Prijava
   

Pop

Čovek čija je profesija da živi od tuđe slave.

   

Adis Abeba

Habibi Adebajor je bilo dosta svega, radila je kao manikir majstor u kozmetickom salonu u Čadu, bio je avgust i sezona branja ovsene raži. A svi znamo, najgore je raditi manikir ljudima kada dodju iz polja. Njen suprug Adis Adebajor bio je jos očajniji jer je shvatio da neće biti u stanju da donese hleb (plodove hlebnog drveta tačnije) na sto, hleb koji je tako žarko čekao tromesečni Obafemi. Naime, Adis je pre nekoliko meseci potrošio svu ušteđevinu na kupovinu priplodnog bika, za kojeg ce se kasnije saznati da je homoseksulane orijentacije i da je za spolno opštenje sa ženskim jedinkama zainteresovan kao i Papa Ivan Pavao II za rezultate Lige Budućih Šampiona. Odlučili su, napustiće sve i otići u Etiopiju, zemlju večitog proleća, i tamo otvoriti agenciju za finansijski konsulting i grinfild investicije. Put nije bio nimalo lak, no, godine 1868. oni stigoše u odredišnu zemlju. Razvili su šator na prelepom proplanku i dok je Adis rešavao Sudoku (srednje težine), Habibi je proveravala spisak za put koji su napravili pre polaska kako bi utvrdila da nešto nisu zaboravili. U tom trenutku nedaleko od njih prolazio je industrijalac(u nastavku: bogati industrijalac) koji je u potrazi za naftnim nalazištima naišao na ovu oazu crnog zlata i učtivo upitao gospođu Habibi sledeće :”Ti,ti, buđava, kako se zove ovo mesto?”. No, ona ništa nije odgovarala već je nemo posmatrala spisak. Između stavki plazma i vlažne maramice uočila je neprecrtan pojam “beba” i u istom trenutku je iz sveg glasa uzviknula :”ADIS, A BEBA?”. Bogati industrijalac(u nastavku: prebogati industrijalac) je čudno pogledao i promrljao :”Čuo sam te, ne moras da se deres, konjino jedna.”. Na ovom mestu prebogati industrijalac otvorio je rudnik ”Adis Abeba doo” oko kojeg se kasnije razvio velelepni grad. Ovo je istinita prica o nastanku jednog prelepog grada i njegovog imena, današnje prestonice Etiopije.
ps. Mali Obafemi je danas živ i zdrav i igra fudbal za Javor iz Ivanjice.

   

Preživari

Osobe koje posle popijenog espresa u kafiću žvaću plastične kašičice.

   

Tatin sok

Objašnjenje detetu šta je pivo.

Tata šta to piješ, mogu ja malo?
Ne sine, ovo je poseban sok samo za tate.

   

Anoreksija

Bestežinsko stanje.

   

Marfijev zakon kućnih aparata

Svi crkavaju u isto vreme, bez obzira na to kad si ih kupio. Nebitno da li je to bilo pre pet ili deset godina, ali će se pokvariti skoro isti dan. Ovo se najčešće javlja po isteku garancije jednog od aparata, pa se onda prenosi na ostale.

Dođoh danas s njive i pravac u kupatilo da se operem, kad voda 'ladna, bojler crk'o. Tako iznervirana i prljava odem do kujne da ispečem par jaja na jedinoj ringli koja radi. Jes', malo sutra... I ona riknula. Iznervirana palim TV da skrenem misli sa ovog zla koje me snašlo, kad posle 5 minuta poče slika da crveni, bole oči, mozak curi. Ustanem, rekoh zvaću majstora kad cvrc! , ono govno od telefona počelo da krči. I tu već pred nervnim slomom palim kasetofon da slušam Krajišnike, da me vrate u život.. i krenem da stavim novu kasetu, a vratanca se zaglavila. Slom živaca.

   

Učtivo psovanje

To je kad hoćemo nekog da opsujemo, ali smo svesni pravila bontona koja nam nalažu da starije ili nepoznate ljude treba poštovati, te im moramo persirati. U prepisci, obavezno ide veliko slovo V.

Pa kaže...

U autobusu:
- Pička Vam materina, mladi gospodine, šta me gurate?

U školi:
- Profesorka, majke Vam ga nabijem.

Na fakultetu:
- Kolega, jebem li Vam seme glupavo, da Vam jebem!

U pošti:
- Jebala Vas uplatnica, gospođice.

   

Šupak

Karakterna osobina osobe uspješnije od nas.

   
   

Iz studentske u narodnu kuhinju

Perspektiva vecitog studenta.

   

Boris Tadić

Lik koji je na vlasti najviše zahvaljujući glasovima ženskog pola, ''jer je lepši od drugih kandidata''.

Jelena: ''Jaooo, danas sam glasala za Tadića!''

Tamara:''I jaaa, baš je sladak, ostali su debeli i nosati, fuuuj!''

   

Rada iz Beogradske hronike

Voditeljka koja sa teškoćom povezuje reči, a opet pravi beskonačno duge proširene rečenice. Kao Sfinga ona postavlja nerešive zagonetke gledaocima, posle kojih se zapitaju :''Koji kurac?''

Rada: I sada gde smo mi posle ovog dana. Da li smo na početku ili je početak iza nas. I sve to čemu? Ali oni su tu za nas, vatrogasci Beograda, i šta je početak uopšte, pukla cev u Borči.

   

mira adanja polak

žena koja je pojmu ''iritantno'' dala potpuno novo značenje

   

Mira Adanja Polak

Zla sestra Milke Canić.

   

Mira Adanja Polak

Postklimakterična gospođa kojoj je neko rekao da je novinarka, a ona poverovala u to. Voditelj "kolažne" emisije, zapravo wannabe-celebrity showa, gde dovodi razne predratne (II svetski rat) slabo pokretljive gospodže i gospodu, ali i posećuje srpske emigrante iz istog perioda, preko kojih gleda da ulovi poneku slavnu ličnos' koje je redom odjebavaju.

Ulica, negde u LA. MAP u pratnji bivšeg dvorskog čistača klozeta kod Karađorđevića, koji je isti posao obavljao kod Čarltona Hestona a koji se slučajno vraća iz bakaluka tom ulicom. MAP brzinom zeca i veštinom zmije saleće ČH.

MAP: Mr. Heston! Mr. Heston! Ja sam Mira Polak sa nacionalne televizije Srbije! Sećate li se ovog gospodina ovde? On je radio kod Vas!
ČH: (prepadnut) Wtf?!
MAP: Da li znate gde je Srbija?
ČH: Ne'am pojma... U Francuskoj? Je'l ovo anketa?
MAP: Znači, bili ste? Pretpostavljam da održavate tople veze sa Srbijom kao i da imate lepe uspomene zbog Vašeg gospodina čistača klozeta! On je iz Srbije, znate?
ČH: Moj trenutni čistač je iz Meksika...
MAP: Planirate li da snimate neki film u Srbiji, da glumite, režirate, kao producent?!
ČH: Ne. U stvari, nemam pojma. Otkud znam.
MAP: Thank You, Mr. Heston! Ovo je bio Čarlton Heston i kao što ste čuli, izuzetno voli i ceni Srbiju i gotovo sigurno će doći da snima film u našoj zemlji zbog izuzetno lepih eksterijera!

   

Olivera Kovačević

Voditeljka koja u svojoj emisiji gostima postavlja pitanja, na koja zatim sama odgovara.

O: I da li i vi gospodine Todorovicu delite isto mišljenje sa građanima? Mislim da ako je verovati moralnim načelima na kojima je izglasan ovaj zakon, Karađorđevićima bi ipak trebalo dobar deo imovine koji im je kao što znate, pripadao pre ...
G: Da da, tako je Olivera.
O: Pa je l tako, zar nije?

   

RTS

Sektaška organizacija.

Sveci: prepodobni Tijanićije Reprizoljubac, zaštitnik repriza, ličnog dohotka i pretplate, arhangel Žika Šarenoljubac, zaštitnik šarenica, i sv. Mirko, zaštitnik putnika, puteva i sredstava prevoza.

Svete knjige: scenarija 'Boljeg života', 'Srećnih ljudi', 'Ranjenog orla' i 'Češljajućih baba'. U svete spise ulaze i uplatnice za TV pretplatu i podignute tužbe protiv poštenog naroda zbog izbjegavanja plaćanja pomenute TV pretplate te 'Poslanice po Žiki' i 'Stanja na putevima po Mirku'.

Slava: 13. decembar, rođenje prepodobnog Tijanićija Reprizoljupca.

Važniji datumi: 17. maj (16. maj 1991. godine - datum emitovanja poslednje epizode serije 'BOLJI ŽIVOT'; od 17. maja 1991. godine počelo se sa repriziranjem iste)

   

RTS

Mafija koja za svoju godišnjicu pokloni televizor svakom novorođenčedu da bi na kraju od njih uzimali harač.

   

RTS

Dovoljno je spomenuti da maksimum zabave za davanje harača RTS-u jeste ni manje ni više osmeh Milke Canić.

Izgleda da je njen osmeh jedina stvar koju novac može da kupi.Naš novac u ogromnim količinama.
Zato se ona i smeje.

   

RTS

Glavno uporište plavuša Srbije.

- E matori, š'o sam ub'o sinoć neku emisiju na prvom, vodi je neka mnogo dobra riba...
- Kako se zove?
- Nem' pojma, ne sećam se imena.
- Je l' upada svima u reč?
- Ne, nije Olivera Kovačević ali je isto plavuša.
- Aha, ona sa dugim nogama, vodi "Oko", šta već?
- Jok.
- Onda je Dušica Spasić, Dnevnik.
- Ma kakve vesti...
- Jbg, ostaje samo ona što se kurči sa filmovima, nije loša...
- Ma nije ta, nju znam, ova je baš bomba.
- U jbt, ne misliš valjda na Natašu "jeste bili tužni kad vam je umro otac?" Miljković?
- Ne, ne... ova je onako malo punija.
- Pa jeb'o te ja, onda ostaje samo ona izgubljena Jevrejka, Adanja-Polak, ali...
- Daaa, da, to je ta ribetina... uh!
- !?

?
+65
4
definicija