobija i CIGA-LIZA™ promotivni paket sa 3 lizalice i priveskom u obliku mrtvačke glave!

Jer Rothman's voli celu vašu porodicu!

   

Vadi rukom naftu iz bušotine

Izraz kojim se na slikovit način opisuje vrlo teška finansijska situacija u kojoj se određena osoba nalazi. U govnima do guše. Zaglibio preduboko.

- Brale, da nemaš jedno pet glava na zajam?
- Uh, slabo. Al' baš sam krenuo kod druga Mocarta, malo da se igramo. Taman možemo zajedno, možda nešto i zaradimo?!
- Joj, pusti me toga. Možeš misliti koliko sam zakopan kad sam od tazbine tražio pare, i budala odem na rulet i tako... Ne kažu za džabe, nije majka klela sina što se kockao nego što se vadio. Ja sam ti drugar već u jami. Ja dalje od ovog ne mogu. Još samo neko da me zakopa, ako ne, kako sam krenuo i to ću sam da uradim.
- Baš teška priča. Ti možeš rukom naftu da vadiš.
- Da, da, crno mi se piše.
. . . . . . . . . . . . . . . . .
- Tata, mama, odlučio sam. Oću da idem u Beograd da studiram.
- Ali sine, znaš u kakvoj smo situaciji, nemamo ni za 'leba. Ko će zemlju da obrađuje? Ja sam to ne mogu, znaš i sam. Bio bi to veliki udarac na kućni budžet a već sam u dubokim dugovima.
- Ne lupaj Milovane, snaći ćemo se. Joj ljubi ga majka tako pametnog. Pa imaćemo konačno nekog obrazovanog u familiji.
- Ma daj bre, šta će mu škola?! Bez veze se nikad zaposliti. Em gubi vreme, nama troši pare a na kraju će se opet vratiti ovamo. A ček, a koji fakultet?
- Rudarsko-geološki.
- Eto, vidiš li Rado, ja i bez te njegove diplome pa vidi me sad. Vadim rukom naftu iz bušotine.

   

Ali neću zbog dece

I od kurve, postade svetica. Fora starija od najstarijeg zanata. Seci tamo gde je najtanje. Jer za više od toga, nemaš ni pameti, ni reči.

- Pa dobro, i ti si njega varala kad god smo izlazile skoro.. posle smo te pokrivale da si bila sa nama
- SRAM GA BILO TAKO NEŠTO DA MI URADI SUTRA BIH OTIŠLA DA SE RAZVEDEM ALI NEĆU ZBOG DECE!!!

   

Strateški orijentisan timski igrač

Spreman za da radi prekovremeno za miminalac

- Dobar dan. Javljam se po oglasu. Tražite nove radnike iz oblasti bezbednosti. Ovde piše da tražite ljude i sa srednjom, i sa visokom stručnom spremom. Ja sam diplomirao na Fakultetu bezbednosti, ali ne razumem, šta Vi zapravo tražite?
- Mi se vodimo parolom da uvek ima posla, ko hoće da radi i uvek smo otvoreni za nove ljude. Zato je nama potreban strateški orijentisan timski igrač koji je komunikativan, ekstrovertan, otporan na stres, koji poštuje autoritete, razmišlja van kutije i koji je kao takav spreman da uzme učešće u stvaranju sinergije u jednom agilnom kreativnom okruženju. Takva osoba nam je potrebna na mestu operativca u sektoru bezbednosti naše kompanije.
- Mislite, potreban Vam je portir?
- Pa to.
- A plata, penziono, socijalno?
- Pa znate, morali biste prvo da prođete probni rad od tri meseca, da vidimo da li ćete se uklopiti u naš tim, pa ako zadovoljite, onda ćemo se dogovoriti za platu, da vidimo da li će Vam odgovarati suma koju možemo da Vam ponudimo.
- Aha... Videću pa ću Vam se javiti.

   

Udomitelj

Lik koji smuva ili oženi ribu koja je:
a) ko seoski bicikl, svako se bar malo provozao
b) zaljubljena u nekog drugog koga nije mogla da ima/zadrži

Njemu odgovara obično jer je inače paćenik, ovako bar može da jebe (iako ona zamišlja bivšeg za to vreme), a njoj obično odgovara jer joj njegovo veličanje nje, i ponižavanje sebe imponuje i hrani ego. Neretko ćete čuti i poznatu izjavu "on me tretira onako kako zaslužujem", koja pri izgovoru sadrži istu količinu entuzijazma kao i izjavljivanje saučešća.

Takođe, ovakav odnos je neretko propraćen gomilom srca i izliva ljubavi po društvenim mrežama, iako im zajedničke slike više liče na talačku situaciju nego na zaljubljeni par.

- Jesi video što Milica počela da kači slike sa nekim buzdovanom, a do juče sekla vene za Peđom?
- Ma našla nekog udomitelja samo da tera Peđi kontru, i dalje kači Balaševićeve citate, ništa se tu nije promenilo...

   

Imam ti ja čoveka za to

Elegantni zaobilazak tržišta u mikroekonomskom spajanju ponude i potražnje.

   

Goran Vesić

Nešto što bi moglo da stane apsolutno bile gde i popuni bilo šta, a opet potpuno je bezvredno zbog slinolikog sastava koji poseduje.

Najvećim delom se sastoji od slina, a pored slina u sastav toga ulazi i guma, žuč, lepak, zgažena žvaka, prašina, želatin i blato. Može sadržati i govno u tragovima.

Iako je u pitanju živo biće, nema znakova inteligencije, mada ume da iskazuje određeni instikt za preživljavanjem, tako što menja staništa, ali i to ne radi na inteigentan način, nego očigledno i vidljivo golim okom, mada svakako mu uspeva, zbog regiona u kom to radi i koji ne napušta.

Organizam je poznat po tome da isisava svakog domaćina do maksimuma, lagano mu se uvlačeći u bulju, koja je generalno njegovo prirodno stanište, a iz bulje svog domaćina osipa neku iritantnu mlaku bljuvotinu po onima za koje smatra da su rivali njegovoj domaćinskoj guzici.

Kada dođe momenat da promeni sredinu u kojoj obitava, vrlo brzo prelazi u bulju novog domaćina, onog na koga je bljuckao iz bulje prethodnog domaćina, pa nastavlja da se bavi isisavanjem svega vrednog, što mu je primarna funkcija.

Nauka i dalje nije utvrdila zbog čega izuzetno uživa u novogodišnjim rasvetama, mada pretpostavlja se da je kao mala mrlja sline često maltretiran baš uoći novogodišnjih i božićnih praznika, pa sada pokušava tako da se oslobodi trauma.

- Gospodine Đilas, najzad ste na izborima pobedili "Onoga čije prezime ne smemo spominjati ukoliko spominjemo i reč peder u narednih 7 minuta". Kakav je osećaj?
- Osećaj je predivan. Iako smo ustvari mi svi drugari, tako da neće biti revanšizma, želim samo da istaknem......PLOK......AU! OP OP!......KHM....
- Gospodine Đilas da li ste dobro?
- Da, da jesam. Samo sam osetio nešto kao....kao da mi je nešto....ušlo u dupe da prostite...da, da....sećam se.....Vesić....Goran Vesić.
- Gospodine Đilas, da li ste dobro?
- Odlično sam. Ne mogu više ja da pričam umesto mene će pričati moja guzica.
- Gospodine Đilas!?
- PLJUC PLJUC....prethodna vlast....BLJUV PLJUC....

   

Ostaće ih ko Obrenovića

Izraz nastao nakon majskog prevrata, kada je učinjeno sve, kako bi se mogućnost povratka bivše vladarske porodice sveo na minimum, eliminišući sve krvne srodnike.

- Gde su kolači?
- Evo ih.
- Pojeo si celu tepsiju?! Da li normalan si ti?!
- Pa nisam celu, ima još.
- Da, ima ih ko Obrenovića.
- Mislim da ih ipak ima više.
- Oćeš ti dijabetes da dobiješ?! Dvesta kila imaš!

---------------------------------------------------------------------------------
- Pokušao sam da organizujem 5 godina mature.
- I? Kad je?
- Neće da bude. Nema ko da dođe.
- Kako brate?
- Pa svi na radu u Nemačkama...
- Znači ipak se ostavruje proročanstvo svi srbi ispod jedne šljive.
- Ne znam kako se možeš i sa tim sprdati.
- Uh ko mi kaže. Si ti ono crkavo od smeha, kad ti je deda pokušao da organizuje 50 godina mature, pa zaključio da ih ostalo ko Obrenovića?
- Jao da, te su se godine njih troje sastali na groblju...

   

Spunje čiki danke

Uzvik vlaškog gastarbajtera koji se upravo vratio iz Beča u rodni Negotin i sa svojim sinom ušetao u lokalnu prodavnicu. Prodavac je klincu pružio čokoladicu, a otac kao i svaki brižni roditelj koji vodi računa o vaspitanju svoje dece uputio je svom sinu ovu eduktivnu rečenicu koja se sastoji iz tri reči, sve tri iz različitih jezika: Spunje (na vlaškom - kaži), čiki (na srpskom, i inače znači čiki) i danke (na austrijskom, odnosno nemačkom - hvala). Dakle, spunje+čiki+danke = kaži čiki hvala!

Ova rečenica, kao i ceo događaj ušli su u legendu i prepričavaju se širom Timočke i negotinske krajine.

   

Kamen međaš

Samokotrljajuće kamenje u Srbiji. Za razliku od Doline smrti, gde je nakon sto godina rešena misterija kotrljajućih kamenja, samokotrljajući kamen međaš je još uvek nerešena misterija u Srbiji.

- Komšo, meni se čini da je ovaj međaš bio minimum metar u tvom!
- Niko ga nije pipnuo, svega mi.
- Vrati kamen gde mu je mesto, komšo, da ne pravimo Dolinu smrti u sred Šumadije!

   

Moka Kafa

Vrsta pića koje se služi po kafeterijama, pravi se tako što na običan kapućino dodate 100 dinara.

   

Dagerotipija

Stari oblik fotografije.

- Hajde, spakovali smo se, nema gde igla da padne!
- Čekaj samo da ponesem ovo. Stari ćaletov Zenit fotoaparat, pravi raritet, šta kažeš?
- Šta ćeš s tim, dagerotipije da praviš na moru jel?
- Umetnost, brate, umetničke fotografije...
- Dobro, Đenka, ajd polazi.

   

Ništa od novog ničega

K'o što svinja odbija da jede da bi smršala, tako i čovek hrani nadu da bi se razočarao. Sad sam lupio, jebiga, ali to je ta neka nelogičnost iza naslovnog izraza, tog sarkastičnog komenatara na nasumičnu društvenu pojavu koja već odavno tapka u svom razočaravajućem mestu, bez ikakve naznake da će odatle skoro da se mrdne.

• Policija prikuplja nove dokaze u slučaju ubistva pevačice/advokata/Đoke iz trafike, očekuje se skoro hapšenje osumnjičenih...
Krstajić objavio spisak reprezentativaca za mečeve kvalifikacija, Rukavina predvodi odbranu...
• Evropska Unija pozitivno gleda na nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, Mogerini: "Očekujem ekspresan ulazak Sirije u EU...ovaj, Srbije, hehe."
• Kaizen najavio promene na sajtu vukajlija.com: "Posteri su naša ružna prošlost."...

   

Apanaža

Prihod kojim se obezbeđuje egzistencija aristokratama za čijim radom nikad nije postojala potreba. Dodeljuje se, obično, rođacima vladara (kralja, cara, despota) jer je njihova jedina uloga u životu da postoje kao bekap verzija krunisanog ili krunisane, pa da se ne bi mnogo mučili stvarnim radom. Kao penzija samo bez potrebe za stažom.
Postoji i realna mogućnost da im se taj novac daje da ne bi svojom nesposobnošću proisteklom iz vekovne degeneracije rođačkih brakova upropastili neko važno preduzeće, ali to je samo žuč nezadovoljnih pripadnika plebsa koji im zavide na plavoj krvi.

- Ćale, daj mi neku firmicu da radim, dosadno mi je.
- Šta će ti, imaš od mene mesečnu apanažu, nisi ti za posao.
- Kako nisam, pa imam doktorat bre! Čika Mića rekao da sam najbolji u klasi!
- Od te klase bi i Pevac Sofronije bio bolji, ne može firma, pokvarićeš.
- Daj bar neku nekretninu onda, zajebava me pola splava da sam još na džeparcu...
- O suncetikalajisano! Na, uzmi neki fudbalski klub i ne smaraj me više!

   

Šta ga miluješ!

Okidač za pogibiju. Motornim vozilom. Potencijalno čekirana karta za Nebesa.

Rečenicu iz naslova izgovara suvozač, inače nabusiti gospodin koji voli brzu vožnju i prosto ne može podneti da gleda nekog kako kilavi za volanom. On zna kako treba, on je u fazonu "Daj, bogocu, da ti pokaže kako se pretiče "Knjaz Milošev" šleper preko duple pune. Nagazi tu papučicu za gas, šta si se stis'o". More, marš u kurac!

- Sine, ne voziš fijaker, jebote!
- Opustite se, čika Žile, volim opreznu vožnju. To me smiruje. A i ćale mi uvek govorio kako treba da se poštuju ograničenja.
- Pusti ti to smirivanje. Znaš kad ćemo stići u Mladenovac? Nikad! Šta ga miluješ, koji moj! Teraj, bre!
- Da teram?
- Teeeeraj!

Kurir: Ž.N. (43) i D.J. (21), obojica iz Bukovika, izgubili život u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Aranđelovac - Mladenovac.

   

Kinesko mučenje vodom

Prema nekoj urbanoj legendi, vrsta mučenja koje cilja na psihu. Izvodi se tako što se žrtva potpuno imobiliše, dobro uveže da ne može ni da mrdne i postavi se jedan sud sa vodom iz koje kaplje pravo na glavu onoga ko se mukama podvrgava. Najbitnije je da kaplje potpuno istim ritmom, ravnomerno i nepromenjivo sve vreme, da mučenik tačno uhvati ritam i da zna kad koja kap dolazi.
Priča se da je efekat tog jednog te istog ritma kojim se lagano u glavu čuka poražavajuć, da ljudi od toga lude toliko da i najkrupniji i najjači čovek plače kao malo dete i moli za milost. Samo je pitanje vremena ko može koliko da izdrži. Ali mučitelju nije ni bitno; on lepo postavi aparaturu i žrtvu i može da ide da pozavršava druge poslove. Samo povremeno obiđe i, ako vidi da još nije urodilo plodom, dolije novu količinu vode u sud i slobodan je. Lepo, čisto, bez da se zamuči i isprlja ruke, a efikasno.

- E, ovaj spot znam! Sa'ću da pojačam! Slušaj! Zar nije dobra stvar?
- Lepo si rekla, stvar. Jer, pesma nije.
- Uf, ajde što si mrgud, nego si još i staromodan! Baš ekstra zvuči!
- Ženo, svaki dan, ceo dan puštaš to. Osećam se kao da izvodiš kinesko vodeno mučenje: tačno znam, isti debilni ritam, ono kok-kok, jedna debilna te ista melodijica koja ide u krug beskrajno i jedna rečenica kukumavčećim glasom u krug...
- E, znaš šta...
- Ne, znaš ti šta! Izdržao sam dva, ovo je treći dan, dosta je! Razbiću ili TV ili tebe ako ne prestane, bre!
- Iju, šta ti bi?!

   

Od lepog života

Pritisak skače kao Dragutin Topić u najboljim danica, šećer od najgorče kafe napravi šerbet, srčka ponekad zaigra "Užičko kolce" u vorp brzini, a bešika ponekad ima slobodnu volju kao u Metuzalema.

Čitav život radio, jeo mas' i 'leba, glodao gole kosti... Nije, dete, muka moja od bilo čega drugog, nego od lepog života!

   

Nekropostovanje

Kada se upišeš u bakin leksikon koji si iskopao iz škrinje na tavanu.

ime i prezime:
1.Milostiva Hadžimarković
2.Golub Tufegdžić
3.Moša Marjanović
4.Gebels, Jozef
5.Teodosija Jadranić-Dalnatinski
6.Nenad Antić

den roždenija:
1.23.jun letnja Gospodnjeg 1904.
2.16.6.1905.
3.13.9.1908.
4.29.10.1897.
5.12.4.1907.
6.11.04.1990.

hobi:
1.epika na salvetama
2.klis
3.šutanje masnih krpenjača
4.drukanje Roma kod profesorah
5.sablažnjavanje
6. dota, LoL, nekropostovanje, troll

#222
+15420
654
definicija