Prijava · Registracija
83 : 13
16 em plus     16 em minus
84 : 13
83 : 14

Šest minuta

Vremenski period trajanja života svih nas.

Celog života čekaš svojih pet minuta, a okonča se minutom ćutanja.

96 : 19
16 em plus     16 em minus
97 : 19
96 : 20

Nitro

Tri, četiri koraka naglog ubrzanja, nakon što ih štipneš za dupe.

- Ju, šefe! Hihihi.

98 : 10
16 em plus     16 em minus
99 : 10
98 : 11

Šta smo se dogovorili?

Retoričko pitanje upućeno ukipljenom detetu. Koje je upravo obrstilo muškatlu u gostima. Ili prosulo sok od maline na tetkin heklan stolnjak, konac jaka petnaeskinja. Ili traži peto parče čokoladne torte, od kojeg preti kombo useravanje.

Podsećanje koje u bebećoj glavi izaziva slike helijumskih balona, zelenog flomastera, odskačućeg Tinki-Vinkija i Miroslava Ilića u kaubojkama, ali ne i toga što je "dogovoreno". Jer za dogovore zabole i resorno ministarstvo, a kamoli četvorogodišnjaka kojem je uspeh ako se seti da ne proguta kinder-žumance.

No, važno je da savesni roditelj ispadne autoritet i da se vidi da se potrudio i "komunicirao" kod kuće, pa nema veze. Bitno je odigrati "dil" tačku.

- Znači idemo sada u banku, ali nemoj da gađaš tetu flajerima, da piškiš u hidrant i diraš uniformisanom čiki pištolj kao ono pre, važi? Dogovoreno??
- Jej.

790 : 72
16 em plus     16 em minus
791 : 72
790 : 73

Dvojka

Sekundarna rupa, analac, rč. Tu gde jebe srećniji pornićar, jer je ovaj drugi crnac zauzeo prvi slot, odnosno čkupi. Takođe, nešto o čemu ti ovde možeš samo da sanjaš, jer ti je riba domaća, konzervativna kurvetina, koja ti daje da je klesaš samo u cupi, te se izvrne ko krava i odapinje neke bagovite zvuke, ko help opcija na vindovs pasijansu kad ujebeš kolonu. Onda ti lepo spas pronađeš u zemlji kidnapera, orgija i sambe, jer se mlade, preplanule katolkinje vole sevati u dvojku ne bi li očuvale pičiju membranu.

DŽondžo brate, dobra ti ova kuma, frknuo bih joj ga u dvojku.

115 : 9
16 em plus     16 em minus
116 : 9
115 : 10

Štek profesora fizičkog

Tajna odaja koja postoji u svakoj školi, negde blizu fiskulturne sale, ali dobro sakrivena, kao ona vratanca iza kojih su se krili kralj Aleksandar i kraljica Draga.
Čega sve u toj ostavi nema: lopti, lopti, lopti, rakije, rakije, rakije: jedne pljoske ugrađene u loptu tako spretno da se može piti iz ventila samo malo posišeš loptu, onda: hoklica na rasklapanje, džezva okrnjena, stara kutija od kraš keksa a unutra šrafovi, lopta, rakija; dalje: tu je Erotski dodir iz 1991. godine, čarape sumnjivog porekla, gaće profesorke geografije, pištolj luger što je koristio Prle, Holifildovo uvo, kapa komada jedan umazana krečom, lopta, rakija, listovi starog dnevnika umašćeni od bureka a i jedan burek zaboravljeni, jogurt trouglasti, lopta, rakija, mreža za odbojku paz da vam sad ne razapinjem mrežu pa nisam ja Memedović ribolovac neki, igraj fudbal tamo, dalje: domine, sajla i kuka, bušilica i bimbalo za povremenu šljaku, lopta, rakija, šubler, mandarina, bista Josipa Broza, i još: geografska karta Afirke iscepana, plavi kamen, deo ukrasne fontane iz hola škole i tri kvake mesingane, lopta, rakija, monopol, boks formule, tranzistor i olovka koju kad okreneš naopako crno mastilo se odliva i vidi se gola žena sa figurom debeljuškastom iz 1973. godine – peščani sat njegove istekle mladosti:

He-he vidi je kako postaje sad polako gola... op op op i evo je cela je gola... ah ovo nikad neće da dosadi...

Nego da vidimo šta ovde lepo ima za bata Krstivoja: ♪♪ra, ra, rakijo... ra, ra, ra, rakijo... ♫♫ Pu! Đubre domarsko, maznulo mi rakiju iz šteka... i to paz majku mu onu najbolju uzelo sve mu jebem brkato ogaravljeno ugljem... pa de baš onu iz Poskurica, 700 dinara sam dao onom baksuzu istoričaru sve i njemu jebem... Ništa, srećom dole ona pijandura iz Otoa u atomskom skloništu čuva onaj viski što ukro direktoru iz kancelarije... li možda da svratim do kabineta za likovno onaj hipik slikar uvek ima piva kod sebe... o jebem ti školu i državni poso, gde nama lako, seru ljudi samo, evo već ponedaljak popodne a ja trezan ko sirće...

- Nastavniče, nastavniče, Milan me uhvatio za dupe kažiiiiteee mu!
- Šta, khm khm... Milane, ne vataj za dupe!
- Ali, nastavniče, izaziva kučka!
- Ako izaziva vataj onda, sve joj jebem, vataj kučku... ajde igrajte fudbal, evo vam lopta, donesite je posle... Eeeeeeej, vrati tu loptu, ta je nešto izduvana... uzmi ovu ovde...

Ja u školu idem i dobar sam đak II

115 : 16
16 em plus     16 em minus
116 : 16
115 : 17

Dođi u kuhinju nešto da mi pomogneš

Pa pička vam materina! Pardon. Pa pička vam materina! Jel može gori kliše jel ima nešto gore u istoriji kinematografije? To je to: američki sto, krofna, nameštaj, toster, luster, porodica, no mladiću čime se ti baviš, otac porodice bankar, stavova čvrstih, ćerka plava navijačica hihi sestra joj sedi smorena pored kašikom gnjavi po tanjiru. Koliko puta, zašto sve isto i onda kada je situacija zategnuta: hej, Džone dođi nešto da mi pomogneš u kuhinji! Kao ima da se pomaže, pa nisi ti majstor Vuksan pa ti treba neko da ti pomeri šporet od zida, šta ima da ti pomaže koj kurac! Pa pička vam materina, kaži: Džone, govedo, dođi ovamo, pusti mlade da se jebu, ili Džone, majmune, teraj mi to iz kuće, ili Džone srce moje dođi u kuhinju da mi pomogneš da uguram varjaču u pičku ovi mladi smaraju brate realno.

Riska vam svima jebe keve usputno: ARANĐELE, OVAJ ZAMRZIVAČ NE RADI! To je rečenica, to je kuhinja, to je život, to je artistički maksimum ostvaren minimalnim sredstvima pirueta ala ristana na malom prostoru pokvarenog zamrzivača sažeta cela istorija ljudskog roda u tim rečima!

- Večeras je večera kod mojih da li ćeš doći večeras da upoznaš moje roditelje?
- Pa hoću.

2087. nova sezona Igre prestola:

- Ej Dragiša dođi u kuhinju u istočnom krilu zamka nešto da mi pomogneš ostavi Milana Štrljića da prorčka malo Vikijinu pičku pre ručka!

35 : 10
16 em plus     16 em minus
36 : 10
35 : 11

Niste mi ništa pružili

Pomisao koji se često javlja kod djece u siromašnijim porodicama, u najkritičnijim godinama odrastanja, pubertetu i adolescenciji. Osjećaj revolta izazvanog roditeljskim statusom i nedovoljnim materijalnim sredstvima. Masovna pojava nipodaštavanja roditelja, obično praćena bezrazložnim buntom i neprimjerenim socio-fizičkim ponašanjem.

Usled ogromne degradacije pojedinca, iskrenutih i nametnutih moralnih vrijednosti, ruiniranja porodice, dijete počinje da razmišlja u pravcu materijalnog obezbjeđivanja i finansijske slobode. Ukoliko mu to nije ispunjeno, počinje da krivi svoje roditelje, iskazuje žestok bunt kao odgovor, u naivnoj zamisli da će time izazvati grižu savjesti kod roditelja i promijeniti stanje. Često tako, nesvjesno, odu daleko od sigurne zone i izgube se u svom rasuđivanju granica šta je dobro a šta ne. Roditelji, s druge strane, u vihoru problema kojim ih obasipaju, i sami nezadovoljni sobom, sa premalo samopouzdanja i autoriteta a previše nesigurnosti, gledaju nemoćno, pitajući se gdje su pogriješili.

Ipak, dio se izvuče iz kolotečine i blata. Jednostavno shvati da pojedinac ne utiče mnogo na makrosvijet oko sebe i da često čovjek nije kriv za sve što mu se desi. Ustanu, nastave da se bore do zadnjih atoma snage, shvatajući da će i oni, jednoga dana, imati svoju djecu o kojoj će morati da brinu. Drugi pak, potonu duboko, i dalje kriveći roditelje za nesrećnu sudbinu i loše odluke, tješeći se onim - "Meni moji roditelji ništa nisu pružili"...

Odjekivala je soba kao da tutnji teretni voz. Nezadovoljan, sa nepunih devetnaest godina, sa životom ispred sebe ali nejasnom vizijom šta ću biti, ja se dernjam kao da mi je to obaveza. Otac sluša, nijemo odmahnjuje glavom, kao da ne vjeruje šta čuje. Nije kriv, ali se osjeća nekako krivim. Majka, u uglu, tiho jeca.

Ništa mi nisi pružio - ponavljam glasno kao da želim da ubijedim i sebe. Ništa! Drugi imaju sve, auto, pare za izlaske, idu na more. A ja, u Kosjerić na branje malina. Zašto ja moram da budem najnesrećniji? Ko mi je usudio ovakve roditelje?

To veče sam otišao u kafanu, napio se, potukao s nekim klošarima iz kraja. Samo da mu se inatim.
-------------------------------------------------------------------------------
Odraslo se, jebiga, sazrelo. I ja dobio svoju djecu, trudim se da imaju sve. Sjetim se tako ponekad tih mladalačkih, ishitrenih bubica, očevog blagog, utučenog pogleda. Znam, posle tih svađa obično nije mogao da spava. Vjerovatno se pitao gdje je pogriješio.

Nigdje ćale, nigdje nisi pogriješio. Naučio si me da budem čovjek, da se borim, da uvijek izađem kao pobijednik. Naučio si me poštenju i saznanju da sve mogu postići svojim trudom. I nije da sam imao loše djetinjstvo. Možda sam imao manje para, igračaka i lošiju odjeću, ali sam imao ljubavi da kupim čitav jedan svijet za sebe.

Nešto mi sada pade na pamet kada si onda jednom, na vašaru, sa poslednjim parama meni kupio veliku pušku. Znaš onu, na žute kuglice. Najveću u ulici. Sva djeca su gledala sa divljenjem i zavišću. Ili kada si mi donio sanke, najbrže i najveće. Posle si mi rekao da si morao da radiš tri dana kod onog majstora Mladena zbog toga. Ili kada si mi odnekud, donio prelijepu loptu. Znaš onu, zelenu, što je presvučena slojem plastike? Nije joj bilo izdera...
------------------------------------------------------------------
Na kraju, sam biraš kojim ćeš, od ova dva puta, krenuti. Ja sam svoj odabrao...

31 : 7
16 em plus     16 em minus
32 : 7
31 : 8

Roze starke, karirana 'šulja, duge noge, bulja i teksas suknja

Kratak opis stajlinga mlađane i, pre svega, urbane tinejdž, rednek misice iz Montane.

Seljančica mlada, jedra i vedra. Ujutru muze krave, al' uveče voli da partija i klabinguje.

Ako nema velike sike, a ono barem ima pogolemo dupe.

Lomljena u struku, taman kako treba, sa osmehom od uha do uha, a plava kosa duga joj je vezana u dve kike.

Smeška se, smeška i pride žvaće žvaku, dok rančeri samo čekaju da je sa'vataju u mraku.

Svako voli piče, kad mu dlaka niče, samo neka preko trećeg kolena bude.

Jer, to je južnjačka uteha, a ne burbon, kada mlada kaubojka pastuva uzjaše.

SK2016

120 : 7
16 em plus     16 em minus
121 : 7
120 : 8

Kafana bez wi-fi

Sve veći fenomen modernog vremena. Poslednji bastion odbrane ortodoksnih pijandura, štipača mesnatih guzova sredovečnih konobarica, samotnjaka i boema.
Mesto koje je u širokom luku izbegavano od strane hipster momčadije koja se češlja na urbano, tretira bradu preparatima za negu kose, pravi lajt-šou blicem mobilnog aparata dok klabinguje i daje Jovana Cvijića za pivo od 0,3.
Ženska čeljad je pak zgrožena masnim stoljnjacima, zagovnjanim veceima, lascivnim komentarima na račun svog izgleda od strane zadriglih gostiju ali prevashodno činjenicom da su tagovanje i ostali oblici fejsbukovanja otežani usled nedostatka vajrlesa.
A i okle vajrles u kafani u čiji je jedini komad tehnologije 21-og veka televizor u boji sa dodatkom teleteksta? Svakako i više nego dovoljno složićete se, razmažena klinčadija slobodno nek se pederiše po klabanama.

-Mali, deder jedan roze-špricer za mojega kumašina a men' zaječarca! I pojačaj taj tranzistor, čuješ li da ide: Bio sam pijanac?!?!
-Odma' dođe... E'o izvolite, imate i ciganski lebac pride, još nešto?
-Ništa, samo odma' daj račun, mi ćemo ovo na iskap i ćao. Koliko?
-190 dinara.
-Evo ti 200, počasti se, bio je i čika Zoća mlad, heh.

173 : 8
16 em plus     16 em minus
174 : 8
173 : 9

Razgovori sa operaterom se snimaju

Poslednja linija odbrane radnika kol centra. Rečenica koja treba da te spreči u jebanju majke i njima i firmi i direktoru. Neumoljiva statistika kaže da se posle uvođenja ove rečenice broj reklamacija smanjio za trećinu, a broj sudskih procesa zbog uvreda i pretnji povećao za 40%

- ..♪♫♪.♪♫♪ ♪♫♪ ♪♫♪...tuuuut...Skandiment banka, izvolite?
- Je li jebem vam oca u prkno, gde su moje pare? Uplatio sam vam ratu za kredit pre 10 dana, a vi nikako da proknjižite uplatu, nekome ću tamo glavu da polupam, sve ću kroz prozor da vas pobacam ako vam dođem...
- Gospodine, znate li da se razgovori snimaju?
- Aha...izvinjavam se, ovde je u stvari moj tata koji nije popio lekove danas, samo da ga malo smirim, pa ćemo nas dvojica pozvati opet. Ako nije problem.