Prijava
   

Maramica

Jedina stvar koja povezuje porniće i romantične, srceparajuće, hepi-end, liv-hepili-ever-after, holivudske igrane bajke.

U oba slučaja vrlo zatreba!

   

Srodna duša

Žena za sva vremena. Žena koja pati kad i ti, smeje se tvojim glupim forama, gleda fudbal i navija iako joj baš i nije do toga... Ljubav tvog života.
Ali njena glavna osobina, ono zbog čega je baš ONA tvoja srodna duša, je to što tako dobro puši da uvlači čaršav kroz bulju.

   

.,.

Spuštena pišica sa mudašcima.

Plusići će moju pišu načiniti ovakvom: .!.

   

Pripadnost i podele

Jer, pazi, nije dovoljno što si stanovnik Sveta, Evropljanin i Srbin. Neeee. Ti moraš biti i Podrinjac, Šumadinac, Banaćanin, Zlatiborac. Nećeš propustiti priliku da ponosno istakneš svoj grad (ili ako živiš na selu, najbližu varoš, ipak je glupo da kažeš da si sa sela, zar ne). Ali tvoj grad ima naselja, prokleto bilo! Pa naravno da ćeš naglasiti da si Dorćolac, iz Blokova ili sa Voždovca. Ako si toliki baksuz da ti je naselje veliko, onda moraš da preziciraš da si sa Bulbuldera, kod Vuka i slično.
Da, ali to nije sve. Ti takođe moraš da navijaš za neki klub, da slušaš određeni muzički pravac (da, znam, alternativni, ko još sluša mejnstrim?), da imaš specifične seksualne afinitete, da preferiraš određene serije i filmove, vrstu droge, alkohola i književnosti. Pa verska i politička pripadnost je pod moranje, zbog toga se i ratovi vode. Rusofil ili prozapadnjak? Eksplorer ili Fajerfoks? Intel ili AMD? Koka-kola ili Pepsi? Prasetina ili jagnjetina? BMV ili Mercedes? Kukuruz ili pšenica? Kafić ili kafana? Majkorsoft ili Epl? Kruška ili jabuka?Ajvar ili kiseo kupus? Mekdonalds ili domaći roštilj? Definicije ili posteri? Pa nije ti lako, razumem te. I dobro je imati stav, ali...

Sad, kad si se odlučio i zapisao (ko će to sve da popamti) šta si i za koga si, red je da počneš da ispunjavaš svoju svetu dužnost građanina Srbije: da veličaš svoj izbor i da se svim silama boriš protiv onih koji su se (voljno ili nevoljno) opredelili drukčije. I nećeš birati sredstva da ih uvrediš, poniziš i poraziš. Ako pobednika uopšte ima. Jer, o ukusima, kod nas, i te kako vredi raspravljati. Pa to nam je duševna hrana, samo to i radimo, u nedostatku svog posla koji bi trebalo da gledamo. Otuda nesloga, nervoza, neraspoloženje, apatija, bahatost, nesreće.

Live and let live, bre.

Crna hronika u svim dnevnim novinama.

   

Od kolevke pa do groba - najlepše je đačko doba!

Poruka deci da se u životu i nemaju bog zna čemu nadati.

   

Vidi Balaševića

Prvo što uzivkneš kada pogledaš u VC šolju nakon izvršene velike nužde.

   

Samoproklamovani intelektualac

On je u pravu. On je tako u pravu. Njegove misli sežu daleko. Posebno od nas, malograđanštine. On ima svoj stil i ne priznaje ništa drugo. Njega boli uvo za kulturu, on je ne priznaje. Ima dvadeset godina i upio je ono malo znanja što svet ima da ponudi i sad se svađa. Svađa se sa nama koji ne znamo ništa. Svađa se sa sobom. I dalje je u pravu.

   

Milutin Metoda

Brzo i pragmatično odrađivanje nečega, bez obzira na moguće negativne posledice ili smetnje u izvršenju. Ime dobila po kralju Stefanu Urošu II Milutinu Nemanjići (u narodu poznatom kao, jelte, kralj Milutin), koji je bio prvi zastupnik ove metode, podigavši četrdeset crkava od Dalmacije do Jerusalima, trsivši pet žena, pustivši muda toliko da je jedini u Evropi pobedio tatarsku hordu kana Nogaja, oslepevši sina koji se kurčio da mu uzme tron. Verovatno veći baja i od cara Dušana.

(Zamak Nemanjića u Nerodimlju, Leta Gospodnjeg cuie (iliti po današnjem računanju 1315))
Gospodar Boleslav ulazi na kapiju.
Boleslav: Di ga je Milutin?
Čuvar: Eno ga gore, opet je upao u neki trip da gradi manastir.
Boleslav ulazi u svečanu salu.
Milutin: ... i tako ti kažem, oću da mi sagradiš brod crkve od slonovače i zlata, a baci i malo rubina, nemoj da štediš da ne prođeš ko majstor Đurđije na tavče.
Arhitekta: Razumem ja gospodaru, ali ne možemo ovde da turimo slonovaču, ima padne crkva sa stene pravo u more.
Milutin: Onda raznesi stenu.
Arhitekta: Ali gospodaru, ta stena ima četres iljada stopa, kako da je raznesem?
Milutin: Otkud ja znam, ti si taj arkitekta ili kako se već sad to moderno kaže, ti bi to trebao da znaš, koj smo te kurac slali kod Jonisa u Smirnu, da viriš mladim Grkinjama pod suknje i piješ vino, pizda li ti materina? E de si Boleslave, kućo, nema te 100 godina, nešto si mi oslabio, šta je, nema više divljači kod tebe dole u Makedoniji, a?
Boleslav: Ma nešto slabo ove godine, moram da se zadovoljim običnim prasećim i ponekim fazanom, nego nisam zato došao...
Milutin: OOOOJ HREEELJLJAAAAAAAA!
Hrelja: Izvolite, Vaše Veličanstvo.
Milutin: Slušaj 'vako. Ima d'odeš gore do Raške, i vikneš vojvodi Momčilu da nalovi četres iljada srndaća i tries iljada jelena za mog druga Boleslava. On će verovatno da se nećka, u fazonu "nemam toliko", ali da mu kažeš da će da mu u suprotnom dođe Milutin, pa ima da najebe gore nego onomad kad mu je tašta sručila istopljeno zlato na noge kad ju je nazvao debelom Mađaricom. Jasno?
Hrelja: Jasno, Vaše Veličanstvo.
Milutin: E vidiš Boleslave, nešto sam naumio da sagradim još jedno 20 crkava, pa da pređem polako da gradim zidove, reče mi Nebojša kad je bio dole u Carigradu da su došli neki što jedu kerove, kako ono reče da se zovu....Šinezi, Minezi, neki takav zonfić, pa da su oni bili nekad davno u tripu da se pregrade on Mongola, te su izgradili zid duž cele granice, te sam ja mislio kad mi osvojimo Carigrad, Rim i Jerusalim, biće nam dosta, onda ćemo da se i mi ogradimo, al' da bude po jedan zlatni toranj na svakih 200 stopa.
Boleslav: Da ne bude malo mnogo to, a?
Milutin: Ma dobro, može i na 210 stopa.
Ulazi čelnik Joakim.
Joakim: Presvetli gospodaru, hteo sam da ti javim da se vaši sinovi Stefan i Konstantin opet takmiče ko će da poseče više vizantijskih vojskovođa, iako ste im vi to izričito zabranili.
Milutin: I ko vodi?
Joakim: ...Pa ja mislim Stefan, bar je vodio trinaest razlike, sad je negde prošlo poluvreme.
Milutin: Ma pusti ih, nek se igraju deca. Nego ja imam jedan zadatak za tebe.
Joakim: Recite, kralju.
Milutin: Juče sam primetio da mi je Džeki nešto nervozan, izgleda da ga onaj Josif nije hranio dovoljno, pa sam ga preventivno obesio za noge na Zvečansku tvrđavu. Elem, pošto izgleda da magacin nema dovoljno hrane, moraćemo opet da idemo po zalihe.
Joakim: Je l' opet Tatare, gospodaru?
Milutin: Njih ćemo, mada mi je onaj prethodni kontingent izgledao kao neukusan za Džekija. Ako opet ne budu valjali, preći ćemo na Mađare, reko mi veterinar da oni imaju više proteina. Imaš tri dana da mi dovedeš jedno 200-300 Tatara, ali dobre da mi izabereš.
Joakim: Bojim se da nećemo stići da ih izaberemo baš za tri dana...
Milutin: Dva dana.
Joakim: Ali...
Milutin: Dan i po i idete sa drvenim sabljama.
Joakim: Razumem, gospodaru.
Milutin: I nemoj više da me nerviraš, ima da prođeš kao Vujica vojvoda sledeći put.
Joakim: A kako je on prošao, gospodaru?
Boleslav: Jesi primetio kako ćopa na levu nogu?
Joakim: Da
Boleslav: E pa to mu je iz detinjstva, kad je mazno dijamantski kliker Milutinu.
Milutin: Dobar je čovek, ali dijamantski kliker je dijamantski kliker.
Joakim odlazi.
Milutin: Nego, što si ti beše Boleslave uopšte dolazio?
Boleslav: Pa danas vam je svadba, kralju?
Milutin: Svadba!?
Boleslav: Pa da, jel se sećate da vas je mađarski kralj molio onomad kad ste ga uvatili za gušu da ga ne udavite u Tisi, već vam je dao onu svoju sestru za ženu.
Milutin: Au, pa ja se toga ne sećam. Moram da batalim medovinu, izgleda da mi je neko stalno truje, valjda su zato danas umrli ona trojica što sve probaju pre mene, a i ja osećam neku gorušicu ceo dan.
Boleslav: Biće da je tako, nego šta ćemo za ovu svadbu.
Milutin: A jel bar neka pička?
Boleslav: Pa nije da nije, kažu da ga je pola mađarskih grofova bacalo svakog dana misleći na nju u poljskim veceima.
Milutin: Pa dobro, poslužiće koji dan.

   

Jarac živodarac

Fredi Kruger srpskih narodnih pripovedaka, strah i trepet svakog deteta.

Ja sam jarac živodarac
živ klan nedoklan
živ pečen nedopečen
zubi su mi kao kolac
pregrišću te kao konac!

   

Ok

Odgovor na patetični SMS od 3 strane.

   

Istih stopa

Odma, istog trena da si došao. Uglavnom se koristi kao naredba.

E, kevo šta je ?

-GDE SI? Zovem već pola sata ne javljaš se ?? Dolazi kući, istih stopa !

   

October fest

Festival koji nastaje na fakultetima za vreme oktobarskog ispitnog roka gde se vija uslov, budžet i štatijaznam.

- Ideš ove godine na Oktober fest?
- Naravno batice, nisam ga propustio od kad sam kren'o na faks.

   

Je l' voliš ti mačke?

Pitanje koje se postavlja djevojci koja je jako nepristupačna (ili ružna) i za koju se smatra da će ostati sama cijelog života.

A: E, Milena, je l' voliš ti mačke?
B: Volim, što?
A: Ma, ništa, super onda, fino ćete se slagati u budućnosti...

   

Devojke, kako se vi jebete u poslednje vreme?

Retoričko pitanje kojim se prekida silazna putanja konverzacije. Sprečavanje nastupajuće čamotinje za stolom. Preokret koji može da dovede do iznenađujućih rezultata.

(Dve cave u kafeu i ti sa druge strane stola. Nije ti jasno otkud kombinacija, ali sad šta je-tu je. Kelneri zveckaju čašama. Radio tandrlja iz zvučnika)
Plava cava: ... ali nisam mogla da je navučem, bila mi je tesna, jao, puče mi srčka, lepa majica, ali tesna ko đavo, pitam onu devojku "Pa jekl imaš veći broj", ona kaže 'Nemam", e, kad nisam pukla tamo na licu mesta...
Crna cava: Jeste, u 'Ušću" nemaju mnogo brojeva, samo po dva tri komada, ne vredi ti kad imaš malo bujnije, jel tako, poprsje, i ja sam pre nedelju dana tražila...
Ti, smoren: Jelte, devojke, a kako se vi jebete u poslednje vreme?
(Muk. Crna cava obori pogled u čašu. Plava te gleda)
Plava cava: Paa... ja sam nedavno raskinula sa dečkom... ali... hmm... ima jedan muškarac tu, koji me posećuje... i baš je navratio u grad, i svratio do mene (...) (posle nekoliko minuta)... i ja kažem ajde da probam s boka, okrenem mu se, on nastavi da me tuče odatle... al opet ništa, i tako... (Prene se iz zanosa): Uh, al sam nešto vruća dole... moram do WC-a!, kaže i otperja žurnim korakom iza paravana.
(Crna cava ćuti i gleda u čašu).
Ti, malo življim glasom: Odoh i ja da napudram nos...

   

U slučaju havarije razbiti staklo

Životni moto pijanica po kafanama. Čim nastane havarija lome čaše.

   

Ja sam drkao još za vreme dial-up-a

Izdrk u pravcu novopečenog net jebača, objašnjenje da može da se tera u pizdu materinu sa svim svojim tjubovima i govnima. Lako je danas naći dobru pornografiju ali pre 6-7 godina to je bila đavolja rabota.

Ko, ti? Tiiii jebač? Ovo danas je kurac, preko dial-up-a je trebalo znati drkati.

   

Jedan sekund planete zemlje

Baš ovaj sekund. Ne taj, taj je bio. E jebiga nije ni taj..Čekaj - ovaj! Kao i svaki sledeći, ali to je već budućnost. Nas zanima ovaj sekund jer on je najstvarniji, najpostojaniji i on je jedini siguran. Čudan je ovaj jedan sekund, naizgled tako mali i beznačajan a opet tako sadržajan - osim ako upravo ovog sekunda čitaš baš ovaj tekst, tada tvoj sekund ne doprinosi naročito raznolikosti dogadjaja ovog velikog pljosnatog entiteta čiji smo i mi delom sadržaj i živalj.

Baš ovog sekunda, tamo negde rodilo se jedno dete, udahnulo i progledalo, i jedan novi život je počeo. Možda ti to ne predstavlja ništa značajno, ali isto tako, jednom, negde, počeo je i tvoj. Dok si to pročitao jedan se već završio, ostali smo bez jednog čoveka. Jedan upravo dobija sidu i on to ne zna, a ne možemo ga ni upozoriti. Nekoliko ljudi sklapa jedan ferari, nekoliko njih se pak bore za nečiji život. Jednom momku upravo sada sinula je značajna ideja koja će uticati i na moj i na tvoj život. Jedan vojnik uplašeno se moli da ga metak ne pogodi i usmrti. Jedna žena je upravo rezervisala kartu za avion koji će se srušiti. Jednog nesrećnika sa nožem u trbuhu dva razbojnika su baš ovog sekunda opljačkala i sada beže kroz mračnu ulicu. Jedna devojka je upravo pristala da se uda za jednog momka, i to je značajno jer će njihova deca imati decu koja će nečijoj deci biti dobri muževi i žene, prijatelji i drugovi. Ovog sekunda planira se jedan atentat, jednu ženu siluju, jedan čovek tuče ženu, jedan momak je prdnuo u društvu, jedno dete strahuje da će dobiti keca na pismenom. Ovog sekunda on i ona su se sreli.

Sve to za jedan sekund. A šta se tebi za ovih 120 sekundi dogodilo?

   

Daska za peglanje

Daska na WC šolji na koju vam je često naslonjena glava dok povraćate...

   

Hobotnica

Životinja koja bi zbrku kablova iza radnog stola shvatila kao vrhunsku pornografiju.

   

Balkan

Mesto gde su Rimljani tukli Avare, da bi potom Avari i Sloveni tukli njih, a onda Sloveni tukli Kelte i Avare, te potom bili tučeni od strane Turaka i Ugara, koji su se tukli i međusobno, da bi na kraju Turci bili potučeni, a Slovenima ostalo da se tuku s Ugarima, potpomognutim Austrijancima, koje su potpomogli Nemci, kojima nije bilo dovoljno da se jednom tuku, nego su došli po još, da bi, na kraju, kad nije bilo više nikog s kime bi se tukli, Sloveni počeli da se tuku međusobno.

#714
+4085
39
definicija